עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2626.8 קק״ל 2626.8 קק״לפחמימות 174.7 גרם 174.7 גרםשומן 186.4 גרם 186.4 גרםנתרן 515.9 מ״ג 515.9 מ״גחלבון 79.6 גרם 79.6 גרםסיבים תזונתיים 62.0 גרם 62.0 גרםשומן רווי 35.3 גרם 35.3 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 744.3 מ״ג 744.3 מ״גברזל 23.5 מ״ג 23.5 מ״גאשלגן 5252.1 מ״ג 5252.1 מ״גאבץ 20.4 מ״ג 20.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות2627
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2626.8 קק״ל 2626.8 קק״לפחמימות 174.7 גרם 174.7 גרםשומן 186.4 גרם 186.4 גרםנתרן 515.9 מ״ג 515.9 מ״גחלבון 79.6 גרם 79.6 גרםסיבים תזונתיים 62.0 גרם 62.0 גרםשומן רווי 35.3 גרם 35.3 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 744.3 מ״ג 744.3 מ״גברזל 23.5 מ״ג 23.5 מ״גאשלגן 5252.1 מ״ג 5252.1 מ״גאבץ 20.4 מ״ג 20.4 מ״גסגור
איזה כיף שעונת האבוקדו בשיאה!
אבוקדו הוא המרכיב העיקרי בארוחת הבוקר שלי בכל חודשי החורף. אבל אף פעם לא מספיק לי ממנו, אז למה שלא נכין ממנו גם קינוח?
לפני כמה ימים פתחתי אבוקדו שנראה והרגיש מבטיח, אבל לצערי הוא בפועל היה קשה מדי לאכילה. בגלל שאי אפשר לחזור אחורה אחרי שפותחים אותו, חשבתי מה אפשר לעשות כדי להציל את אהובי, האבוקדו.
נזכרתי במתכון שניסיתי פעם לעוגת שוקולד אבוקדו שלא יצא מספיק מוצלח.
אבל אני הייתי נחושה, ויצאתי למקצה שיפורים.
לבסוף הגעתי למתכון שאני מרוצה ממנו והתוצאה- עוגת שוקולד פאדג’ית ולחה, במתיקות עדינה (כמו שאני אוהבת), שמכינים ב-5 דקות בבלנדר ושולחים לתנור.
העוגה הזו היא גם נטולת גלוטן וגם דלה בפחמימות ומתאימה למי שנמנע משניהם אבל לא רק.
אתם מוזמנים לגוון ולנסות עם המרכיבים לפי ההעדפות האישיות ולפי מה שיש בבית.
כל האפשרויות מופיעות בהערות במתכון.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 2627 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2 אבוקדו בינונייםבשלים, אך לא מידי, קלופים ומגולענים
-
2 ביצים L
-
1/3 כוס סירופ מייפלאו דבש או סילאן
-
2/3 כוס חמאת שקדיםחמאת שקדים טבעית (אפשר להחליף בחמאת בוטנים/טחינה גולמית/כל חמאת אגוזים אחרת)
-
1/2 כוס אבקת קקאואיכותית
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1/4 כוס שוקולד צ’יפס
עיטור
-
2 כפות שוקולד צ’יפסלא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- טוחנים את כל המרכיבים ביחד בבלנדר או במעבד מזון.
- במידה ומשתמשים במעבד מזון, עוצרים את הפעולה באמצע ומנקים בעזרת מרית את הדפנות כדי שכל המרכיבים ייטחנו לבלילה אחידה. הבלילה צריכה לצאת סמיכה ושוקולדית מאוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ואופים כ-30-35 דקות עד שהעוגה יציבה למגע, והקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
- מניחים לצינון ולהתייצבות כחצי שעה לפני שפורסים.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 5 ימים, אפשר לחמם מעט לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- טוחנים את כל המרכיבים ביחד בבלנדר או במעבד מזון.
- במידה ומשתמשים במעבד מזון, עוצרים את הפעולה באמצע ומנקים בעזרת מרית את הדפנות כדי שכל המרכיבים ייטחנו לבלילה אחידה. הבלילה צריכה לצאת סמיכה ושוקולדית מאוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ואופים כ-30-35 דקות עד שהעוגה יציבה למגע, והקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
- מניחים לצינון ולהתייצבות כחצי שעה לפני שפורסים.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 5 ימים, אפשר לחמם מעט לפני ההגשה.
הערות
- אפשר להמתיק יותר או פחות לפי ההעדפה האישית שלכם. השוקולד צ'יפס מוסיפים מתיקות, כך שאם מוותרים עליו כדאי לתגבר את המתיקות
הערות
- אפשר להמתיק יותר או פחות לפי ההעדפה האישית שלכם. השוקולד צ'יפס מוסיפים מתיקות, כך שאם מוותרים עליו כדאי לתגבר את המתיקות