עונתי, יפתי, חמדתי: סלט ירוק עם דובדבנים וטופו חומוס
הכי בעונה! סלט ירוק מרענן וקיצי בתוספת דובדבנים טריים שמוסיפים חמצמצות ומתיקות עדינה ומשגעת בכל ביס. תוספת נהדרת לארוחה מושלמת בול לעונה האדומה של השנה
הכי בעונה! סלט ירוק מרענן וקיצי בתוספת דובדבנים טריים שמוסיפים חמצמצות ומתיקות עדינה ומשגעת בכל ביס. תוספת נהדרת לארוחה מושלמת בול לעונה האדומה של השנה
- אודי ברקן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.0 קק״ל 1420.1 קק״לפחמימות 26.9 גרם 107.8 גרםשומן 26.2 גרם 104.7 גרםנתרן 1357.2 מ״ג 5429.0 מ״גחלבון 9.8 גרם 39.3 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.7 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסידן 397.5 מ״ג 1590.0 מ״גברזל 12.9 מ״ג 51.4 מ״גאשלגן 962.4 מ״ג 3849.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.0 קק״ל 1420.1 קק״לפחמימות 26.9 גרם 107.8 גרםשומן 26.2 גרם 104.7 גרםנתרן 1357.2 מ״ג 5429.0 מ״גחלבון 9.8 גרם 39.3 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.7 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסידן 397.5 מ״ג 1590.0 מ״גברזל 12.9 מ״ג 51.4 מ״גאשלגן 962.4 מ״ג 3849.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 355 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו
-
1 חבילה טופו חומוס בטעם מעושן משק ויילרחתוך לקוביות קטנות
-
2 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםפרוסות
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס
-
10 עלי מרווהקצוצים
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות זעתר
סלט
-
150 גרם חסה סלנובהשקית אחת - אפשר להחליף בכל חסה אחרת שאוהבים
-
2 כוסות עלי רוקטקצוצים
-
4 גבעולי בצל ירוקפרוסים
-
10 צנוניות בינונייםחתוכות לרבעים
-
1 צרור שמירמופרד לעלים
רוטב
-
3 כפות שמן זיתעדין (לדוגמה: זו פיקואלו/לצ'ינו)
-
2 כפות מים
-
2 כפות חומץ תפוחים
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כף סירופ מייפל
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1/2 כוס שקדים קלויים
-
1 כוס דובדבנים טרייםמגולענים וחצויים
-
1 חופן שמירעלים
אופן הכנה
- מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הטופו 3-4 דקות עד שהקוביות משחימות קלות.
- מוסיפים את השום, הצ’ילי והמרווה וממשיכים לטגן דקה.
- מוסיפים את הסויה, המייפל והזעתר ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומקררים.
- בינתיים מכינים את כל חומרי הסלט ומערבבים בקערה נפרדת את רכיבי הרוטב של הסלט.
- מערבבים את חומרי הסלט עם קוביות הטופו והרוטב ומשאירים מעט טופו להגשה.
- מגישים לכל סועד סלט ומפזרים מעל קוביות טופו, שקדים, דובדבנים ועלי שמיר.
אופן הכנה
- מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הטופו 3-4 דקות עד שהקוביות משחימות קלות.
- מוסיפים את השום, הצ’ילי והמרווה וממשיכים לטגן דקה.
- מוסיפים את הסויה, המייפל והזעתר ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומקררים.
- בינתיים מכינים את כל חומרי הסלט ומערבבים בקערה נפרדת את רכיבי הרוטב של הסלט.
- מערבבים את חומרי הסלט עם קוביות הטופו והרוטב ומשאירים מעט טופו להגשה.
- מגישים לכל סועד סלט ומפזרים מעל קוביות טופו, שקדים, דובדבנים ועלי שמיר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן