זהירות! סכנת התמכרות! עוגיות פרג ולימון
פורים מתקרב ומתכוני הפרג שלנו הופכים למבוקשים, קבלו מתכון מפתיע של עוגיות לימון ופרג נימוחות אווריריות עם הניחוח הלימוני המרענן שאנחנו כל כך אוהבים
פורים מתקרב ומתכוני הפרג שלנו הופכים למבוקשים, קבלו מתכון מפתיע של עוגיות לימון ופרג נימוחות אווריריות עם הניחוח הלימוני המרענן שאנחנו כל כך אוהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 170.1 קק״ל 3402.6 קק״לפחמימות 28.7 גרם 573.6 גרםשומן 8.8 גרם 176.7 גרםנתרן 13.9 מ״ג 277.1 מ״גחלבון 2.0 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרםשומן רווי 5.0 גרם 100.1 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 787.4 מ״גסידן 9.9 מ״ג 198.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 22.6 מ״ג 451.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות170
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 170.1 קק״ל 3402.6 קק״לפחמימות 28.7 גרם 573.6 גרםשומן 8.8 גרם 176.7 גרםנתרן 13.9 מ״ג 277.1 מ״גחלבון 2.0 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרםשומן רווי 5.0 גרם 100.1 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 787.4 מ״גסידן 9.9 מ״ג 198.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 22.6 מ״ג 451.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 170 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כוס סוכר לבן
-
2 לימונים גדוליםקליפה מגוררת בלבד
-
1/2 מיץ לימון גדול
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 כפות פרגאפשר גם 3
אופן הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר.
- מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, תמצית הווניל והביצה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת החמאה עד איחוד (אין צורך לערבב יותר מדי).
- מוסיפים את הפרג ומערבבים רק עד שהפרג נטמע בבצק באופן אחיד יחסית.
- עוטפים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומכניסים את הבצק למקרר לשעה-שעה וחצי.
- מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר (אחרי הקירור) חוצים אותו ומגלגלים כל חצי לגליל בקוטר של כ-4 ס”מ. פורסים את הגליל לעוגיות בעובי של כחצי ס”מ (אפשר גם פחות) ומניחים במרווחים שווים על גבי תבנית האפייה.
- מכניסים לתנור עד הזהבה (כ-10 דקות) אבל אל תשכחו להציץ לפני כדי שלא יישרפו.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר.
- מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, תמצית הווניל והביצה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת החמאה עד איחוד (אין צורך לערבב יותר מדי).
- מוסיפים את הפרג ומערבבים רק עד שהפרג נטמע בבצק באופן אחיד יחסית.
- עוטפים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומכניסים את הבצק למקרר לשעה-שעה וחצי.
- מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר (אחרי הקירור) חוצים אותו ומגלגלים כל חצי לגליל בקוטר של כ-4 ס”מ. פורסים את הגליל לעוגיות בעובי של כחצי ס”מ (אפשר גם פחות) ומניחים במרווחים שווים על גבי תבנית האפייה.
- מכניסים לתנור עד הזהבה (כ-10 דקות) אבל אל תשכחו להציץ לפני כדי שלא יישרפו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
עוגיות הכי טעימות שאכלתי אי פעםמתכון מנצח את כל ההעוגיות
תודה אורית! איזה כיף 🙂
יוצאות עוגיות טובות גם בחצי מכמות החמאה והסוכר
אליפות עוגיות ממכרות טעימות בטרוף