-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1070.3 קק״ל 6422.0 קק״לפחמימות 38.3 גרם 230.0 גרםשומן 90.4 גרם 542.2 גרםנתרן 1003.3 מ״ג 6020.0 מ״גחלבון 29.0 גרם 174.2 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 47.5 גרםשומן רווי 16.5 גרם 99.3 גרםכולסטרול 246.0 מ״ג 1476.0 מ״גסידן 423.5 מ״ג 2540.8 מ״גברזל 2.7 מ״ג 16.1 מ״גאשלגן 1070.5 מ״ג 6422.9 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 20.4 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות1070
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1070.3 קק״ל 6422.0 קק״לפחמימות 38.3 גרם 230.0 גרםשומן 90.4 גרם 542.2 גרםנתרן 1003.3 מ״ג 6020.0 מ״גחלבון 29.0 גרם 174.2 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 47.5 גרםשומן רווי 16.5 גרם 99.3 גרםכולסטרול 246.0 מ״ג 1476.0 מ״גסידן 423.5 מ״ג 2540.8 מ״גברזל 2.7 מ״ג 16.1 מ״גאשלגן 1070.5 מ״ג 6422.9 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 20.4 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 1070 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 כרובית גדולה
-
3 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
3 ביצים M
-
200 גרם גבינת קשקבל
ציפוי
-
2 ביצים M
-
1 שקית פירורי לחם
-
50 גרם גבינת קשקבל
-
2 כוסות שמן קנולה
-
2 עלי מרווה
מטבל
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/4 כפית מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חותכים את הכרובית גס ומרסקים במעבד מזון לתערובת פירורית.
- כותשים את השום, קוצצים דק את הבצל, מגררים את הגבינה.
- מעבירים את הכרובית לקערה, מוסיפים את השום, בצל, מלח, פלפל שחור, ביצים וגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.
- צרים קציצות שמנמנות ופחוסות ומסדרים בתבנית.
- בצלחת עמוקה טורפים את הביצים. מעבירים את פירורי הלחם לקערית.
- מחממים שמן בגובה 1 ס”מ במחבת גדולה ומוסיפים עלי מרווה. טובלים כל קציצה בביצה ובפירורי הלחם, ומטגנים משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מערבבים בקערה את מרכיבי המטבל.
- מגישים את הקציצות לצד המטבל.
אופן הכנה
- חותכים את הכרובית גס ומרסקים במעבד מזון לתערובת פירורית.
- כותשים את השום, קוצצים דק את הבצל, מגררים את הגבינה.
- מעבירים את הכרובית לקערה, מוסיפים את השום, בצל, מלח, פלפל שחור, ביצים וגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.
- צרים קציצות שמנמנות ופחוסות ומסדרים בתבנית.
- בצלחת עמוקה טורפים את הביצים. מעבירים את פירורי הלחם לקערית.
- מחממים שמן בגובה 1 ס”מ במחבת גדולה ומוסיפים עלי מרווה. טובלים כל קציצה בביצה ובפירורי הלחם, ומטגנים משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מערבבים בקערה את מרכיבי המטבל.
- מגישים את הקציצות לצד המטבל.
הכנתם את המתכון?
תגובות (17)
זה לא הצליח יכול להיות כיון ששטפתי קודם את הכרובית במים?העיסה היתה רכה מדי תוכלי לומר מה לא היה בסדר בהכנה שלי תודה
זה בסדר ששטפת את הכרובית לפני ההכנה, אך היית צריכה לייבש אותה היטב לפני שטחנת לפירורים במעבד מזון.
אפשר להכין את כפשטידה
כן, זה אפשרי.
זה מתפרק!!!
היי ניסים, אפשר לנסות להוסיף עוד ביצה (יכול להיות ששמת ביצים בגודל שונה מהגודל במתכון?) ועוד גבינה.
הקציצות מתפרקות לי, מה אני עושה לא נכון?
הכל נכון (: רק צריך להוסיף עוד ביצה (כמות הביצים תשתנה לפי גודל הביצה וגודל הכרובית…מוסיפים עוד ביצה או שתיים אפילו, עד שהתערובת הופכת לדביקה ומגובשת). בהצלחה.