אזהרה! יש לקרוא את המתכון על בטן מלאה: מנסף מושלם!
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 806.7 קק״ל 3226.9 קק״לפחמימות 28.6 גרם 114.5 גרםשומן 51.3 גרם 205.0 גרםנתרן 2066.2 מ״ג 8264.7 מ״גחלבון 48.6 גרם 194.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 11.4 גרם 45.6 גרםכולסטרול 159.3 מ״ג 637.0 מ״גסידן 92.3 מ״ג 369.2 מ״גברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״גאשלגן 738.3 מ״ג 2953.3 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 48.1 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות807
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 806.7 קק״ל 3226.9 קק״לפחמימות 28.6 גרם 114.5 גרםשומן 51.3 גרם 205.0 גרםנתרן 2066.2 מ״ג 8264.7 מ״גחלבון 48.6 גרם 194.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 11.4 גרם 45.6 גרםכולסטרול 159.3 מ״ג 637.0 מ״גסידן 92.3 מ״ג 369.2 מ״גברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״גאשלגן 738.3 מ״ג 2953.3 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 48.1 מ״גסגור
המנה הלאומית של ירדן היא המנסף – منسف!
ראשיתה של המנה הגיעה מהשבטים הבדואים לפני כמאה שנה. המנה כללה בשר כבש מתובל בעשבים ארומטיים שבושלו ביוגורט, עם הזמן החלו להגיש את המנה עם אורז או בורגול. הכנת המנסף המסורתי של פעם ארכה שעות.
מנסף בושל בג’אמי (המילה הערבית ליוגורט מיובש), עורבב עם מים במגש רחב על מנת ליצור רוטב שמנת, נמזג לסיר גדול עם נתחי בשר טלה, הסיר הונח על אש גלויה והתבשל במשך שעות עד להתרככות הבשר.
המנסף הוגש על מגשים גדולים מרופדים בפיתות שייספגו את רוטב היוגורט. על הפיתות ערמו “הר” של אורז ומעליו הבשר ומעל הבשר פיזרו שקדים, צנוברים ואגוזים.
מרכיבים 21 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 807 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
4 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה4 כפות שמן זית
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
בשר
-
700 גרם בשר בקר טחוןטחון עם 50 גרם שומן כבש
-
4 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה4 כפות שמן זית
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ, לא חובה - לאוהבי החריף
-
1 כף שוםכתוש
-
1 עגבנייה בינוניתחתוכה לקוביות
-
3 גבעולי רוזמריןמופרד לעלים קצוצים
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף ראס אל חנות
-
1 כף בהרט
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 חופן צנוברים קלוייםאו שקדים פרוסים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב להסרת העמילן.
- בסיר שמניחים על הכיריים מחממים ארבע כפות שמן (במקביל מכינים קנקן עם שתיים וחצי כוסות מים רותחים).
- מטגנים קלות את האורז השטוף תוך בחישה מתמדת, כ-3 דקות.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, יוצקים את המים הרותחים לסיר (גובה המים בערך ס”מ מעל האורז).
- מערבבים בקערה את כל תבליני האורז, שופכים את התבלינים מהקערית לתוך הסיר, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים כ-25 דקות. מסירים מהאש פותחים את המכסה לאידוי הנוזלים הנותרים, לאחר חצי שעה מערבבים את האורז היטב.
- מכינים את הבשר: במחבת מביאים לרתיחה ארבע כפות שמן, מטגנים קלות פלפל חריף קצוץ דק ועגבנייה קצוצה כשתי דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון, כף שום כתוש ומערבבים.
- בקערה מערבבים את כל התבלינים, שופכים את תערובת התבלינים על הבשר ועלי הרוזמרין הקצוצים ומטגנים עד שהבשר עשוי היטב, מסירים מהאש ומניחים בצד.
- מרכיבים את המנה: בכלי הגשה (מגש רחב ושטוח) יוצרים מערום של אורז ומעליו שופכים את הבשר.
- מפזרים צנוברים או שקדים קלויים ובתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב להסרת העמילן.
- בסיר שמניחים על הכיריים מחממים ארבע כפות שמן (במקביל מכינים קנקן עם שתיים וחצי כוסות מים רותחים).
- מטגנים קלות את האורז השטוף תוך בחישה מתמדת, כ-3 דקות.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, יוצקים את המים הרותחים לסיר (גובה המים בערך ס”מ מעל האורז).
- מערבבים בקערה את כל תבליני האורז, שופכים את התבלינים מהקערית לתוך הסיר, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים כ-25 דקות. מסירים מהאש פותחים את המכסה לאידוי הנוזלים הנותרים, לאחר חצי שעה מערבבים את האורז היטב.
- מכינים את הבשר: במחבת מביאים לרתיחה ארבע כפות שמן, מטגנים קלות פלפל חריף קצוץ דק ועגבנייה קצוצה כשתי דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון, כף שום כתוש ומערבבים.
- בקערה מערבבים את כל התבלינים, שופכים את תערובת התבלינים על הבשר ועלי הרוזמרין הקצוצים ומטגנים עד שהבשר עשוי היטב, מסירים מהאש ומניחים בצד.
- מרכיבים את המנה: בכלי הגשה (מגש רחב ושטוח) יוצרים מערום של אורז ומעליו שופכים את הבשר.
- מפזרים צנוברים או שקדים קלויים ובתיאבון!
הכנתם את המתכון?
תגובות (19)
אפשר להכין עם בשר לא טחון? ואם כן איך?
הי פסי. אפשר להשתמש בבשר לא טחון, חתוך לקוביות קטנות יחסית, או בבשר כבש.
כל פעם יוצא יותר טוב מפעם קודמת. מתכון מעולה
תודה רבה שיר
מושלם! המתכון מדוייק וטעים מאוד! גם הבררן של הבית זלל את הכל. מאמצת את המתכון גם לשולחן החג! תודה רבה
תודה רבה, אירה!