מחכים לה כל השנה: פשטידת בצל אוורירית
אמנם לא צריך שיגיע חג השבועות כדי ליהנות מפשטידת בצל משובחת, אבל זה תמיד תירוץ טוב! פשטידה מגבינות ומבצלים בכל מיני צבעים, עשירה ואוורירית שתיטרף במהירות!
אמנם לא צריך שיגיע חג השבועות כדי ליהנות מפשטידת בצל משובחת, אבל זה תמיד תירוץ טוב! פשטידה מגבינות ומבצלים בכל מיני צבעים, עשירה ואוורירית שתיטרף במהירות!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 261.4 קק״ל 2091.2 קק״לפחמימות 14.1 גרם 112.7 גרםשומן 20.0 גרם 159.8 גרםנתרן 188.3 מ״ג 1506.3 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.3 גרםשומן רווי 11.1 גרם 89.2 גרםכולסטרול 124.1 מ״ג 992.7 מ״גסידן 46.1 מ״ג 368.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 135.4 מ״ג 1083.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות261
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 261.4 קק״ל 2091.2 קק״לפחמימות 14.1 גרם 112.7 גרםשומן 20.0 גרם 159.8 גרםנתרן 188.3 מ״ג 1506.3 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.3 גרםשומן רווי 11.1 גרם 89.2 גרםכולסטרול 124.1 מ״ג 992.7 מ״גסידן 46.1 מ״ג 368.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 135.4 מ״ג 1083.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 261 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פשטידה
-
3 בצלים בינונייםשילוב של בצל סגול, לבן וצהוב
-
3 כפות חמאהאו שמן זית
-
1 קורט סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 ביצים L
-
1 חבילה גבינה לבנה 9%250 גרם
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת לבישול, 250 מ"ל
-
2 כפות גבינת פרמזןמגוררת
-
70 גרם קמח לבןחצי כוס
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
קישוט
-
1 בצל סגול בינוניפרוס לטבעות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מטגנים את הבצלים בשמן זית כ-10 דקות ותוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל.
- מערבבים בקערה את הגבינה עם השמנת, הפרמזן והחלמונים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
- מקציפים את החלבונים ומקפלים לתערובת הגבינה. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים בזהירות (כדי לא לשבור את הקצף).
- יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את טבעות הבצל לקישוט ואופים חצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מטגנים את הבצלים בשמן זית כ-10 דקות ותוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל.
- מערבבים בקערה את הגבינה עם השמנת, הפרמזן והחלמונים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
- מקציפים את החלבונים ומקפלים לתערובת הגבינה. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים בזהירות (כדי לא לשבור את הקצף).
- יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את טבעות הבצל לקישוט ואופים חצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.
הערות
- לגרסת בזק אפשר לוותר על הקצפת החלבונים ולהוסיף את הביצים בשלמותן, הפשטידה תאבד מעט מהנפח והאווריריות אבל זמן העבודה יתקצר
הערות
- לגרסת בזק אפשר לוותר על הקצפת החלבונים ולהוסיף את הביצים בשלמותן, הפשטידה תאבד מעט מהנפח והאווריריות אבל זמן העבודה יתקצר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי,באיזו גבינה אפשר להמיר גבינת תבור??
כל גבינה כחושה שיש במקרר או גבינה לבנה.