איך מתמודדים עם האנג-אובר של פורים וגם מתכון של סבתא רחל לאוזני המן בנוסח בולגרי
- ים שמיר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 167.0 קק״ל 3339.9 קק״לפחמימות 16.7 גרם 333.2 גרםשומן 11.0 גרם 220.3 גרםנתרן 22.5 מ״ג 450.7 מ״גחלבון 1.7 גרם 34.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.6 גרםשומן רווי 5.6 גרם 112.5 גרםכולסטרול 51.0 מ״ג 1020.8 מ״גסידן 9.4 מ״ג 188.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 35.9 מ״ג 717.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות167
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 167.0 קק״ל 3339.9 קק״לפחמימות 16.7 גרם 333.2 גרםשומן 11.0 גרם 220.3 גרםנתרן 22.5 מ״ג 450.7 מ״גחלבון 1.7 גרם 34.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.6 גרםשומן רווי 5.6 גרם 112.5 גרםכולסטרול 51.0 מ״ג 1020.8 מ״גסידן 9.4 מ״ג 188.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 35.9 מ״ג 717.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.9 מ״גסגור
אל תדאגו, אני לא משביתת שמחות ואני לא הולכת לכתוב על כמה אלכוהול משמין או לא בריא, כי עד שיש מצווה שמחייבת אותנו לשמוח אני מתכוונת למלא אותה במלוא הרצינות. אז על מה כן נכתוב?
חשבתי הרבה מה לכתוב על פורים, האם לכתוב על האוזני המן של סבתא רחל? שהן בכלל מבצק בולגרי ממולא באגוזים מתוקים או לכתוב על אוכל “מחופש” כמו המבורגר קטניות שמת להיות המבורגר בשר עסיסי.
אבל כל פעם חזרתי לאותה המצווה: שתיית אלכוהול עד לא ידע.
(הסירו דאגה מליבכם, את המתכון של סבתא רחל עדיין תקבלו)
כל מיני פירושים וסברות אודות המצווה הזו:
מדברים על שתיית אלכוהול מרובה כדי שלא נדע להבחין בין טוב לרע. או על סעודה ומשתה שלא יחסר בהם דבר עד שלאדם אין שום צורך ודרישה. יש כאלו שמדברים בכלל על תרדמת עמוקה, מתוך סיפוק מנוחת הנפש שאינה דוחפת את הגוף לשום מעשה. אבל בואו נסכים כולנו, שמכל הפירושים, לקחנו את המשפט הזה והחלטנו להבין דבר אחד. לשתות. והרבה!
מכירים את היום של אחרי פורים? אחרי שיצאנו למסיבה, התכוננו, התחפשנו, שמחנו, שתינו (ושתינו) ויום למחרת פתחנו את העיניים והתחשק לנו ליטרלי – למות. למות ולא להתחפש יותר בחיים.
עד לא ידע אמרו לא? אז עד לא ידע – בוצע! שנייה לפני שאתם מוותרים על פורים כליל, בואו נעשה את היום שאחרי לקצת יותר “סביל”.
צעדים שאפשר לעשות לפני, כדי שהחמרמורת לא תכה בנו בחוזקה:
שמן זית – לפני ואחרי כל ערב של שתייה, מסיבת פורים או חתונה, שתו צ’ייסר שמן זית. השמן מרפד את הקיבה שלכם ומונע ספיגה גבוה ומהירה מידי של האלכוהול, ועל הדרך תומך בבריאות הכבד.
לפני שתצאו, תעשו לחיים של שמן זית וגם כשתחזרו הביתה לפני השינה. אתם תראו שבבוקר תרגישו הרבה יותר טוב.
אוכל – נכון שלא עשו לנו סעודה אבל בחייאת, אתם לא ילדים, אל תשתו על קיבה ריקה. תאכלו משהו, אפילו קטן, שיש בו קצת פחמימה ושומן ותשמרו על הקיבה שלכם ממה שהולך לבוא עליה. טוסט עם אבוקדו למשל, יעשה את העבודה.
מים – שתו מלא מים. לפני, אחרי ותוך כדי. עזרו לגוף שלכם להפריש את כל הרעלים שמצטברים כדי שלא יגיעו למחרת בדמות כאב ראש.
ומה אחרי?
מים – כבר דיברנו עליהם, הכי הכי חשוב! יש מחקרים שהראו שגם סודה וספרייט (כן,כן לא טעיתי) עוזרים בפינוי של רעלים שנמצאים במשקאות אלכוהולים. לא ניסיתי אבל תנסו ותגידו לי.
מי קוקוס – רדו לסופר מתחת לבית וקנו לכם מיכל קטן עם מי קוקוס טבעיים (שיש היום באמת בכל סופר). מי הקוקוס מלאים במלא מינרלים, בדיוק אותם המינרלים שאיבדתם אחרי ערב כזה. מי הקוקוס מקבילים למים של אנפוזיה מבחינת הרכב המלחים שלהם ולכן ייתנו לכם הרגשה מחזקת ומעוררת לחיים. ניסיתי בתאילנד כמה פעמים – works like a charm.
תומכי כבד – תעזרו לכבד שלכם שסבל אתמול בלילה לפנות קצת רעלים.
שתו הרבה מים עם לימון, תאכלו כל מיני עלים ירוקים (אפילו בדמות פסטו או שייק ירוק, כי קצת קשה לאכול אחרי לילה כזה). הוסיפו מאכלים מרירים כמו ארטישוק וגם כאלו המכילים אשלגן כמו אבוקדו, בננות, תמרים, סלק ובטטה שגם יעזרו לפעילות הכבד שלכם וגם למצב הרוח שלכם.
פחמימות – נכון שאין הרבה חשק לאכול, כי יש קצת בחילה וגם אי נוחות. אבל חשוב שתכניסו למערכת משהו. ברור שפחמימות הכי קל וזמין וגם עושה טוב בנשמה. תעשו לכם צנים או אורז נקי, דייסת שיבולת שועל חמה ומנחמת או מרק כתום חם וטעים.
שינה ומנוחה – לכו לישון וכמה שיותר. בשינה מתרחש תהליך ניקוי של הגוף מלבד המנוחה שהגוף כל כך זקוק לה.
שיהיה לכם אחלה של חג,
קבלו מתכון לאוזני המן של סבתא רחל, “אלחשו “– לא נטורופתי בכלל, אבל היי, חג!
תשתו, תיהנו ותעשו את אוזני ההמן של סבתא רחל! כדאי לכם!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 167 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה קמח תופחחבילה קטנה + 2 כפות קמח רגיל
-
200 גרם חמאה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 ביצה Lטרופה
-
1 כף קליפת לימוןמלימון שלם
-
2 כפות קליפת תפוזמתפוז שלם
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
1/4 כוס מיץ לימון
מלית
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס מים
-
2 כפות מיץ לימוןאפשר יותר אם אוהבים
-
1/2 ק"ג אגוזי מלך טחונים
אופן הכנה
- מתחילים עם המלית: שמים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
- לאחר שרתח, מוסיפים חצי קילו אגוזי מלך טונים ומערבבים טוב, טוב עד שנוצרת עיסה אחידה. אם העיסה מרגישה לכם מעט דלילה, אל תיבהלו - היא תתקשה לאחר הצינון. העיסה צריכה לצאת סמיכה כמו ריבה.
- מכבים את האש ומניחים בצד להצטנן לגמרי.
- מכינים את הבצק: ביד או במעבד מזון, מערבבים את כל מצרכי הבצק יחד ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו טוב טוב! אם הבצק רך מידי, תוסיפו עוד קמח רגיל (בהדרגה).
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק בתורו בעזרת מערוך לעלה דק, אבל מספיק עבה, כך שיוכל להחזיק את מלית האגוזים בהמשך.
- בעזרת כוס בינונית קורצים עיגולים מהבצק, מניחים על משטח מקומח ומתחילים במלאכה.
- מכינים את אוזני ההמן: משטחים כל עיגול מעט עם הידיים, כך שיתרחב קצת, במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מילוי (אל תתקמצנו) ויוצרים אוזן המן ע”י צביטות ב-3 מוקדים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את אוזני ההמן מעל, טורפים ביצה אחת בקערה נפרדת ומברישים כל אוזן המן היטב ומפזרים שומשום לבן.
- מכניסים לתנור לאפייה של 20-30 דק’ או עוד שאוזני ההמן יפים וזהובים.
- מקררים היטב וזוללים!
אופן הכנה
- מתחילים עם המלית: שמים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
- לאחר שרתח, מוסיפים חצי קילו אגוזי מלך טונים ומערבבים טוב, טוב עד שנוצרת עיסה אחידה. אם העיסה מרגישה לכם מעט דלילה, אל תיבהלו - היא תתקשה לאחר הצינון. העיסה צריכה לצאת סמיכה כמו ריבה.
- מכבים את האש ומניחים בצד להצטנן לגמרי.
- מכינים את הבצק: ביד או במעבד מזון, מערבבים את כל מצרכי הבצק יחד ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו טוב טוב! אם הבצק רך מידי, תוסיפו עוד קמח רגיל (בהדרגה).
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק בתורו בעזרת מערוך לעלה דק, אבל מספיק עבה, כך שיוכל להחזיק את מלית האגוזים בהמשך.
- בעזרת כוס בינונית קורצים עיגולים מהבצק, מניחים על משטח מקומח ומתחילים במלאכה.
- מכינים את אוזני ההמן: משטחים כל עיגול מעט עם הידיים, כך שיתרחב קצת, במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מילוי (אל תתקמצנו) ויוצרים אוזן המן ע”י צביטות ב-3 מוקדים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את אוזני ההמן מעל, טורפים ביצה אחת בקערה נפרדת ומברישים כל אוזן המן היטב ומפזרים שומשום לבן.
- מכניסים לתנור לאפייה של 20-30 דק’ או עוד שאוזני ההמן יפים וזהובים.
- מקררים היטב וזוללים!
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
The romanian also are filling the humantaschen only with walnuts. My mother, grandmother and everybody in my family.
יצא מצויין!
איזה כייף! חג שמח!
מתכון מעולה!!!