מרק עדשים צהובות עם המון עשבי תיבול של נטע לויה
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.5 קק״ל 1284.1 קק״לפחמימות 18.4 גרם 147.2 גרםשומן 4.1 גרם 32.8 גרםנתרן 139.0 מ״ג 1111.6 מ״גחלבון 6.8 גרם 54.8 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 107.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 343.8 מ״ג 2750.4 מ״גברזל 3.6 מ״ג 29.0 מ״גאשלגן 2079.4 מ״ג 16635.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות161
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.5 קק״ל 1284.1 קק״לפחמימות 18.4 גרם 147.2 גרםשומן 4.1 גרם 32.8 גרםנתרן 139.0 מ״ג 1111.6 מ״גחלבון 6.8 גרם 54.8 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 107.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 343.8 מ״ג 2750.4 מ״גברזל 3.6 מ״ג 29.0 מ״גאשלגן 2079.4 מ״ג 16635.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״גסגור
ימים לא פשוטים עוברים על כולנו. ימים של חרדה, אי שקט ובעיקר חוסר וודאות.
הדבר הכי נכון לעשות בזמנים כאלו הוא לנצל לטובה כמה שאפשר את השהייה בבית ולהכין יותר אוכל ביתי, מזין, משביע ומנחם.
לטעמי אין מנחם יותר ממרק חם שאוכלים בקערה מול איזה סרט טוב (ולא מול החדשות!).
מרק שהוא ארוחה שלמה בקערה, עם עדשים צהובות שהן גם משביעות ומזינות וגם קלות יחסית לעיכול לעומת קטניות אחרות. הוספתי למרק כמות גדולה של שום, כורכום והמון עשבי תיבול שיהפכו את המרק לבריא ומחזק, בימים אלו שצריך לדאוג לבריאות שלנו ושל בני משפחתנו, גם של הגוף וגם של הנפש.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 161 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 שקית עדשים צהובות500 גרם
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 גזרים בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות
-
3 גבעולי סלריפרוסים
-
2 כפות שמן זית
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 צרור שמירקצוץ
-
10 עלי נענעקצוצים
-
3 גבעולי בצל ירוקגם החלק הלבן וגם הירוק, פרוסים
-
5 שיני שוםקלופות וקצוצות
-
1 כף גדושה כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
2 ליטר מים
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים סיר מרק עמוק על להבה בינונית עם שמן הזית.
- מאדים בשמן הזית את הבצל, הגזר והסלרי במשך 7-10 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את הכוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע, בצל ירוק, שום ואת העדשים הצהובות. מוסיפים את הכורכום והכמון ומערבבים במשך דקה-שתיים.
- מוסיפים את המים (המים צריכים להגיע כ-2-3 ס”מ מעל העדשים, אם יש צורך הוסיפו מעט מים) ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים ללהבה נמוכה.
- מבשלים במשך שעה-שעה ורבע, עד שהעדשים התרככו לגמרי.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
אופן הכנה
- מחממים סיר מרק עמוק על להבה בינונית עם שמן הזית.
- מאדים בשמן הזית את הבצל, הגזר והסלרי במשך 7-10 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את הכוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע, בצל ירוק, שום ואת העדשים הצהובות. מוסיפים את הכורכום והכמון ומערבבים במשך דקה-שתיים.
- מוסיפים את המים (המים צריכים להגיע כ-2-3 ס”מ מעל העדשים, אם יש צורך הוסיפו מעט מים) ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים ללהבה נמוכה.
- מבשלים במשך שעה-שעה ורבע, עד שהעדשים התרככו לגמרי.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הכנתם את המתכון?
תגובות (16)
מכינה כבר פעם שלישית, מתכון מעולה, טעים ובריא
כיף ממש לקרוא, תודה רבה!
וואוו, מתכון מעולה !! קל להכנה וטעים טעים 🙂
איזה כיף לקרוא ויקי, תודה!
מתכון מצויין!
תודה רבה (: וכל הכבוד!!!