קציצות דגים בתיבול קארי וג’ינג’ר
קציצות כאלה עוד לא טעמתם: קציצות דגים קטנות ומטריפות שמתובלות בג'ינג'ר, תבלין קארי, ופלפל חריף. מוסיפים לתערובת קוסקוס ומקבלים קציצות שהן ארוחה שלמה
קציצות כאלה עוד לא טעמתם: קציצות דגים קטנות ומטריפות שמתובלות בג'ינג'ר, תבלין קארי, ופלפל חריף. מוסיפים לתערובת קוסקוס ומקבלים קציצות שהן ארוחה שלמה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.7 קק״ל 3116.3 קק״לפחמימות 4.1 גרם 103.0 גרםשומן 10.1 גרם 252.6 גרםנתרן 298.0 מ״ג 7450.2 מ״גחלבון 4.5 גרם 113.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 36.0 גרםכולסטרול 18.7 מ״ג 468.2 מ״גסידן 10.7 מ״ג 267.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 114.5 מ״ג 2861.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה
-
קלוריות125
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.7 קק״ל 3116.3 קק״לפחמימות 4.1 גרם 103.0 גרםשומן 10.1 גרם 252.6 גרםנתרן 298.0 מ״ג 7450.2 מ״גחלבון 4.5 גרם 113.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 36.0 גרםכולסטרול 18.7 מ״ג 468.2 מ״גסידן 10.7 מ״ג 267.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 114.5 מ״ג 2861.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 125 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2/3 כוס קוסקוס דק
-
2/3 כוס מים רותחים
-
500 גרם דג לבןפילה, ללא העור, טחון
-
1 ביצה M
-
1 בצל קטן
-
3 שיני שוםקלופות
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור נענע
-
1 כפית אבקת קארי
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1 כוס שמן זית
הגשה
-
1 לימון בינוני
אופן הכנה
- מניחים קוסקוס בקערה גדולה, יוצקים 2/3 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 15 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
- קוצצים דק את הבצל, עשבי התיבול והפלפל החריף האדום. מגררים את השום ואת הג’ינג’ר.
- מוסיפים את חומרי הקציצות ומערבבים לתערובת אחידה.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ.
- מטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מקשטים בשארית עשבי התיבול, סוחטים מעל לימון ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מניחים קוסקוס בקערה גדולה, יוצקים 2/3 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 15 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
- קוצצים דק את הבצל, עשבי התיבול והפלפל החריף האדום. מגררים את השום ואת הג’ינג’ר.
- מוסיפים את חומרי הקציצות ומערבבים לתערובת אחידה.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ.
- מטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מקשטים בשארית עשבי התיבול, סוחטים מעל לימון ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן