הכיסונים הכי טעימים: פלמיני פרגית וגם משהו מתוק מאותו בצק
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70.3 קק״ל 2811.9 קק״לפחמימות 8.3 גרם 332.3 גרםשומן 2.3 גרם 93.1 גרםנתרן 303.4 מ״ג 12134.4 מ״גחלבון 3.6 גרם 142.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 15.9 גרםשומן רווי 0.4 גרם 16.0 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 913.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 251.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 58.5 מ״ג 2339.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות70
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70.3 קק״ל 2811.9 קק״לפחמימות 8.3 גרם 332.3 גרםשומן 2.3 גרם 93.1 גרםנתרן 303.4 מ״ג 12134.4 מ״גחלבון 3.6 גרם 142.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 15.9 גרםשומן רווי 0.4 גרם 16.0 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 913.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 251.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 58.5 מ״ג 2339.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.1 מ״גסגור
הרבה חושבים שאוכל מזרח אירופי זה קשוח! בפעם הראשונה שחגגתי עם המשפחה של אלכס את הנובי גוד זאת בהחלט הייתה חוויה עם טעמים שאני לא רגילה אליהם.
אבל בין כל הטעמים המשונים קרצו לי בשקט קבוצת כיסונים יפיפייה. עכשיו, אם יש משהו שאני אוהבת זה כיסונים וכאן נכנסים לתמונה הפלמיני והורניקי. איכשהו תמיד הסבתות שלנו מכינות את הדברים המסורתיים האלו בצורה הטעימה ביותר. למה? כי זאת סבתא, וחוץ מהפשטות והעובדה שהיא מכינה את זה כבר שנים היא כנראה מכניסה לזה הרבה אהבה דרך הידיים האלו.
מיד הבנתי שכדי להכין כמו המקור, אני חייבת ללמוד מהטובות ביותר. כדי להבין איך מקפלים נכנסתי למטבח עם סבתא אסתר, סבתא של אלכס, שלימדה אותי איך לקפל.
אחר כך הגיעה מאוקראינה לביקור גם הסבתא השנייה של אלכס, לובה. אני לא דוברת רוסית וסבתא לובה לא דוברת עברית או אנגלית, אבל כשאוהבים אוכל ומדברים אוכל, לא צריך לדבר כדי להבין.
אחה”צ אחד לובה עמדה במטבח, טורחת במרץ ומכינה בצק. היא עבדה על הבצק כל כך קשה, לשה ולשה ולשה. אף פעם לא הבנתי מאיפה יש לסבתות כל כך הרבה כוח בידיים שזה מגיע לבצקים.
היא התחילה להכין את המילוי ואני ניסיתי בעזרת הידיים לשאול אם היא צריכה עזרה, כך יצא שבישלנו ביחד בלי להחליף מילה אבל בהבנה מלאה. הבצק מוכן, ישבנו בשולחן והתחלנו כולנו לקפל, להכין את הכיסונים עם הסבתות של אלכס היה כל כך מהנה ומרגש שלדעתי זה היה אחד הדברים שגרמו לי להתאהב בזה לגמרי.
צירפנו לכם כאן את המתכון שלנו לפלמיני בגלל שאנחנו אוהבים לשחק באוכל (כן זה מותר כשגדלים) בדקנו מה קורה כשאופים את הבצק, ספויילר: זה נפלא!
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 70 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי פרגית
-
400 גרם פרגיות טחונות
-
1 בצל בינוני
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
3 כפות מים
מילוי מתוק
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינונימקולף ומגורד
-
1 כף שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 כף סוכר חום
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה, שמים את כל מצרכי הבצק ולשים כ-8 דקות על מהירות בינונית.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד מספר דקות ידנית עד לקבל בצק אחיד. מומלץ לתת לו מנוחה של לילה במקרר או למשך לפחות שעה.
- מכינים את המילוי: מגרדים דק את הבצל, מערבבים עם שאר מצרכי המילוי בקערה ושמים בצד.
- מכינים את הפלמיני: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. שומרים חלק אחד בצד לטובת המילוי מתוק.
- מקמחים את משטח העבודה היטב ומרדדים כל חלק לעובי של 2 מ”מ.
- בעזרת רינג/כוס בקוטר 5 ס”מ קורצים עיגולים ומזיזים את שאריות הבצק.
- שמים במרכזו של כל עיגול כפית קטנה מהמילוי, מכינים קערה עם מעט מים, שמים מעט מים על האצבע ומורחים את הדופן של חצי מהעיגול עם המילוי. סוגרים לחצי ירח ומהדקים היטב.
- תופסים את שני הקצוות של הכיסון שנוצר ומצמידים זה לזה לקבלת צורת הפלמיני. מסדרים את הכיסונים המוכנים על מגש מקומח. חשוב שהפלמיני לא יגעו זה בזה על מנת שלא ידבקו.
- מכניסים למקפיא עד שהכיסונים קופאים ואז ניתן לשים אותם יחד בקופסה ולשמור בהקפאה ולשלוף בעת הצורך.
- בישול הפלמיני: מרתיחים סיר מים עם עלה דפנה ו2 גרגירי פלפל אנגלי ומבשלים כ-8 דקות. מהרגע שהפלמיני צפים הם צריכים עוד כ-4 דקות בישול. בסך הכל בערך 8 דקות בישול.
- מטגנים בצל קצוץ במחבת. מערבבים עם הפלמיני המוכנים ונהנים!
- הכנת האופציה המתוקה: מערבבים את כל מרכיבי המילוי. פותחים את הבצק באותו אופן שהכנו את הפלמיני המלוח. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ או עם כוס רחבה שיש בבית. שמים במרכז מהמילוי (חשוב לא לשים מהנוזלים) סוגרים בעזרת מעט מים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
- מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד להזהבה ומפזרים אבקת סוכר מעל. מומלץ לאכול חם!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה, שמים את כל מצרכי הבצק ולשים כ-8 דקות על מהירות בינונית.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד מספר דקות ידנית עד לקבל בצק אחיד. מומלץ לתת לו מנוחה של לילה במקרר או למשך לפחות שעה.
- מכינים את המילוי: מגרדים דק את הבצל, מערבבים עם שאר מצרכי המילוי בקערה ושמים בצד.
- מכינים את הפלמיני: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. שומרים חלק אחד בצד לטובת המילוי מתוק.
- מקמחים את משטח העבודה היטב ומרדדים כל חלק לעובי של 2 מ”מ.
- בעזרת רינג/כוס בקוטר 5 ס”מ קורצים עיגולים ומזיזים את שאריות הבצק.
- שמים במרכזו של כל עיגול כפית קטנה מהמילוי, מכינים קערה עם מעט מים, שמים מעט מים על האצבע ומורחים את הדופן של חצי מהעיגול עם המילוי. סוגרים לחצי ירח ומהדקים היטב.
- תופסים את שני הקצוות של הכיסון שנוצר ומצמידים זה לזה לקבלת צורת הפלמיני. מסדרים את הכיסונים המוכנים על מגש מקומח. חשוב שהפלמיני לא יגעו זה בזה על מנת שלא ידבקו.
- מכניסים למקפיא עד שהכיסונים קופאים ואז ניתן לשים אותם יחד בקופסה ולשמור בהקפאה ולשלוף בעת הצורך.
- בישול הפלמיני: מרתיחים סיר מים עם עלה דפנה ו2 גרגירי פלפל אנגלי ומבשלים כ-8 דקות. מהרגע שהפלמיני צפים הם צריכים עוד כ-4 דקות בישול. בסך הכל בערך 8 דקות בישול.
- מטגנים בצל קצוץ במחבת. מערבבים עם הפלמיני המוכנים ונהנים!
- הכנת האופציה המתוקה: מערבבים את כל מרכיבי המילוי. פותחים את הבצק באותו אופן שהכנו את הפלמיני המלוח. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ או עם כוס רחבה שיש בבית. שמים במרכז מהמילוי (חשוב לא לשים מהנוזלים) סוגרים בעזרת מעט מים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
- מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד להזהבה ומפזרים אבקת סוכר מעל. מומלץ לאכול חם!
תגובות (4)
ואם אני רוצה מילוי תפוחים פרווה מה מחליף כף שמנת חמוצה?
ואם אני רוצה מילוי תפוחים פרווה מה להשים במקום הכף שמנת חמוצה?
וואו. משגע! כל הכבוד!
הרגת אותנו!