כשמתחשק לכם משהו מפנק ובריא – סלט אסיאתי עם סלמון מזוגג
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.7 קק״ל 1234.6 קק״לפחמימות 32.5 גרם 130.0 גרםשומן 15.4 גרם 61.5 גרםנתרן 163.0 מ״ג 652.1 מ״גחלבון 18.7 גרם 74.8 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.0 מ״ג 308.1 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 693.4 מ״ג 2773.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות309
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.7 קק״ל 1234.6 קק״לפחמימות 32.5 גרם 130.0 גרםשומן 15.4 גרם 61.5 גרםנתרן 163.0 מ״ג 652.1 מ״גחלבון 18.7 גרם 74.8 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.0 מ״ג 308.1 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 693.4 מ״ג 2773.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.2 מ״גסגור
מרענן, קליל וכמעט בלי שמן הסלט הזה הוא אחד הסלטים האהובים עלי. הוא טעים במיוחד, הוא רענן ומלא טעמים וטקסטורות והכייף זה שאפשר לגוון אותו עד אינסוף ובגדול להשתמש בכל ירק או עלה יתום שנשאר לכם במקרר.
הוא יכול להיות תוספת נהדרת לארוחה, או להפוך לארוחה בפני עצמו אם מוסיפים לו למשל אטריות, המתכון שלי היום הוא עם סלמון מזוגג שמשתלב מושלם בטעמים האסייתים של הסלט אבל אפשר לגמרי להמיר את הסלמון גם בעוף בטופו או בכל תוספת אחרת שמתחשק לכם.
סוד הקסם של הסלט טמון ברוטב שלו ובעובדה שאני מקפידה על כמות נדיבה של עשבי תיבול – נענע כוסברה ובצל ירוק, אפשר גם להוסיף בזיליקום אם רוצים. אז למרות שאני הראשונה לחפש גיוונים ושדרוגים למתכונים הפעם אני ממליצה רק בעניין הזה להקפיד ולהיצמד למתכון המקורי.
אחרי שנצמדים למתכון של הרוטב ומקפידים על כמות נדיבה של עשבי תיבול אפשר להתחיל להתפרע עם מגוון הירקות שמכניסים פנימה ועם תוספות שלא כתבתי כאן (אבל בחייאת תשמרו על הקו האסייתי טוב?), למשל בוטנים קצוצים או קשיו, אפילו קוביות של אננס יכולות לעבוד פה ולתת מתקתקות נהדרת, אצות נורי שיתנו פה פריכות נחמדה, אפונת וואסבי שתיתן קרנאץ’ וגם חריפות עוקצנית.
אז קדימה, תפתחו את המקרר, תשלפו ירקות, תכף זמן לארוחת צהריים.
מרכיבים 23 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 309 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
400 גרם אפונת שלג(סנאופיס)
-
1/2 חבילה נבטים סיניים
-
3 מלפפונים בינוניים
-
6 צנוניות בינוניות
-
1/2 צרור נענע
-
1/2 צרור כוסברה
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
סלמון
-
250 גרם פילה דג סלמון
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות מיריןמזרח מערב
-
1 כף דבש
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורד בפומפייה דקה (אפשר גם לקצוץ דק)
-
1 שן שוםכתושה
רוטב
-
3 כפות מיריןמזרח מערב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כף דבש
-
1 גרידת ליים בינוני
-
1 מיץ ליים בינוני
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורד בפומפייה דקה (אפשר גם לקצוץ דק)
-
2 שיני שוםכתושות
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לסלט: קוטמים לאפונה את שני הקצוות ושמים בקערה גדולה, יוצקים על האפונה מים רותחים וחולטים אותה כדקה מסננים, שוטפים היטב במים קרים ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את הנבטים, פורסים את המלפפונים לפרוסות אלכסוניות ומוסיפים לקערה.
- פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
- מפרידים את העלים של הנענע והכוסברה מהגבעולים ומוסיפים לקערה.
- פורסים את הבצל ירוק והצילי לפרוסות אלכסוניות דקות ומוסיפים לקערה.
- מכינים את הסלמון: חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של כ-3 ס”מ.
- בקערית מערבבים את הסויה, מירין, דבש ג’ינג’ר ושום.
- במחבת מחממים 3 כפות שמן זית, כשהשמן חם צורבים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד.
- מוסיפים למחבת את תערובת התיבול ומזגגים את קוביות הסלמון מכל הצדדים עד שהן מצופות בזיגוג באופן אחיד.
- בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומסדרים עליו את קוביות הסלמון המזוגג.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לסלט: קוטמים לאפונה את שני הקצוות ושמים בקערה גדולה, יוצקים על האפונה מים רותחים וחולטים אותה כדקה מסננים, שוטפים היטב במים קרים ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את הנבטים, פורסים את המלפפונים לפרוסות אלכסוניות ומוסיפים לקערה.
- פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
- מפרידים את העלים של הנענע והכוסברה מהגבעולים ומוסיפים לקערה.
- פורסים את הבצל ירוק והצילי לפרוסות אלכסוניות דקות ומוסיפים לקערה.
- מכינים את הסלמון: חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של כ-3 ס”מ.
- בקערית מערבבים את הסויה, מירין, דבש ג’ינג’ר ושום.
- במחבת מחממים 3 כפות שמן זית, כשהשמן חם צורבים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד.
- מוסיפים למחבת את תערובת התיבול ומזגגים את קוביות הסלמון מכל הצדדים עד שהן מצופות בזיגוג באופן אחיד.
- בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומסדרים עליו את קוביות הסלמון המזוגג.
הכנתם את המתכון?
תגובות (0)
קטגוריות
- אוכל אסיאתי
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- דגים
- יום האהבה
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים ללא לקטוז
- סלטים
- סלטים חמים