ביס קסום: פנקייק פיות ורוד ובריא!
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 125.6 קק״ל 1004.8 קק״לפחמימות 19.4 גרם 154.8 גרםשומן 3.4 גרם 26.9 גרםנתרן 156.2 מ״ג 1249.2 מ״גחלבון 5.6 גרם 45.1 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.1 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.2 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 59.6 מ״ג 476.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 144.8 מ״ג 1158.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות126
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 125.6 קק״ל 1004.8 קק״לפחמימות 19.4 גרם 154.8 גרםשומן 3.4 גרם 26.9 גרםנתרן 156.2 מ״ג 1249.2 מ״גחלבון 5.6 גרם 45.1 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.1 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.2 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 59.6 מ״ג 476.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 144.8 מ״ג 1158.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.6 מ״גסגור
שיווק הוא הכל.
אנחנו קונים את מה שאנחנו מאמינים שאנחנו “חייבים”, אוכלים את מה שמשווקים לנו שאנחנו “צריכים” ומתלבשים כמו שרשתות האופנה מכתיבות לנו. כי שיווק פשוט עובד.
זה עובד גם עם ילדים. לילדים לרוב יש תפיסה מאוד ברורה לגבי מה שהם אוהבים ומוכנים לאכול ומה שלא. אחת הדרכים לשנות את זה – היא שיווק!
בפעם הראשונה שהצעתי לילדים שלי סלק והם אמרו “איכס”, סיפרתי להם שאם הם יאכלו הרבה סלק, הפיפי שלהם יהיה ורוד (שיווק מבוסס עובדות). הם נדהמו והיו חייבים לבדוק את זה. הסלק נאכל והשמחה הייתה רבה.
הילדים התיידדו עם סלק, אבל לא יותר מדי. אז כשהכנסתי אותו לתוך הפנקייק שלהם, הבת שלי לא התלהבה והאשימה אותי שהרסתי את הפנקייק. הסברתי לה שבדיוק להיפך, הפכתי אותו לפנקייק פיות ורוד ומהמם!
אמרתי פיות ולא הייתי צריכה להוסיף. הפנקייק נטרף. וגם בואו נודה – אוכל ורוד זה מגניב, אפילו אם את לא ילדה בת 5.
בקיצור – שיווק עובד. ועוד יותר על ילדים. זה יכול להיות פנקייק פיות, או פנקייק נסיכות, או פנקייק כוח על – מה שתבחרו ושעובד אצלכם. העיקר שתתחילו לאכול פנקייק ורוד.
את הפנקייק הזה מכינים בבלנדר, בלי ללכלך אפילו קערה. טוחנים ואז שופכים את הבלילה ישירות מהמיכל של הבלנדר למחבת. שימו לב שיש בבלילה מיץ לימון או חומץ תפוחים – התפקיד שלהם הוא לשמור על הצבע הורוד של הפנקייק גם אחרי הטיגון. אל תדאגו – הם לגמרי לא מורגשים בטעם.
טיפ בריא:
סלק הוא אחד הצבעים הכי חזקים בטבע. כשאני קונה סלק, אני מיד מבשלת אותו ושומרת בקופסה במקרר. במה שאנחנו לא אוכלים כמו שהוא, אני משתמשת כדי “לצבוע” מנות, כמו הפנקייקים האלה, עוגות ועוגיות ואפילו שייקים (סלק משתלב מעולה בשייק פירות!)
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 126 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 סלק גדולמבושל ומקולף
-
1 כוס חלב סויהאו חלב שקדים
-
1 ביצה L
-
1 כף שמן זיתאו שמן קוקוס, או חמאה
-
1 כפית מיץ לימוןסחוט טרי, או חומץ תפוחים
-
1 כוס קמח כוסמין מלא
-
1/4 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כף גדושה סוכר חום
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- שמים את הסלק המבושל וחלב הסויה וטוחנים אותם לנוזל חלק ואחיד.
- מוסיפים את הביצה, שמן הזית, תמצית וניל, מיץ לימון, סוכר ושבולת שועל וטוחנים שוב עד למרקם חלק.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בעזרת כף או מרית עד להטמעה בבלילה. במידה והבלילה סמיכה מדי, מוסיפים כף או שתיים של מים או חלב סויה.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה קלות. מנגבים את עודפי השמן בעזרת נייר סופג. יוצקים פנקייקים בגודל הרצוי ומטגנים כמה דקות עד ששולי הפנקייק מתייצבים ומשנים את צבעם, ונוצרות הרבה בועות על פני הפנקייק.
- הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מורידים מהאש וחוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
- מגישים חם עם סירופ מייפל ופירות טריים.
אופן הכנה
- שמים את הסלק המבושל וחלב הסויה וטוחנים אותם לנוזל חלק ואחיד.
- מוסיפים את הביצה, שמן הזית, תמצית וניל, מיץ לימון, סוכר ושבולת שועל וטוחנים שוב עד למרקם חלק.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בעזרת כף או מרית עד להטמעה בבלילה. במידה והבלילה סמיכה מדי, מוסיפים כף או שתיים של מים או חלב סויה.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה קלות. מנגבים את עודפי השמן בעזרת נייר סופג. יוצקים פנקייקים בגודל הרצוי ומטגנים כמה דקות עד ששולי הפנקייק מתייצבים ומשנים את צבעם, ונוצרות הרבה בועות על פני הפנקייק.
- הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מורידים מהאש וחוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
- מגישים חם עם סירופ מייפל ופירות טריים.