פוקאצ’ה עם בצל, ארטישוק וגבינת מנצ’גו
תמרה אהרוני מלמדת איך מכינים פוקאצ'ה עם בצל, ארטישוק וגבינת מנצ'גו. המאפה המלוח המושלם הוא אופציה נהדרת לארוחת ערב בליווי סלט מרענן
תמרה אהרוני מלמדת איך מכינים פוקאצ'ה עם בצל, ארטישוק וגבינת מנצ'גו. המאפה המלוח המושלם הוא אופציה נהדרת לארוחת ערב בליווי סלט מרענן
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3000.1 קק״ל 3000.1 קק״לפחמימות 417.2 גרם 417.2 גרםשומן 112.8 גרם 112.8 גרםנתרן 5183.3 מ״ג 5183.3 מ״גחלבון 84.7 גרם 84.7 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 32.0 גרם 32.0 גרםכולסטרול 79.0 מ״ג 79.0 מ״גסידן 910.6 מ״ג 910.6 מ״גברזל 2.1 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 696.5 מ״ג 696.5 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3000
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3000.1 קק״ל 3000.1 קק״לפחמימות 417.2 גרם 417.2 גרםשומן 112.8 גרם 112.8 גרםנתרן 5183.3 מ״ג 5183.3 מ״גחלבון 84.7 גרם 84.7 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 32.0 גרם 32.0 גרםכולסטרול 79.0 מ״ג 79.0 מ״גסידן 910.6 מ״ג 910.6 מ״גברזל 2.1 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 696.5 מ״ג 696.5 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3000 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח שמרים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זית
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
תוספות
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
3 עלי מרווה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 צנצנת ארטישוק בשימורים
-
100 גרם גבינת מנצ’גו
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות.
- מערבבים את חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה במהירות בינונית כ-10-15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק.
- משמנים תבנית מלבנית גדולה ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק לגודל התבנית. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
- פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי המרווה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהם שקופים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים.
- חותכים את הארטישוקים לחתיכות בגודל ביס.
- מזלפים על הבצק התפוח שמן זית ומפזרים עליו את התוספות - הבצל והארטישוק.
- אופים כ-15 דק בתנור החם.
- לפני ההגשה מפזרים גילופי גבינת מנצ’גו.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות.
- מערבבים את חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה במהירות בינונית כ-10-15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק.
- משמנים תבנית מלבנית גדולה ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק לגודל התבנית. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
- פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי המרווה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהם שקופים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים.
- חותכים את הארטישוקים לחתיכות בגודל ביס.
- מזלפים על הבצק התפוח שמן זית ומפזרים עליו את התוספות - הבצל והארטישוק.
- אופים כ-15 דק בתנור החם.
- לפני ההגשה מפזרים גילופי גבינת מנצ’גו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן