ראיתם אתמול MKR? אוקונומיאקי – לביבות כרוב יפניות משגעות שיפתיעו את כל האורחים
אם אתם חולמים על שוטטות ברחובות טוקיו, קבלו מתכון מקורי וטעים בקטע אחר מארץ השמש העולה - אוקונומיאקי, לביבות יפניות מטריפות עם כרוב ובצל ירוק. הכי אוכל רחוב!
אם אתם חולמים על שוטטות ברחובות טוקיו, קבלו מתכון מקורי וטעים בקטע אחר מארץ השמש העולה - אוקונומיאקי, לביבות יפניות מטריפות עם כרוב ובצל ירוק. הכי אוכל רחוב!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.9 קק״ל 649.9 קק״לפחמימות 74.2 גרם 74.2 גרםשומן 28.1 גרם 28.1 גרםנתרן 2784.5 מ״ג 2784.5 מ״גחלבון 34.9 גרם 34.9 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 8.9 גרםשומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרםכולסטרול 759.6 מ״ג 759.6 מ״גסידן 252.7 מ״ג 252.7 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 963.3 מ״ג 963.3 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות650
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.9 קק״ל 649.9 קק״לפחמימות 74.2 גרם 74.2 גרםשומן 28.1 גרם 28.1 גרםנתרן 2784.5 מ״ג 2784.5 מ״גחלבון 34.9 גרם 34.9 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 8.9 גרםשומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרםכולסטרול 759.6 מ״ג 759.6 מ״גסידן 252.7 מ״ג 252.7 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 963.3 מ״ג 963.3 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
אוקונומיאקי, זה השם המצחיק שנתנו היפנים ללביבות הכרוב שגודשות את רחובות טוקיו. הן הכי אוכל רחוב שיש וגם לא ממש משמינות. מתכון קליל ומופלא לפנקייקים יפניים (אוקונומיאקי) מסורתיים ואווריריים שהכי כיף לתבל במיונז יפני או כל רוטב אסייתי חריף אחר. מגישים כלביבות מלוחות בשולחן החנוכה ונהנים מהמבטים המופתעים (לטובה!) של כל המוזמנים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 650 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 1/2 כפות רוטב טריאקיאם אין אפשר להשתמש בקטשופ
-
1/2 כף רוטב ווסטרשר
-
2 כפיות דבש
-
1 כפית רוטב סויה
פנקייקים יפניים
טיגון
-
לטיגון לא עמוק
הגשה
-
פיקנטי
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עד איחוד ומניחים בצד.
- מכינים את הלביבות היפניות: טורפים יחד בקערה את הביצים, הקמח, המלח, הסויה ושמן השומשום עד איחוד.
- מערבבים בקערה את הכרוב עם מעט שמן חמניות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הבצל הירוק ומערבבים היטב.
- מחממים שמן לטיגון (לא עמוק) במחבת בינונית ומכינים צלחת עם נייר סופג בצד.
- מניחים כף מתערובת הכרוב בשמן החם ומשטחים מעט בעזרת כף. כאשר תחתית הפנקייק זהובה הופכים ומזהיבים גם את הצד השני. ממשיכים לטגן את שאר התערובת ומעבירים את הפנקייקים המוכנים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מגישים עם מעט מהרוטב המוכן - אפשר לצד הלביבות ואפשר למרוח מעליהן. מי שאוהב יכול לזלף מעט מיונז פיקנטי או טריאקי מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עד איחוד ומניחים בצד.
- מכינים את הלביבות היפניות: טורפים יחד בקערה את הביצים, הקמח, המלח, הסויה ושמן השומשום עד איחוד.
- מערבבים בקערה את הכרוב עם מעט שמן חמניות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הבצל הירוק ומערבבים היטב.
- מחממים שמן לטיגון (לא עמוק) במחבת בינונית ומכינים צלחת עם נייר סופג בצד.
- מניחים כף מתערובת הכרוב בשמן החם ומשטחים מעט בעזרת כף. כאשר תחתית הפנקייק זהובה הופכים ומזהיבים גם את הצד השני. ממשיכים לטגן את שאר התערובת ומעבירים את הפנקייקים המוכנים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מגישים עם מעט מהרוטב המוכן - אפשר לצד הלביבות ואפשר למרוח מעליהן. מי שאוהב יכול לזלף מעט מיונז פיקנטי או טריאקי מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן