סלט חם עם מאש, עגבניות, תרד וטחינה

שעועית מאש היא קטנית בריאה עם המון ערכים תזונתיים. אפרת ליכטנשטט מכינה תבשיל מאש עם עגבניות ותרד שיהווה תוספת צמחונית נהדרת לכל ארוחה וגם כמנה עקרית שלוקחים לעבודה
שעועית מאש היא קטנית בריאה עם המון ערכים תזונתיים. אפרת ליכטנשטט מכינה תבשיל מאש עם עגבניות ותרד שיהווה תוספת צמחונית נהדרת לכל ארוחה וגם כמנה עקרית שלוקחים לעבודה
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
38 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    654
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 654.3 קק״ל 1308.6 קק״ל
    פחמימות 78.5 גרם 156.9 גרם
    שומן 25.8 גרם 51.6 גרם
    נתרן 1651.9 מ״ג 3303.9 מ״ג
    חלבון 31.0 גרם 62.0 גרם
    סיבים תזונתיים 22.1 גרם 44.1 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 7.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 220.1 מ״ג 440.1 מ״ג
    ברזל 10.6 מ״ג 21.2 מ״ג
    אשלגן 1956.7 מ״ג 3913.4 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    654
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 654.3 קק״ל 1308.6 קק״ל
    פחמימות 78.5 גרם 156.9 גרם
    שומן 25.8 גרם 51.6 גרם
    נתרן 1651.9 מ״ג 3303.9 מ״ג
    חלבון 31.0 גרם 62.0 גרם
    סיבים תזונתיים 22.1 גרם 44.1 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 7.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 220.1 מ״ג 440.1 מ״ג
    ברזל 10.6 מ״ג 21.2 מ״ג
    אשלגן 1956.7 מ״ג 3913.4 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור

תבשיל מאש בריא, משביע ומאוד טעים שמכינים ממאש, קטנית שעוד לא מספיק מכירים במטבח הישראלי. המאש היא קטנית הנפוצה בעיקר במזרח הרחוק. טעמה עדין ונפלא ואם מנביטים אותה אפשר גם לאכול אותה ללא בישול. יש לה ערכים תזונתיים מדהימים, והיא קלה לעיכול. ועוד טיפ קטן – המאש הולכת מצוין בכל סלט ירקות שתכינו והיא מאד אוהבת טחינה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
אפרת ליכטנשטט
X

38 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מבשלים בסיר מים רותחים את המאש 30-45 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה.
  2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות, הקוצץ הזה יעשה פה עבודה טובה.
  3. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  4. מוסיפים את המאש המבושלת, עגבניות ושום, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות.
  5. מוסיפים תרד ולימון, מערבבים ומכבים את האש.
  6. מגישים בקערת סלט יפה עם שפע טחינה גולמית.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט חם עם מאש, עגבניות, תרד וטחינה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    מרענן ומזין. תודה לאפרת על המתכון. טעים ?

    Avatar
    אסיף בניש

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    Rachela Levy

    אפשר להדתמש בקטנית אחרת חוץ ממאש?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט כן. אפשר עם עדשים, שעועית אזוקי, חומוס או כל קטניה שאוהבים. בהצלחה וספרי איך יצא (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות