הסלט של אבא של שירה – סלט חצילים וירקות קלויים

ירקות צלויים הם דרך מעולה להכניס עוד ירקות לתפריט שלכם, הילה סער מכינה את הסלט שגילה לה את עולם הצמחונות - סלט חצילים וירקות קלויים, והכל תודות לאבא של שירה
ירקות צלויים הם דרך מעולה להכניס עוד ירקות לתפריט שלכם, הילה סער מכינה את הסלט שגילה לה את עולם הצמחונות - סלט חצילים וירקות קלויים, והכל תודות לאבא של שירה
  • הילה סער
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    320
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 320.0 קק״ל 1279.8 קק״ל
    פחמימות 20.9 גרם 83.4 גרם
    שומן 18.5 גרם 74.0 גרם
    נתרן 402.5 מ״ג 1609.9 מ״ג
    חלבון 11.8 גרם 47.0 גרם
    סיבים תזונתיים 11.6 גרם 46.3 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.2 מ״ג 193.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 985.5 מ״ג 3942.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    320
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 320.0 קק״ל 1279.8 קק״ל
    פחמימות 20.9 גרם 83.4 גרם
    שומן 18.5 גרם 74.0 גרם
    נתרן 402.5 מ״ג 1609.9 מ״ג
    חלבון 11.8 גרם 47.0 גרם
    סיבים תזונתיים 11.6 גרם 46.3 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.2 מ״ג 193.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 985.5 מ״ג 3942.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור

אני אתחיל בהצהרה דרמטית – הסלט הזה הפך אותי לצמחונית!

זה הסלט הקבוע שאנחנו מכינים בכל על האש, ובאחת הפעמים שעשינו על האש, אכלתי את הסלט, ואחר כך אכלתי שיפוד, והתבאסתי מהטעם שהבשר השאיר לי בפה, והרס לי את הטעם של הסלט. אז הבנתי שאני הרבה יותר נהנית מכל “המסביב” שבעל האש, ובכלל לא מהבשר עצמו. החלטתי לנסות צמחונות, והיתר היסטוריה.

את הסלט של אבא של שירה טעמתי לפני שנים, אצל שירה, חברה שלי (מן הסתם). שבכלל קוראים לה שירי, אבל מאז שהבת שלי התחילה לדבר והחליטה לקרוא לה שירה, כולנו קוראים לה שירה, וחושבים ששירה הרבה יותר מתאים לה.

אבא של שירה מכין את הסלט הזה כבר עשרות שנים. שירה למדה ממנו ואני למדתי ממנה לפני כמעט עשר שנים. מאז הסלט של אבא של שירה הוא אורח קבוע בשולחן על האש שלנו, ואם שואלים אותי – הוא הכוכב האמיתי.

אחרי שנים גיליתי שיש סלט דומה שנקרא משאוויה, אבל מבחינתי זה לנצח יהיה הסלט של אבא של שירה.

בזמן שהגריל מתחמם שמים עליו את הירקות, כדי שיהיה סיפתח כמו שצריך לארוחה. לאכול אותו חם ביחד עם פיתה טרייה זה פשוט הביס הכי כייפי שקיים.

הפעם הכנתי אותו בתנור, ויצא לא פחות טעים. אז אתם אפילו לא חייבים להפעיל את המנגל בשבילו, ויכולים להכין אותו בלי סיבה מיוחדת.

שיהיה חג שמח וטעים!

 

טיפ בריא:

ירקות צלויים הם דרך מעולה להכניס עוד ירקות לתפריט שלכם. הצלייה בתנור מגבירה ומחזקת את הטעמים, הסוכרים הטבעיים שבירקות מתקרמלים, והירקות הופכים להיות עוד יותר טעימים. אפשר לצלות כמעט כל ירק, ולנצל את הירקות שכבר התחילו להתעייף במקרר. מהירקות הצלויים מכינים סלט, מוסיפים לסלט טרי, משדרגים כריכים או אוכלים כתוספת לארוחה.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
הילה סער
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחוררים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג, כדי שלא יתפוצץ בתנור. מניחים את החציל ואת יתר הירקות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מדליקים את התנור על 200 מעלות וקולים את הירקות במשך כחצי שעה עד שהם רכים ושחומים, אבל לא שרופים. מוציאים ומצננים כעשר דקות.
    מחוררים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג. צילום: הילה סער
    מחוררים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג. צילום: הילה סער

    קולים את הירקות במשך כחצי שעה עד שהם רכים ושחומים. צילום: הילה סער
    קולים את הירקות במשך כחצי שעה עד שהם רכים ושחומים. צילום: הילה סער

  2. חוצים את החציל לאורך, ומוציאים את תכולתו בעזרת כף.
  3. קולפים את הפלפלים, העגבניות, השום והבצל, וקוצצים את הכל ביחד לחתיכות קטנות, בעזרת סכין חדה.
  4. שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מניחים מעל את תערובת הפלפלים, מפזרים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים ומגישים כשהסלט עדיין חם.

    סלט חצילים וירקות קלויים. צילום: הילה סער
    סלט חצילים וירקות קלויים. צילום: הילה סער


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הסלט של אבא של שירה – סלט חצילים וירקות קלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    מרים

    את הטחינה מוסיפים לעיסת החצילים והעגבניות זה לא יעשה את זה מוצק

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מרים, לא, תוקן באופן ההכנה, תודה על עירור תשומת הלב

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות