מי אמר בית ולא קיבל? מרק קוסקוס כמו שצריך
אין משהו יותר מנחם ובריא ממרק קוסקוס, תמרה אהרוני ועומר מילר מכינים לכם מתכון למרק קוסקוס משגע וטעים עם מלא ירקות שיחזקו אתכם וישאירו אתכם בריאים וחזקים
אין משהו יותר מנחם ובריא ממרק קוסקוס, תמרה אהרוני ועומר מילר מכינים לכם מתכון למרק קוסקוס משגע וטעים עם מלא ירקות שיחזקו אתכם וישאירו אתכם בריאים וחזקים
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 630.0 קק״ל 3780.2 קק״לפחמימות 76.8 גרם 460.8 גרםשומן 12.2 גרם 73.2 גרםנתרן 639.5 מ״ג 3837.0 מ״גחלבון 23.5 גרם 141.1 גרםסיבים תזונתיים 38.8 גרם 232.7 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 815.5 מ״ג 4892.8 מ״גברזל 7.8 מ״ג 46.9 מ״גאשלגן 5036.1 מ״ג 30216.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 17.6 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות630
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 630.0 קק״ל 3780.2 קק״לפחמימות 76.8 גרם 460.8 גרםשומן 12.2 גרם 73.2 גרםנתרן 639.5 מ״ג 3837.0 מ״גחלבון 23.5 גרם 141.1 גרםסיבים תזונתיים 38.8 גרם 232.7 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 815.5 מ״ג 4892.8 מ״גברזל 7.8 מ״ג 46.9 מ״גאשלגן 5036.1 מ״ג 30216.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 17.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 630 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן זית קלאסי
-
2 בצלים בינוניים
-
2 כרישות בינוניות
-
5 גבעולי סלרי
-
2 שורשי פטרוזיליה
-
1 שורש שורש סלרי
-
4 גזרים בינוניים
-
1 דלורית בינונית
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כרוב לבן בינוני
-
4 זוקיני ירוק בינוניים
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמושרים לפחות 12 שעות ומבושלים 2-3 שעות
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 ליטר מים
-
1שקית או 350 גרם קוסקוס בינוני
אופן הכנה
- מכינים את הקוסקוס: שופכים את הקוסקוס לתוך קערה רחבה, זולפים כפית וחצי שמן זית ומוסיפים מלח. מכסים את הקוסקוס במים רותחים ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים 5 דקות עד לספיגת הנוזלים.
- קולפים וחותכים את הבצל, גזר, שורשים, דלורית כרשה, ותפו״א לקוביות בגודל של כ4 ס״מ, פורסים את גבעולי הסלרי ופורסים את הכרוב לרצועות.
- בסיר גדול- פודי מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, סלרי וכרשה ומטגנים תוך ערבוב כ-3-4 דק’, מוסיפים את הגזר, השורשים והדלורית וממשיכים לערבב עוד כ-2-3 דק’.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והכרוב ומוסיפים מים עד לגובה של כ-1-2 ס״מ מעל פני הירקות והעוף, מוסיפים את הכורכום מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את העוצמה בכיריים ומבשלים מכוסה כ-30 דק’, חותכים את הזוקיני לקוביות בגודל של כ4 ס״מ ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את החומוס המבושל ומבשלים כ-30 דק נוספות. לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה.
- אחרי ההשריה, מערבבים את הקוסקוס מעט ומגישים את הקוסקוס עם המרק מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הקוסקוס: שופכים את הקוסקוס לתוך קערה רחבה, זולפים כפית וחצי שמן זית ומוסיפים מלח. מכסים את הקוסקוס במים רותחים ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים 5 דקות עד לספיגת הנוזלים.
- קולפים וחותכים את הבצל, גזר, שורשים, דלורית כרשה, ותפו״א לקוביות בגודל של כ4 ס״מ, פורסים את גבעולי הסלרי ופורסים את הכרוב לרצועות.
- בסיר גדול- פודי מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, סלרי וכרשה ומטגנים תוך ערבוב כ-3-4 דק’, מוסיפים את הגזר, השורשים והדלורית וממשיכים לערבב עוד כ-2-3 דק’.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והכרוב ומוסיפים מים עד לגובה של כ-1-2 ס״מ מעל פני הירקות והעוף, מוסיפים את הכורכום מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את העוצמה בכיריים ומבשלים מכוסה כ-30 דק’, חותכים את הזוקיני לקוביות בגודל של כ4 ס״מ ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את החומוס המבושל ומבשלים כ-30 דק נוספות. לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה.
- אחרי ההשריה, מערבבים את הקוסקוס מעט ומגישים את הקוסקוס עם המרק מעל.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן