צ’ולנט טבעוני – כמעט כמו הדבר האמיתי
מי אמר שטבעונים נהנים פחות? מתכון לצ'ולנט טבעוני שלא יקפח אף צמחוני, טבעוני או קרנבורי מצוי. קצת סבלנות ויש לכם אחלה מנה על הצלחת
מי אמר שטבעונים נהנים פחות? מתכון לצ'ולנט טבעוני שלא יקפח אף צמחוני, טבעוני או קרנבורי מצוי. קצת סבלנות ויש לכם אחלה מנה על הצלחת
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 474.0 קק״ל 2370.1 קק״לפחמימות 70.8 גרם 354.0 גרםשומן 8.7 גרם 43.7 גרםנתרן 2451.1 מ״ג 12255.3 מ״גחלבון 15.4 גרם 76.8 גרםסיבים תזונתיים 17.6 גרם 87.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 6.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 235.4 מ״ג 1176.9 מ״גברזל 4.5 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 2594.3 מ״ג 12971.7 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעתיים ו-20 דק׳כולל 8 שעות
-
קלוריות474
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 474.0 קק״ל 2370.1 קק״לפחמימות 70.8 גרם 354.0 גרםשומן 8.7 גרם 43.7 גרםנתרן 2451.1 מ״ג 12255.3 מ״גחלבון 15.4 גרם 76.8 גרםסיבים תזונתיים 17.6 גרם 87.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 6.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 235.4 מ״ג 1176.9 מ״גברזל 4.5 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 2594.3 מ״ג 12971.7 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 9.2 מ״גסגור
עם בוא החורף מתחילה עונת הצ’ולנט. הסיר המהביל הממלא את הבית בריחות תבשיל מעולים של קטניות, בשר, דגנים ותבלינים “מדגדג” לכל הצמחונים והטבעונים שנהנים רק מהריח אבל לא טועמים… אז למענם ולרווחתם אנחנו מביאים לכם את המתכון
לצ’ולנט הטבעוני הזה שהוא התבשיל הכי קרוב ל”דבר האמיתי” ומכיוון ששעועית אדומה מהווה את המרכיב המרכזי בו הוא גם עשיר בחלבונים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעתיים ו-20 דק׳ | זמן כולל 8 שעות | קלוריות 474 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
400 גרם שעועית אדומהמבושלת
-
3 גזרים גדולים
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 עגבניות גדולים
-
4 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםקצוצת או כתושות
-
1 פלפל ירוק קטן
-
1 גבעול סלריקצוץ
-
250 גרם רסק עגבניות
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 1/2 כפות מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
2 כפות מיץ לימוןטרי
אופן הכנה
- מבשלים מראש את השעועית האדומה (משרים לילה במים, מסננים מהמים ומבשלים בסיר עם מים עד ריכוך).
- חותכים את הגזר לקוביות בינוניות ומבשלים בסיר מים יחד עם תפוחי האדמה השלמים כרבע שעה.
- בתום הבישול מסננים, מקלפים בעדינות את קליפת תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות.
- בזמן בישול הגזר ותפוח האדמה קוצצים דק 2 בצלים וחותכים את העגבניות לקוביות.
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה קלה ומוסיפים את העגבניות, השום, הפלפל החריף והסלרי.
- מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית ומוסיפים את רסק העגבניות, המים, המלח, הפפריקה המתוקה והפלפל.
- כשהרוטב מתחבר, מוסיפים את השעועית, הגזרים ותפוחי האדמה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. משאירים על אש נמוכה למשך 45 דקות ומערבבים מדי פעם.
- מגישים עם או מעל אורז.
אופן הכנה
- מבשלים מראש את השעועית האדומה (משרים לילה במים, מסננים מהמים ומבשלים בסיר עם מים עד ריכוך).
- חותכים את הגזר לקוביות בינוניות ומבשלים בסיר מים יחד עם תפוחי האדמה השלמים כרבע שעה.
- בתום הבישול מסננים, מקלפים בעדינות את קליפת תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות.
- בזמן בישול הגזר ותפוח האדמה קוצצים דק 2 בצלים וחותכים את העגבניות לקוביות.
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה קלה ומוסיפים את העגבניות, השום, הפלפל החריף והסלרי.
- מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית ומוסיפים את רסק העגבניות, המים, המלח, הפפריקה המתוקה והפלפל.
- כשהרוטב מתחבר, מוסיפים את השעועית, הגזרים ותפוחי האדמה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. משאירים על אש נמוכה למשך 45 דקות ומערבבים מדי פעם.
- מגישים עם או מעל אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן