ומה לצהריים? קציצות פיקנטיות ברוטב דבש ולימון של בת חן דיאמנט
בת חן דיאמנט מכינה קציצות פיקנטיות ברוטב דבש ולימון. קציצות עוף ובקר אפויות ברוטב מבריק של דבש, לימון ופלפל צ׳ילי, מוגשות לצד אורז לבן
בת חן דיאמנט מכינה קציצות פיקנטיות ברוטב דבש ולימון. קציצות עוף ובקר אפויות ברוטב מבריק של דבש, לימון ופלפל צ׳ילי, מוגשות לצד אורז לבן
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 93.1 קק״ל 1490.2 קק״לפחמימות 5.5 גרם 87.7 גרםשומן 4.2 גרם 67.7 גרםנתרן 183.1 מ״ג 2929.3 מ״גחלבון 8.1 גרם 129.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.6 גרםשומן רווי 1.4 גרם 22.2 גרםכולסטרול 46.6 מ״ג 745.1 מ״גסידן 7.2 מ״ג 115.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 159.5 מ״ג 2552.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 21.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות93
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 93.1 קק״ל 1490.2 קק״לפחמימות 5.5 גרם 87.7 גרםשומן 4.2 גרם 67.7 גרםנתרן 183.1 מ״ג 2929.3 מ״גחלבון 8.1 גרם 129.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.6 גרםשומן רווי 1.4 גרם 22.2 גרםכולסטרול 46.6 מ״ג 745.1 מ״גסידן 7.2 מ״ג 115.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 159.5 מ״ג 2552.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 21.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 93 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
250 גרם עוף טחון
-
250 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס פירורי פנקומזרח מערב
-
1 ביצה L
רוטב
-
1 כוס ציר עוףאו מים
-
2 כפות דבש
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כפית רוטב סרירצ’המזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים קציצות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו, לשים היטב לתערובת אחידה (לשים כמו בצק, זה מה שמחבר את הקציצות ע”מ שלא יתפרקו) מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים, מניחים אותם במרווחים אחד מהשני על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן מעט.
- אופים את הקציצות למשך כ-12 דקות.
- מכינים רוטב: בסיר רחב ושטוח שמים את כל החומרים ומצמצמים על הלהבה הכי גדולה למשך כשתי דקות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב וממשיכים לבשל על להבה גדולה כמה דקות עד אשר הרוטב מסמיך, במהלך הצמצום יוצקים על הקציצות את הרוטב ומערבבים מעט.
- מגישים בקעריות עמוקות על אורז לבן, מעטרים בטבעות בצל ירוק.
אופן הכנה
- מכינים קציצות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו, לשים היטב לתערובת אחידה (לשים כמו בצק, זה מה שמחבר את הקציצות ע”מ שלא יתפרקו) מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים, מניחים אותם במרווחים אחד מהשני על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן מעט.
- אופים את הקציצות למשך כ-12 דקות.
- מכינים רוטב: בסיר רחב ושטוח שמים את כל החומרים ומצמצמים על הלהבה הכי גדולה למשך כשתי דקות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב וממשיכים לבשל על להבה גדולה כמה דקות עד אשר הרוטב מסמיך, במהלך הצמצום יוצקים על הקציצות את הרוטב ומערבבים מעט.
- מגישים בקעריות עמוקות על אורז לבן, מעטרים בטבעות בצל ירוק.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
יש אפשרות לשנות משהו ברוטב שיהיה לא חריף?
היי, פשוט יש לוותר על רוטב הסרירצ’ה (שהוא רוטב צ’ילי חריף מאד).
מה זה רוטב סרירצה והיכן קונים זאת
שלום רב, רוטב סרירצ’ה הוא רוטב צ’ילי חריף שאפשר לקנות ברוב הסופרים או בחנויות המתמחות בחומרי גלם מהמזרח הרחוק.