דג מרוקאי עם פיתות פרנה של חנה עידן ואשרף מהשוק של עכו
פרוסות דג ברוטב מרוקאי פיקנטי, עם עגבניות, תפוח אדמה, פלפל אדום וחריף והרבה כוסברה ושום! את כל הטוב הזה זוללים עם פיתות פרנה חמות וביתיות
פרוסות דג ברוטב מרוקאי פיקנטי, עם עגבניות, תפוח אדמה, פלפל אדום וחריף והרבה כוסברה ושום! את כל הטוב הזה זוללים עם פיתות פרנה חמות וביתיות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1634.8 קק״ל 6539.4 קק״לפחמימות 269.3 גרם 1077.0 גרםשומן 43.2 גרם 172.7 גרםנתרן 2746.4 מ״ג 10985.6 מ״גחלבון 38.5 גרם 153.8 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 54.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 67.9 מ״ג 271.5 מ״גברזל 4.1 מ״ג 16.4 מ״גאשלגן 977.1 מ״ג 3908.2 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות1635
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1634.8 קק״ל 6539.4 קק״לפחמימות 269.3 גרם 1077.0 גרםשומן 43.2 גרם 172.7 גרםנתרן 2746.4 מ״ג 10985.6 מ״גחלבון 38.5 גרם 153.8 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 54.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 67.9 מ״ג 271.5 מ״גברזל 4.1 מ״ג 16.4 מ״גאשלגן 977.1 מ״ג 3908.2 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 1635 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
1 דג לבן גדולחתוך לפרוסות
-
1 צרור כוסברה
-
1 ראש שוםכתוש
-
6 עגבניות בינוניותבשלות
-
4 פלפלים יבשים חריפים גדוליםאדומים
-
5 פלפלי צ'ילי ירוקים קטניםפלפלים חריפים קטנים
-
2 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
-
6 תפוחי אדמה בינונייםחתוכים לקוביות
רוטב
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כף כורכום
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כוס שמן קנולה
פיתות
-
1 ק"ג קמח לבן
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 1/2 כפות שמרים יבשים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- בסיר גדול, רחב ושטוח, מגרדים את העגבניות, מעל העגבניות מניחים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מעל את השום הכתוש, בדפנות הסיר מוסיפים פלפלים חריפים אדומים ובאמצע את הפלפלים החריפים הקטנים.
- מניחים מעל קוביות תפו”א ועליהן את הדג ועוד קצת כוסברה.
- מערבבים בקערה נפרדת את מצרכי הרוטב.
- שופכים את הרוטב על הסיר ומבשלים על אש בנונית עד שהרוטב מצטמצם.
- מכינים את הפיתות: בקערה (אפשר גם במיקסר) מערבבים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר.
- מוסיפים את השאר המרכיבים לפי הסדר ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונוח.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה שעה וחצי.
- מוציאים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו ל-5 כדורים.
- מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 2 ס”מ, מכסים עם מגבת ומתפיחים עוד 10 דקות.
- בסיר גריל שמים מעט שמן ומניחים את הפיתה בקוטר של הסיר ומכסים במכסה, לאחר 3 דקות הופכים לצד השני עם מגבת או תרווד, לאחר 2 דקות מוציאים.
- מגישים: מגישים את הפיתות החמות יחד עם סיר הדגים, טובלים ברוטב ומתענגים.
2דג מרוקאי עם פיתה פרנה. צילום: עמית טרפוצ’ניק
אופן הכנה
- בסיר גדול, רחב ושטוח, מגרדים את העגבניות, מעל העגבניות מניחים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מעל את השום הכתוש, בדפנות הסיר מוסיפים פלפלים חריפים אדומים ובאמצע את הפלפלים החריפים הקטנים.
- מניחים מעל קוביות תפו”א ועליהן את הדג ועוד קצת כוסברה.
- מערבבים בקערה נפרדת את מצרכי הרוטב.
- שופכים את הרוטב על הסיר ומבשלים על אש בנונית עד שהרוטב מצטמצם.
- מכינים את הפיתות: בקערה (אפשר גם במיקסר) מערבבים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר.
- מוסיפים את השאר המרכיבים לפי הסדר ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונוח.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה שעה וחצי.
- מוציאים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו ל-5 כדורים.
- מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 2 ס”מ, מכסים עם מגבת ומתפיחים עוד 10 דקות.
- בסיר גריל שמים מעט שמן ומניחים את הפיתה בקוטר של הסיר ומכסים במכסה, לאחר 3 דקות הופכים לצד השני עם מגבת או תרווד, לאחר 2 דקות מוציאים.
- מגישים: מגישים את הפיתות החמות יחד עם סיר הדגים, טובלים ברוטב ומתענגים.
2דג מרוקאי עם פיתה פרנה. צילום: עמית טרפוצ’ניק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן