אוורירי, נימוח וקוראים לו פלאפי – הכירו את המתכון של אלכס ולינוי לפנקייק המושלם!

הכירו את אלכס ולינוי! מה הם אוכלים בשבת בבוקר? פנקייק כמובן, ורצוי פנקייק אוורירי, רך ובשרני. מתכון של פנקייק בסיסי אבל פלאפי בטירוף עם תוספות מלוחות ומתוקות שיגרום לכם לחכות כל השבוע לסוף השבוע
הכירו את אלכס ולינוי! מה הם אוכלים בשבת בבוקר? פנקייק כמובן, ורצוי פנקייק אוורירי, רך ובשרני. מתכון של פנקייק בסיסי אבל פלאפי בטירוף עם תוספות מלוחות ומתוקות שיגרום לכם לחכות כל השבוע לסוף השבוע
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    345
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 345.0 קק״ל 3449.6 קק״ל
    פחמימות 51.0 גרם 510.1 גרם
    שומן 10.6 גרם 105.7 גרם
    נתרן 386.1 מ״ג 3861.2 מ״ג
    חלבון 11.4 גרם 114.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 22.8 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 55.5 גרם
    כולסטרול 73.3 מ״ג 733.2 מ״ג
    סידן 90.1 מ״ג 901.4 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 306.8 מ״ג 3067.6 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    345
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 345.0 קק״ל 3449.6 קק״ל
    פחמימות 51.0 גרם 510.1 גרם
    שומן 10.6 גרם 105.7 גרם
    נתרן 386.1 מ״ג 3861.2 מ״ג
    חלבון 11.4 גרם 114.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 22.8 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 55.5 גרם
    כולסטרול 73.3 מ״ג 733.2 מ״ג
    סידן 90.1 מ״ג 901.4 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 306.8 מ״ג 3067.6 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור

שני גרגרנים ומערכת יחסים אחת – מלוח ומתוק, למה לא שניהם בעצם

זה התחיל קצת אחרי שעברנו לגור יחד, קמנו בשבת בבוקר וחשבנו מה להכין לארוחת בבוקר.
אלכס שאל אותי:” בא לך פנקייק?”
אני, שישר חשבתי על פנקייק מתוק עם מייפל אמרתי לו: “פחות בא לי”. הייתי לגמרי במוד למלוח באותו הבוקר.
אלכס (שכנראה החליט שפנקייקים יהיו כאן לא משנה מה) פשוט אמר: “שבי בספה, אני דואג לנו”.
וכך התחילה ההתמכרות שלי והמסורת שלנו בימי שבת – הפנקייקים הפלאפיים של אלכס!

אנחנו תמיד מתחילים את המסורת שלנו בסדר הזה: אוכלים קודם פנקייק מלוח עם ביצה, מייפל ושמנת חמוצה ומיד לאחר מכן באופן טבעי והכרחי יש לומר, זה תמיד נגמר גם בגרסה מתוקה.
משבת לשבת הפנקייק השתפר ונהיה רך ואוורירי יותר ויותר, דייקנו את המתכון והשתגענו עם התוספות.

אלכס טבח וכמו כל טבח שנמצא כבר כמה שנים במקצוע, הוא תמיד מנסה להמציא את עצמו מחדש. 
כמו כל הרעיונות הטובים של אלכס עד עכשיו: עלה רעיון, פופ-אפ של פנקייקים! כמה שבועות לאחר מכן הפופ-אפ שלנו נולד לעולם, הפנקייקים היו סופר פלאפי, התוספות היו כל מה שאנחנו אוהבים לאכול וזה עבד, אנשים אהבו את הפלאפי שלנו!

מיותר לציין שתקופה ארוכה הפסקנו לאכול פנקייקים בבית כי ככה זה שמערבבים עבודה עם מה שאתה אוהב, אבל בגלל שעבר כבר מספיק זמן מאותו הפופ-אפ ההוא והמתכון הזה, באובייקטיביות גמורה, הוא המתכון לפניקייק המושלם הרגשנו שזה לא הוגן לא לחלוק אותו אתכם.

אגב, הפנקייק הזה, מושלם לבראנץ’ עם חברים ומשפחה ככה כולם יוצאים מרוצים, המבוגרים עם התוספות ההרפתקניות והמעניינות והילדים עם המתוק והדביק – טוב נו גם המבוגרים.
המתכון בבסיסו הוא לא מתוק כדי שתוכלו להחליט איזו גרסה בא לכם, אבל מה שלא תשימו עליו תזכרו – it’s so fluffy i’m gonna die.

הצעות ההגשה שלנו:

מלוח:

– הקלאסי שלנו – ביצת עין, שמנת חמוצה ומייפל.
– גריל צ’יז פנקייק – מומלץ להגיש עם עגבניות מגורדות, שמנת חמוצה ועשבי תיבול או פסטו אם בחרתם את האופציה הזו: הוסיפו את הגבינה לפני שאתם הופכים את הפנקייק לצידו השני.

מתוק:
אתם לא באמת צריכים שנגיד לכם נכון? אנחנו אישית הכי אוהבים עם מייפל ובננה. 

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בלינצ'ס ופנקייקים
אלכס ולינוי
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פנקייק

תוספות


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים מלבד הסוכר.
  2. בקערת זכוכית ממיסים את החמאה במיקרו.
  3. מפרידים את הביצים.
  4. מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת מרנג רך - מבחן המרנג הוא כשהופכים את הקערה והמרנג נשאר יציב ולא זז.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם כל המצרכים הרטובים והחמאה המומסת.
  6. יוצקים לקערת היבשים את כל הרטובים וטורפים היטב בעזרת מטרפה. צריכה להתקבל בלילה סמיכה (אך עדיין מספיק נוזלית) ואחידה - זה בסדר אם יש קצת גושים קטנים.
  7. מקפלים את המרנג לתוך הבלילה, בכל פעם רק שליש מכמות המרנג.
  8. מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית, כשהמחבת חמה בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה לגודל הפנקייק הרצוי.
  9. ברגע שמתחילות להופיע בועות, הופכים לצד השני.
  10. מוציאים כששני הצדדים שחומים והאמצע מוכן.
  11. מוסיפים איזה תוספות שאוהבים - מתוק או מלוח זה לא משנה! זה כל כך פלאפי שאפשר לשים גם את הראש ולישון.
הופכים לצד השני כאשר החלק העליון מכוסה בבועיות קטנות
הופכים לצד השני כאשר החלק העליון מכוסה בבועיות קטנות
מוציאים כששני הצדדים זהובים
מוציאים כששני הצדדים זהובים
גריל צ'יז פנקייק - שמנת חמוצה ורסק עגבניות ביתי. צילום: לינוי ואלכס
גריל צ’יז פנקייק - שמנת חמוצה ורסק עגבניות ביתי. צילום: לינוי ואלכס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוורירי, נימוח וקוראים לו פלאפי – הכירו את המתכון של אלכס ולינוי לפנקייק המושלם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    סמדר לוי

    עשיתם לי חשק להכין לארוחת ערב

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

      Avatar
      ליאור

      וואו יצא פגז, ואין על הפופאפ פלאפי!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לשמוע! תודה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות