שטרודלי – תבשיל עם לחמניות מאודות בסיר אחד
- סבינה ולדמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 720.8 קק״ל 4324.7 קק״לפחמימות 95.8 גרם 575.1 גרםשומן 17.5 גרם 104.7 גרםנתרן 1426.6 מ״ג 8559.9 מ״גחלבון 24.5 גרם 147.2 גרםסיבים תזונתיים 20.2 גרם 121.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 22.1 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 45.7 מ״גסידן 469.0 מ״ג 2814.2 מ״גברזל 7.6 מ״ג 45.6 מ״גאשלגן 3007.5 מ״ג 18045.0 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 20.9 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות721
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 720.8 קק״ל 4324.7 קק״לפחמימות 95.8 גרם 575.1 גרםשומן 17.5 גרם 104.7 גרםנתרן 1426.6 מ״ג 8559.9 מ״גחלבון 24.5 גרם 147.2 גרםסיבים תזונתיים 20.2 גרם 121.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 22.1 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 45.7 מ״גסידן 469.0 מ״ג 2814.2 מ״גברזל 7.6 מ״ג 45.6 מ״גאשלגן 3007.5 מ״ג 18045.0 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 20.9 מ״גסגור
שטרודלי – מה מכינים לארוחת בשלניות על חלל?
לפני שבוע השתתפתי במפגש נשים מבשלות. התאספנו לנו 12 נשים בביתה המהמם של רותם ליברזון, יוזמת המפגש. כל אחת בשלנית בחסד עליון, כל אחת מגיעה ממטבח אחר ובינינו אנחנו לא רק קולגות, אלא בעיקר חברות ואוהבות. ממש קינאתי בעצמי וגם מאוד חששתי. כן, אני קצת חסרת ביטחון במצבים אינטימיים שכאלה. עם כל שנות הניסיון שצברתי במטבח, אני יכולה לבנות מסעדה בחודשיים או להרים אירוע למאות סועדים, אבל לבשל לפורום מצומצם של נשות מקצוע, בשלניות על חלל, שאני ממש מעריצה, פה אני חוזרת להיות סבינה הקטנה והמפוחדת שחוטפת רגליים קרות, ואם לא הייתי ממש סקרנית לאכול מהידיים של חברותיי, אולי אפילו הייתי “מתחלה”.
המזל הוא שאיפשהו קצת התבגרתי, ומצאתי את המבוגר האחראי באישיות שלי שירגיע אותי ויגרום לי להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל. אבל מה מבשלים? לארוחה כזו את מצד אחד רוצה ללכת על בטוח ומצד שני להיות מקורית ולהביא לשולחן משהו שהבנות לא טעמו. יגעתי ומצאתי!
החלטתי ללכת על שטרודלי בגרסה שלי. אתם שואלים מה זה? בגדול זו ארוחה בסיר אחד. המולדבים קוראים לו נודלי, הגרמנים קוראים לו שטרודלי. מדובר בתבשיל ארוך של בשר (לא תמיד מהסוג הכשר), תפו”א וכרוב כבוש שמכוסה בגלילות של בצק על בסיס רוויון. כאן נתתי לתבשיל פרשנות שלי ואת הבשר החלפתי בעוף, חומר גלם בסיסי ונפוץ בכל בית כמעט, חיברתי לזה פטריות, כרוב ותפו”א נימוחים ומעליהם השוס! לחמניות מאודות שספגו את הארומה של התבשיל הסתווי הזה.
מה היו התגובות? לכו תשאלו את החברות שלי…
מרכיבים 26 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 721 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל
-
1/4 כוס שמן קנולהאו שמן חמניות
-
1 כרישה בינוניתפרוסה דק
-
3 גבעולי סלריפרוס דק
-
2 חבילות פטריות שמפיניוןחתוכות לרבעים
-
3 עלי דפנה בינוניים
-
3 גרגירי פלפל אנגלי
-
5 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
5 כרעי עוף בינוניים
-
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
-
1 1/2 ליטר ציר עוףאו מים
-
1/2 כרוב לבן קטןחתוך לשמונה חלקים
-
4 תפוחי אדמה קטניםחתוכים לרבעים
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 צרור שמיר
-
1/2 כוס שמירקצוץ
-
1 ראש שוםחצוי
-
3 שיני שוםקצוצות גס
-
1/4 כוס מיץ לימון
לחמניות
-
200 גרם חלב אורזאו חלב שיבולת שועל
-
25 גרם שמן קנולהאו שמן חמניות
-
1 כף חומץ תפוחיםאו חומץ בן יין לבן
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
350 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב, על להבה בינונית מאדים את הכרישה וסלרי עם השמן כ-10 דקות, עד שהכרישה הופכת לשקופה. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות, מעט מלח, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מטגנים כ-10 דקות נוספות, עד שהפטריות מאבדות מעט מהנפח ומזהיבות.
- מתבלים את העוף במעט מלח ופלפל. מזיזים את תכולת הסיר הצידה וצורבים את נתחי העוף עד להזהבה משני הצדדים, כ-2 דקות מכל צד. בתום הצריבה מערבבים הכל יחד ומוסיפים את היין. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהיין מתאדה לשליש מהכמות, כ-5 דקות. מוסיפים את הציר או המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
- מניחים מעל תפוחי אדמה וראש שום, מעליו כרוב ומעל את השמיר השלם. במידה ותפוחי האדמה לא מכוסים בנוזלים יש להוסיף מים. אם הכרוב מבצבץ מעל פני הנוזלים זה בסדר. מכסים עם מכסה ומנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים שעה.
- בינתיים מכינים את הבצק ללחמניות: בקערת מיקסר מניחים יחד את החומרים היבשים ומתחילים לערבב בעזרת וו גיטרה. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר. לשים כ-5 דקות לקבלת בצק הומוגני ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת היטב ומניחים למנוחה של חצי שעה לפחות במקרר.
- בתום שעת הבישול, מסירים את המכסה. מוסיפים את השום והשמיר הקצוצים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, זה חשוב כיוון שאי אפשר יהיה לתקן את התיבול בהמשך.
- על משטח עבודה משומן קלות מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1 ס”מ. מגלגלים לרולדה צפופה. חותכים ללחמניות באורך 3ס”מ. מוודאים שהסיר ברתיחה גבוהה עם נוזלים בגובה תכולת הסיר. מניחים את הלחמניות מעל התבשיל כך שיצופו מעליו, נזהרים לא להצמד לשולי הסיר על מנת לתת לבצק לתפוח.
- מכסים וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהלחמניות מוכנות, כ-25 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב, על להבה בינונית מאדים את הכרישה וסלרי עם השמן כ-10 דקות, עד שהכרישה הופכת לשקופה. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות, מעט מלח, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מטגנים כ-10 דקות נוספות, עד שהפטריות מאבדות מעט מהנפח ומזהיבות.
- מתבלים את העוף במעט מלח ופלפל. מזיזים את תכולת הסיר הצידה וצורבים את נתחי העוף עד להזהבה משני הצדדים, כ-2 דקות מכל צד. בתום הצריבה מערבבים הכל יחד ומוסיפים את היין. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהיין מתאדה לשליש מהכמות, כ-5 דקות. מוסיפים את הציר או המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
- מניחים מעל תפוחי אדמה וראש שום, מעליו כרוב ומעל את השמיר השלם. במידה ותפוחי האדמה לא מכוסים בנוזלים יש להוסיף מים. אם הכרוב מבצבץ מעל פני הנוזלים זה בסדר. מכסים עם מכסה ומנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים שעה.
- בינתיים מכינים את הבצק ללחמניות: בקערת מיקסר מניחים יחד את החומרים היבשים ומתחילים לערבב בעזרת וו גיטרה. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר. לשים כ-5 דקות לקבלת בצק הומוגני ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת היטב ומניחים למנוחה של חצי שעה לפחות במקרר.
- בתום שעת הבישול, מסירים את המכסה. מוסיפים את השום והשמיר הקצוצים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, זה חשוב כיוון שאי אפשר יהיה לתקן את התיבול בהמשך.
- על משטח עבודה משומן קלות מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1 ס”מ. מגלגלים לרולדה צפופה. חותכים ללחמניות באורך 3ס”מ. מוודאים שהסיר ברתיחה גבוהה עם נוזלים בגובה תכולת הסיר. מניחים את הלחמניות מעל התבשיל כך שיצופו מעליו, נזהרים לא להצמד לשולי הסיר על מנת לתת לבצק לתפוח.
- מכסים וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהלחמניות מוכנות, כ-25 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
יצא מעולה!