שניים במתכון אחד: מרק עוף קלאסי שהוא גם ציר למגוון תבשילים!
מתכון פשוט ומצוין למרק עוף קלאסי שהכי מזכיר טעמים של בית! את המרק אפשר גם להקפיא ולהפשיר לפי מנות וגם להשתמש כציר עוף ביתי למגוון תבשילים
מתכון פשוט ומצוין למרק עוף קלאסי שהכי מזכיר טעמים של בית! את המרק אפשר גם להקפיא ולהפשיר לפי מנות וגם להשתמש כציר עוף ביתי למגוון תבשילים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.8 קק״ל 2214.7 קק״לפחמימות 6.5 גרם 52.2 גרםשומן 16.8 גרם 134.1 גרםנתרן 895.1 מ״ג 7160.7 מ״גחלבון 23.3 גרם 186.6 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.6 גרםשומן רווי 5.1 גרם 41.0 גרםכולסטרול 138.8 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 72.3 מ״ג 578.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 540.3 מ״ג 4322.4 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות277
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.8 קק״ל 2214.7 קק״לפחמימות 6.5 גרם 52.2 גרםשומן 16.8 גרם 134.1 גרםנתרן 895.1 מ״ג 7160.7 מ״גחלבון 23.3 גרם 186.6 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.6 גרםשומן רווי 5.1 גרם 41.0 גרםכולסטרול 138.8 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 72.3 מ״ג 578.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 540.3 מ״ג 4322.4 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 14.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 277 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור שמיר
-
1/2 ק"ג גרונות עוף
-
1 ק"ג כנפי עוף
-
3 ליטר מים מינרלייםאו מים מסוננים
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
2 עלי דפנה קטנים
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1 חבילה שקית זיפלוקלהקפאה, כמות השקיות בהתאם לכמות המנות
אופן הכנה
- מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר.
- מניחים מעל את הגרונות והכנפיים, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.
- חותכים את הבצל לרבעים, חותכים את הגזר ואת ראש הסלרי לחתיכות גסות.
- מוסיפים בצל, גזר, ראש סלרי, עלי דפנה, גרגירי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. מצננים היטב.
- מסננים את המרק ושומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש- בהקפאה ניתן לחלק לפי מנות בשקיות זיפלוק להקפאה. ניתן להשתמש גם כציר עוף לתבשילים רבים.
אופן הכנה
- מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר.
- מניחים מעל את הגרונות והכנפיים, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.
- חותכים את הבצל לרבעים, חותכים את הגזר ואת ראש הסלרי לחתיכות גסות.
- מוסיפים בצל, גזר, ראש סלרי, עלי דפנה, גרגירי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. מצננים היטב.
- מסננים את המרק ושומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש- בהקפאה ניתן לחלק לפי מנות בשקיות זיפלוק להקפאה. ניתן להשתמש גם כציר עוף לתבשילים רבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן