דג מרוקאי עם פיתות פרנה של חנה עידן ואשרף מהשוק של עכו

פרוסות דג ברוטב מרוקאי פיקנטי, עם עגבניות, תפוח אדמה, פלפל אדום וחריף והרבה כוסברה ושום! את כל הטוב הזה זוללים עם פיתות פרנה חמות וביתיות
פרוסות דג ברוטב מרוקאי פיקנטי, עם עגבניות, תפוח אדמה, פלפל אדום וחריף והרבה כוסברה ושום! את כל הטוב הזה זוללים עם פיתות פרנה חמות וביתיות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1635
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1634.8 קק״ל 6539.4 קק״ל
    פחמימות 269.3 גרם 1077.0 גרם
    שומן 43.2 גרם 172.7 גרם
    נתרן 2746.4 מ״ג 10985.6 מ״ג
    חלבון 38.5 גרם 153.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 54.2 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 67.9 מ״ג 271.5 מ״ג
    ברזל 4.1 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 977.1 מ״ג 3908.2 מ״ג
    אבץ 2.6 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1635
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1634.8 קק״ל 6539.4 קק״ל
    פחמימות 269.3 גרם 1077.0 גרם
    שומן 43.2 גרם 172.7 גרם
    נתרן 2746.4 מ״ג 10985.6 מ״ג
    חלבון 38.5 גרם 153.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 54.2 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 67.9 מ״ג 271.5 מ״ג
    ברזל 4.1 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 977.1 מ״ג 3908.2 מ״ג
    אבץ 2.6 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
מערכת Foody
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דג

פיתות


אופן הכנה

  1. בסיר גדול, רחב ושטוח, מגרדים את העגבניות, מעל העגבניות מניחים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מעל את השום הכתוש, בדפנות הסיר מוסיפים פלפלים חריפים אדומים ובאמצע את הפלפלים החריפים הקטנים.
  2. מניחים מעל קוביות תפו”א ועליהן את הדג ועוד קצת כוסברה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את מצרכי הרוטב.
  4. שופכים את הרוטב על הסיר ומבשלים על אש בנונית עד שהרוטב מצטמצם.
  5. מכינים את הפיתות: בקערה (אפשר גם במיקסר) מערבבים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר.
  6. מוסיפים את השאר המרכיבים לפי הסדר ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונוח.
  7. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה שעה וחצי.
  8. מוציאים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו ל-5 כדורים.
  9. מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 2 ס”מ, מכסים עם מגבת ומתפיחים עוד 10 דקות.
  10. בסיר גריל שמים מעט שמן ומניחים את הפיתה בקוטר של הסיר ומכסים במכסה, לאחר 3 דקות הופכים לצד השני עם מגבת או תרווד, לאחר 2 דקות מוציאים.
  11. מגישים: מגישים את הפיתות החמות יחד עם סיר הדגים, טובלים ברוטב ומתענגים.
    2דג מרוקאי עם פיתה פרנה. צילום: עמית טרפוצ’ניק

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דג מרוקאי עם פיתות פרנה של חנה עידן ואשרף מהשוק של עכו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות