בורמליקוס של משקיענים – לביבות מצה בולגריות עם גבינה ותרד
לביבות בורמליקוס מהמטבח הבולגרי-טורקי-ספניולי עם קצת גיוון. הפעם לא רק לביבות מצות ובצל אלא גם קצת ירוק אביבי. בורמליקוס עם תרד, בצל וגבינה בולגרית. מה רע?
לביבות בורמליקוס מהמטבח הבולגרי-טורקי-ספניולי עם קצת גיוון. הפעם לא רק לביבות מצות ובצל אלא גם קצת ירוק אביבי. בורמליקוס עם תרד, בצל וגבינה בולגרית. מה רע?
- אמיר שרון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 340.6 קק״ל 5450.0 קק״לפחמימות 59.7 גרם 955.5 גרםשומן 87.6 גרם 1402.3 גרםנתרן 371.5 מ״ג 5943.3 מ״גחלבון 63.7 גרם 1019.8 גרםסיבים תזונתיים 58.8 גרם 940.6 גרםשומן רווי 60.9 גרם 973.8 גרםכולסטרול 96.9 מ״ג 1549.9 מ״גסידן 87.1 מ״ג 1393.2 מ״גברזל 59.0 מ״ג 943.8 מ״גאשלגן 144.2 מ״ג 2307.5 מ״גאבץ 58.8 מ״ג 940.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות341
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 340.6 קק״ל 5450.0 קק״לפחמימות 59.7 גרם 955.5 גרםשומן 87.6 גרם 1402.3 גרםנתרן 371.5 מ״ג 5943.3 מ״גחלבון 63.7 גרם 1019.8 גרםסיבים תזונתיים 58.8 גרם 940.6 גרםשומן רווי 60.9 גרם 973.8 גרםכולסטרול 96.9 מ״ג 1549.9 מ״גסידן 87.1 מ״ג 1393.2 מ״גברזל 59.0 מ״ג 943.8 מ״גאשלגן 144.2 מ״ג 2307.5 מ״גאבץ 58.8 מ״ג 940.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 341 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 מצות
-
2 בצלים
-
200 גרם עלי תרד קפואיםעלי מנגולד או עלי תרד טריים
-
2 ביצים L
-
150 גרם גבינה צהובה 28%
-
150 גרם גבינה בולגריתאו פטה או מלוחה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כוסות שמן קנולהלטיגון
אופן הכנה
- בקערה גדולה מועכים היטב את המצות ומפוררים אותן לפירורים קטנים של ס”מ או פחות. מכסים את המצות במים עד לקו המצות ומשרים בערך 10 דקות. בזמן הזה המצות “שותות” את המים ומתרככות.
- מבשלים את התרד לפי הוראות היצרן. אם משתמשים במנגולד או בתרד טרי אין צורך לבשל. פשוט קוצצים.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומערבבים מעט. מורידים מהאש.
- מפוררים את הגבינה הבולגרית ומגררים את הגבינה הצהובה.
- טורפים 2 ביצים.
- לשים את המצות בקערה כמה לישות הגונות. מוסיפים את התרד והבצל, הגבינות, הביצים, מלח ופלפל ולשים היטב.
- מחממים שמן לטיגון הבורמליקוס.
- בידיים רטובות צרים קציצות חמודות ופוחסים (משטחים) אותן מעט.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבורמלוס משני הצדדים עד שהן זהובות.
- מגישים עם יוגורט וסלט ירקות.
אופן הכנה
- בקערה גדולה מועכים היטב את המצות ומפוררים אותן לפירורים קטנים של ס”מ או פחות. מכסים את המצות במים עד לקו המצות ומשרים בערך 10 דקות. בזמן הזה המצות “שותות” את המים ומתרככות.
- מבשלים את התרד לפי הוראות היצרן. אם משתמשים במנגולד או בתרד טרי אין צורך לבשל. פשוט קוצצים.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומערבבים מעט. מורידים מהאש.
- מפוררים את הגבינה הבולגרית ומגררים את הגבינה הצהובה.
- טורפים 2 ביצים.
- לשים את המצות בקערה כמה לישות הגונות. מוסיפים את התרד והבצל, הגבינות, הביצים, מלח ופלפל ולשים היטב.
- מחממים שמן לטיגון הבורמליקוס.
- בידיים רטובות צרים קציצות חמודות ופוחסים (משטחים) אותן מעט.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבורמלוס משני הצדדים עד שהן זהובות.
- מגישים עם יוגורט וסלט ירקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר להכין תערובת ולטגן יום למחרת?
הי בתיה. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר
טעים מאוד תודה על המתכון
מושלם!!!