עוגת משמשים ושטרויזל לכבוד הקיץ שמגיע
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 431.3 קק״ל 3450.5 קק״לפחמימות 66.8 גרם 534.1 גרםשומן 19.1 גרם 152.5 גרםנתרן 160.9 מ״ג 1287.4 מ״גחלבון 6.3 גרם 50.5 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 9.9 גרם 79.4 גרםכולסטרול 118.0 מ״ג 944.3 מ״גסידן 40.1 מ״ג 321.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 215.9 מ״ג 1727.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות431
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 431.3 קק״ל 3450.5 קק״לפחמימות 66.8 גרם 534.1 גרםשומן 19.1 גרם 152.5 גרםנתרן 160.9 מ״ג 1287.4 מ״גחלבון 6.3 גרם 50.5 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 9.9 גרם 79.4 גרםכולסטרול 118.0 מ״ג 944.3 מ״גסידן 40.1 מ״ג 321.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 215.9 מ״ג 1727.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״גסגור
זה כבר לא סוד שאני מכור לפירות הקיץ וכמה שאני אוהב לשלב אותם באפייה. אז שנייה לפני שהם נעלמים, הכנתי עוגת משמשים קלילה שחוסלה תוך יום.
אם אתם לא מחובבי המשמש (מי אתם?!) אפשר להחליף אותם באפרסקים או נקטרינות.
לא מומלץ להכין את העוגה ברינג יותר קטן, אבל אם תחליטו לאפות ברינג בקוטר 26 ס״מ, תתקבל עוגה עשירה יותר במשמשים. רק לא לשכוח שצריך עוד 2 משמשים חצויים ולהפחית את זמן האפייה ב-3-4 דקות.
העוגה הכי טעימה ביום הכנתה וכשהיא בטמפרטורת החדר. מומלץ לשמור אותה בקירור ולתת חימום קל לפני ההגשה. ואם אתם רוצים להגיש אותה כקינוח בסוף ארוחה, מעט אבקת סוכר מעל וגלידת וניל או קצפת קלילה ליד תהיה מושלמת.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 431 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
100 גרם חמאה רכה
-
150 גרם סוכר לבן3/4 כוס
-
1 כף שמן קנולהאו שמן סויה, או שמן חמניות
-
2 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כף ברנדי
-
180 גרם קמח לבןכוס ועוד ארבע כפות
-
1 קורט מלח דק
-
6 גרם אבקת אפייהשתי כפיות
-
7 משמשים טריים בינוניים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר הלבן. מעבדים במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה והומוגנית.
- מוסיפים את השמן, הוניל, הברנדי ולאחר מכן את הביצים בהדרגה.
- מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה בקערה נפרדת. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את התערובת היבשה.
- מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה. יש לעבור עם לקקן על דפנות הקערה במידת הצורך.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה באמצעות פלטה או כף.
- מסדרים חצאי משמשים מעל התערובת כך שתכסה את רובה.
- מכינים את השטרויזל: מערבבים בקערה את הקמח והסוכרים. ממיסים את החמאה ושופכים מעל.
- מערבבים בעזרת מזלג או באופן ידני עד לקבלת פירורים. מפזרים באופן שווה מעל העוגה.
- אופים כ-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי והשטרויזל הזהיב.
- העוגה במיטבה ביום האפייה. מומלץ לאכול אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר הלבן. מעבדים במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה והומוגנית.
- מוסיפים את השמן, הוניל, הברנדי ולאחר מכן את הביצים בהדרגה.
- מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה בקערה נפרדת. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את התערובת היבשה.
- מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה. יש לעבור עם לקקן על דפנות הקערה במידת הצורך.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה באמצעות פלטה או כף.
- מסדרים חצאי משמשים מעל התערובת כך שתכסה את רובה.
- מכינים את השטרויזל: מערבבים בקערה את הקמח והסוכרים. ממיסים את החמאה ושופכים מעל.
- מערבבים בעזרת מזלג או באופן ידני עד לקבלת פירורים. מפזרים באופן שווה מעל העוגה.
- אופים כ-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי והשטרויזל הזהיב.
- העוגה במיטבה ביום האפייה. מומלץ לאכול אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
לא כתוב מה גודל התבנית
24 ס”מ
עוגה טעימה מאד
לבסיס העוגה מה שרשום כף שמן מספיק?מחליף את החמאה שציננתם
שימי לב שבמצרכים כתוב 100 גרם חמאה וכף שמן. כלומר השמן לא מחליף את החמאה לשאלתך.