סלט קינואה מקסיקני: סלט צבעוני, טעים, משביע שכולם ירצו ממנו
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.4 קק״ל 1165.3 קק״לפחמימות 19.1 גרם 57.3 גרםשומן 31.0 גרם 92.9 גרםנתרן 1278.3 מ״ג 3834.9 מ״גחלבון 5.8 גרם 17.4 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 22.9 גרםשומן רווי 4.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.0 מ״ג 168.1 מ״גברזל 2.6 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 547.9 מ״ג 1643.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות388
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.4 קק״ל 1165.3 קק״לפחמימות 19.1 גרם 57.3 גרםשומן 31.0 גרם 92.9 גרםנתרן 1278.3 מ״ג 3834.9 מ״גחלבון 5.8 גרם 17.4 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 22.9 גרםשומן רווי 4.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.0 מ״ג 168.1 מ״גברזל 2.6 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 547.9 מ״ג 1643.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 4.1 מ״גסגור
קינואה מתכון כזה עוד לא ראיתם. קינואה הפכה לשם נרדף לארוחה בריאה ודיאטטית. נכון, היא לא בהכרח המזון הכי דל קלוריות שיש, אבל קשה להתווכח עם הסגולות הבריאותיות שלה, שהופכות אותה למצרך נחשק בכל מסעדה ובכל בית.
הקינואה עשירה בחומצות אמינו, סיבים תזונתיים, ברזל ומגנזיום. בנוסף, היא לא מכילה גלוטן וכן מכילה חלבון מלא.
קינואה היא מרכיב המככב במתכונים לקציצות, סלטים, תוספות, תבשילים – היא בכל מקום, אפילו בעוגיות.
מתכון קינואה טוב תמיד ינסה לחדש לכם, להפתיע ותמיד יהיה גם טעים מאוד – כזה הוא המתכון הזה, לסלט קינואה מקסיקני.
יש לנו פה אבוקדו, זיתים, בצל, תירס, צ’ילי חריף, עשבי תיבול, נאצ’וס – וכמובן קינואה. זה סלט שאפשר להגיש לצד ארוחה וזה סלט שיכול גם להיות ארוחה שלמה מרוב שהוא עשיר, משביע וטעים. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים מתכון קינואה, אל תשכחו את המתכון לסלט הזה.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 388 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 קלח גרגירי תירסאפשר גם תירס טרי או קפוא
-
1 כף שמן זיתלטיגון התירס
-
1 אבוקדו גדול
-
1/2 כוס זיתים שחוריםמגולענים
-
1/2 בצל סגול בינוניקצוץ (אפשר גם יותר אם אוהבים)
-
4 כפות כוסברהקצוצה (לא חובה)
-
1/4 פלפל צ’ילי ירוק קטן(ללא גרעינים, לא חובה)
-
3 כפות פטרוזיליהקצוצה
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות מיץ לימוןסחוט טרי (או 2 כפות חומץ יין אדום)
-
1/2 כפית מלח דק(או לפי הטעם)
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון(או לפי הטעם)
-
1 כפית חומץ בלסמי
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה דרך מסננת דקה במים זורמים. מעבירים לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינואה מרוככת ומוכנה לאכילה.
- מכינים את הסלט: מחממים מחבת נון סטיק קטנה עם כף שמן וקולים את גרעיני התירס קלות (שיזהיבו מעט, הזהרו שלא יישרפו). מניחים בצד ומקררים.
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הזיתים, הבצל, הכוסברה, הפלפל החריף, הפטרוזיליה, הקינואה והתירס.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה את שמן הזית, הלימון, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את הרוטב לקערה עם הירקות והקינואה. מערבבים היטב ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה דרך מסננת דקה במים זורמים. מעבירים לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינואה מרוככת ומוכנה לאכילה.
- מכינים את הסלט: מחממים מחבת נון סטיק קטנה עם כף שמן וקולים את גרעיני התירס קלות (שיזהיבו מעט, הזהרו שלא יישרפו). מניחים בצד ומקררים.
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הזיתים, הבצל, הכוסברה, הפלפל החריף, הפטרוזיליה, הקינואה והתירס.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה את שמן הזית, הלימון, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את הרוטב לקערה עם הירקות והקינואה. מערבבים היטב ומגישים.