תמרה בישלה מרק – מרק עוף אסיאתי עם אטריות ופטריות
מתחשק לכם אוכל אסייתי שיחמם את הבטן וירגיע את הרעב? תמרה אהרוני מכינה מרק עוף אסיאתי עם אטריות ופטריות שיטיס אתכם מיד למזרח הרחוק
מתחשק לכם אוכל אסייתי שיחמם את הבטן וירגיע את הרעב? תמרה אהרוני מכינה מרק עוף אסיאתי עם אטריות ופטריות שיטיס אתכם מיד למזרח הרחוק
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 365.0 קק״ל 1460.0 קק״לפחמימות 27.1 גרם 108.3 גרםשומן 14.4 גרם 57.8 גרםנתרן 614.9 מ״ג 2459.5 מ״גחלבון 31.6 גרם 126.5 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.8 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 21.7 מ״ג 86.8 מ״גסידן 238.4 מ״ג 953.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 883.1 מ״ג 3532.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות365
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 365.0 קק״ל 1460.0 קק״לפחמימות 27.1 גרם 108.3 גרםשומן 14.4 גרם 57.8 גרםנתרן 614.9 מ״ג 2459.5 מ״גחלבון 31.6 גרם 126.5 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.8 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 21.7 מ״ג 86.8 מ״גסידן 238.4 מ״ג 953.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 883.1 מ״ג 3532.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 365 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 שן שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 ראש באק צ’וי
-
4 פטריות שיטאקה מיובשות גדולים
-
250 גרם חזה עוף שלם
-
1 גבעול בצל ירוק
-
1 כוס נבטים סיניים
-
200 גרם אטריות ביצים
-
3 כפות שמן קנולה
-
4 כוסות ציר עוף
-
1 כף רוטב סויה
-
1/2 כפית שמן שומשום
-
1 חופן כוסברה
אופן הכנה
- קולפים וכותשים את השום והג’ינג’ר.
- חותכים את הפלפל החריף לגפרורים דקים.
- חותכים גס את הבאק צ’וי.
- משרים את פטריות השיטאקי במים רותחים 10 דקות, מסננים, סוחטים מנוזלים ופורסים לפרוסות דקות.
- פורסים דק את חזה העוף.
- פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושמים חופן אטריות בכל קערת מרק.
- מוסיפים לקערות המרק את הנבטים והבצל הירוק.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הבקצ’וי, הפטריות והעוף ומבשלים כ-5 דקות.
- מוזגים לקעריות את המרק. מטפטפים על המרק כמה טיפות של שמן שומשום, מפזרים את הכוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- קולפים וכותשים את השום והג’ינג’ר.
- חותכים את הפלפל החריף לגפרורים דקים.
- חותכים גס את הבאק צ’וי.
- משרים את פטריות השיטאקי במים רותחים 10 דקות, מסננים, סוחטים מנוזלים ופורסים לפרוסות דקות.
- פורסים דק את חזה העוף.
- פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושמים חופן אטריות בכל קערת מרק.
- מוסיפים לקערות המרק את הנבטים והבצל הירוק.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הבקצ’וי, הפטריות והעוף ומבשלים כ-5 דקות.
- מוזגים לקעריות את המרק. מטפטפים על המרק כמה טיפות של שמן שומשום, מפזרים את הכוסברה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
שאפו ענק על המתכון הזה! פעם ראשונה שבישלתי משהו שאני מרגישה כאילו נלקח ממסעדה! תודה לך על זה
תמרה,יצא מצוין. המשפחה עפה על המרק
תענוג. שמחים שכולכם נהניתם וחזרת לספר.