גיאורגיות של כבוד! סופגניות הגבינה הגיאורגיות של סבתא של ג’אנה חן
- ג'אנה חן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 594.7 קק״ל 11894.8 קק״לפחמימות 17.5 גרם 350.8 גרםשומן 57.2 גרם 1144.2 גרםנתרן 307.5 מ״ג 6150.7 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.5 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרםשומן רווי 6.3 גרם 126.8 גרםכולסטרול 48.0 מ״ג 960.0 מ״גסידן 63.5 מ״ג 1269.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 75.2 מ״ג 1504.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות595
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 594.7 קק״ל 11894.8 קק״לפחמימות 17.5 גרם 350.8 גרםשומן 57.2 גרם 1144.2 גרםנתרן 307.5 מ״ג 6150.7 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.5 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרםשומן רווי 6.3 גרם 126.8 גרםכולסטרול 48.0 מ״ג 960.0 מ״גסידן 63.5 מ״ג 1269.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 75.2 מ״ג 1504.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.0 מ״גסגור
לכל אחד יש את הסופגניות או הלביבות שבשבילן הוא מחכה לחג החנוכה.
אצלנו בבית כבר מתחילת דצמבר ישנה טבלת יאוש, מוחקים יום אחרי יום בלוח השנה עד להגעתו של היום המיוחל – הנר הראשון של חנוכה! נרגשים וחגיגיים מתכנסים כולם כדי להכין את המתכון המשפחתי של הסופגניות ספק לביבות שעובר מדור לדור.
אלו הן סופגניות גיאורגיות שאני אוהבת הכי בעולם ומה שמייחד אותן הוא השימוש בגבינת טבורוג / טוב טעם – שלדעתי עושה את כל ההבדל והופך אותן למה שהן.
סבתא שלי הייתה מכינה את הגבינות בעצמה, לאחר מכן גם אימי ועכשיו גם אני. אני לא מוותרת על להכין את הגבינות לבד בבית, אבל אתם יכולים להרגיש חופשי ולדלג על השלב הזה ולרכוש בלב שלם טוב טעם או טבורוג בסופר, זה יוצא טעים מאוד גם ככה.
אלו סופגניות מטוגנות ומעט מושחתות כי לצידן תמיד תוגש שמנת חמוצה (רצוי שמנת של פעם 28% שומן) או קרם פרש יחד עם ריבת אגוזים גיאורגית או ריבת שזיפים/ ריבת תותי או רוטב שוקולד.
האמת, הלביבות האלו כל כך טעימות שכל תוספת שתבחרו להוסיף תהיה מצוינת.
אני ממליצה על השמנת החמוצה יחד עם ריבת פירות כלשהי- האיזון בית החמוץ למתוק, יחד עם הטיגון העמוק הופך את הביס הזה לבאמת מושלם!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 595 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%או יוגורט
-
2 כפות סוכר לבן
-
1/2 כוס חלב 3%
-
3 ביצים L
-
3 כוסות קמח תופח
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
250 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”או גבינת טבורוג, או גבינה ביתית ע״פ הוראות ההכנה
-
2 כפיות תמצית ונילאו כפית מחית וניל
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הגבינה: מכניסים את כל המצרכים לסיר, מבשלים על אש בינונית, ומביאים לרתיחה.
- מסירים מהאש, מקררים ומסננים את תערובת הגבינה מבעד לחיתול בד.
- תולים את חיתול הבד מעל קערה ומסננים כ- 3 שעות (ככל שתסננו יותר זמן הגבינה תהפוך מוצקה יותר, המרקם הסופי צריך להיות בדומה למרקם של גבינות “טוב טעם”, רכה אבל לא נוזלית).
- מכינים את הסופגניות: טורפים את כל המצרכים בקערה עם מטרפה.
- מעבירים לשקית זילוף, גוזרים את קצה השקית לקוטר של כ-2 ס״מ.
- מחממים ליטר שמן במחבת גדולה, לאחר שהשמן מספיק חם, מזלפים לתוך השמן מן תערובת הסופגניות, מזהיבים היטב מכל הצדדים, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
- להגשה: שוקולד מומס או שוקולד למריחה/ שמנת חמוצה או קרם פרש/ ריבת שזיפים/ ריבת אגוזים גאורגית/ ריבת תותים.
אופן הכנה
- מכינים את הגבינה: מכניסים את כל המצרכים לסיר, מבשלים על אש בינונית, ומביאים לרתיחה.
- מסירים מהאש, מקררים ומסננים את תערובת הגבינה מבעד לחיתול בד.
- תולים את חיתול הבד מעל קערה ומסננים כ- 3 שעות (ככל שתסננו יותר זמן הגבינה תהפוך מוצקה יותר, המרקם הסופי צריך להיות בדומה למרקם של גבינות “טוב טעם”, רכה אבל לא נוזלית).
- מכינים את הסופגניות: טורפים את כל המצרכים בקערה עם מטרפה.
- מעבירים לשקית זילוף, גוזרים את קצה השקית לקוטר של כ-2 ס״מ.
- מחממים ליטר שמן במחבת גדולה, לאחר שהשמן מספיק חם, מזלפים לתוך השמן מן תערובת הסופגניות, מזהיבים היטב מכל הצדדים, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
- להגשה: שוקולד מומס או שוקולד למריחה/ שמנת חמוצה או קרם פרש/ ריבת שזיפים/ ריבת אגוזים גאורגית/ ריבת תותים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
אפשר לאפות?
לא, זה לא יצא אותו הטעם.
הכנתי עם יוגוט, יצא מעולה! מאוד מיוחד
אאמץ לכל השנה