תוצרת בית: פסטרמה הודו בתנור או במעשנה
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 43.1 קק״ל 646.4 קק״לפחמימות 6.3 גרם 93.9 גרםשומן 2.1 גרם 31.0 גרםנתרן 1241.4 מ״ג 18620.3 מ״גחלבון 0.5 גרם 6.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.2 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.8 מ״ג 42.6 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 6.9 מ״ג 103.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות43
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 43.1 קק״ל 646.4 קק״לפחמימות 6.3 גרם 93.9 גרםשומן 2.1 גרם 31.0 גרםנתרן 1241.4 מ״ג 18620.3 מ״גחלבון 0.5 גרם 6.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.2 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.8 מ״ג 42.6 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 6.9 מ״ג 103.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לפני שלוש שנים, ליום הולדתה של אשתי קניתי לה מתנה “מעשנה”! מעשנה אמריקאית, יקרה מאוד, משהו מהפכני, חדשני לעצלנים, המעשנה פועלת באופן אוטומטי עם פיקוד חשמלי כמעט ואין מגע יד אדם.
כל שנותר זה נתח בשר איכותי, סבלנות וקיבולת בקיבה. אההה כן, שכחתי לציין שזה הדבר האחרון שאשתי ציפתה למתנה, נו טוב אז שיהיה לי מזל טוב, כי בעצם קניתי לעצמי את המתנה! התחדשתי ב”מעשנה”.
הניסויים הראשונים היו על נתחים “זולים” עופות וחזה הודו. פסטרמה כיכבה בסנדוויצ’ים של הילדים לבית הספר, ואני נשבע שלא היה ניתן להבדיל בין הפסטרמה הביתית שלי למפעל נקניקים.
אז פיצחתי את השיטה, הפסטרמה הפכה להיות תוספת שבשגרה. אז פסטרמה למתחילים, או במעשנה או בתנור הביתי!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 43 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטרמה
-
1 1/2 ק"ג חזה הודו נקבה (פרפר)אפשר עד 2 ק"ג, "חצי פרפר"
בריין (משרה)
תיבול לצלייה
-
3 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה3 כפות שמן זית
-
3 כפות פפריקה מעושנת
-
2 כפות דבש
-
2 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערבאו רוטב טריאקי
-
1 כף אבקת שום
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: בסיר מרתיחים את כל החומרים יחד, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מכינים את התיבול: מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת משחתית אחידה.
- בקערה גדולה מניחים את הנתח בתוך המשרה ל-24 שעות במקרר (ניתן גם 48 שעות, ההשריה הארוכה גורמת לחזה להישאר עסיסי גם לאחר הצלייה).
- לאחר ההשרייה מנגבים את הנתח מנוזלים, קושרים את הנתח עם חוט ייעודי לצלייה (או רשת אלסטית לצלייה).
- יוצרים מעין “נקניק” אחיד ומורחים את תערובת התבלינים היטב על כל הנתח.
- לפסטרמה במעשנה: מעשנים במעשנה 100 מעלות כ-שלוש שעות כשהנתח חשוף כל מהלך העישון, מודדים בעזרת מד חום לבישול כשמרכז הנתח מגיע ל-65 מעלות הפסטרמה מוכנה.
- עוטפים בנייר אלומיניום לחצי שעה “מנוחה” ובתיאבון!
- לפסטרמה בתנור: בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, צולים את הנתח כשעה על רשת צלייה במרכז התנור. מתחת לרשת הצלייה ממקמים תבנית עם מים (כדי למנוע מהתנור להתלכלך, הנתח מטפטף לתוך המים בתבנית) לאחר שעה של צלייה עוטפים את הנתח בנייר אלומיניום לחצי שעה מנוחה. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: בסיר מרתיחים את כל החומרים יחד, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מכינים את התיבול: מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת משחתית אחידה.
- בקערה גדולה מניחים את הנתח בתוך המשרה ל-24 שעות במקרר (ניתן גם 48 שעות, ההשריה הארוכה גורמת לחזה להישאר עסיסי גם לאחר הצלייה).
- לאחר ההשרייה מנגבים את הנתח מנוזלים, קושרים את הנתח עם חוט ייעודי לצלייה (או רשת אלסטית לצלייה).
- יוצרים מעין “נקניק” אחיד ומורחים את תערובת התבלינים היטב על כל הנתח.
- לפסטרמה במעשנה: מעשנים במעשנה 100 מעלות כ-שלוש שעות כשהנתח חשוף כל מהלך העישון, מודדים בעזרת מד חום לבישול כשמרכז הנתח מגיע ל-65 מעלות הפסטרמה מוכנה.
- עוטפים בנייר אלומיניום לחצי שעה “מנוחה” ובתיאבון!
- לפסטרמה בתנור: בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, צולים את הנתח כשעה על רשת צלייה במרכז התנור. מתחת לרשת הצלייה ממקמים תבנית עם מים (כדי למנוע מהתנור להתלכלך, הנתח מטפטף לתוך המים בתבנית) לאחר שעה של צלייה עוטפים את הנתח בנייר אלומיניום לחצי שעה מנוחה. בתיאבון!
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
האם ניתן לשמור בהקפאה לאחר הכנה במעשנה?
היי רועי, צריך לארוז בוואקום ולשמור בהקפאה.
מכינה לאוכלי הבשר שלי, ויוצא תמיד מוצלח על פי בדיווחים.
היי אילנה, איזה כיף לשמוע
יצא מעולה ההשרייה מאוד חשובה לרכות שיוצאת הפסטרמה ממש מתכון מעולה
נכון מאוד, שמחים ששיתפת אותנו!