מאפינס שקדים ודבש – ארוחת בוקר של שנה חדשה
מאפים שיעשו לכם בוקר מתוק במיוחד! מאפינס רכים ונימוחים עם דבש ושקדים קראנצ'יים וחמוציות, שהכי כיף לזלול עם הקפה של הבוקר או כשצריך בוסט אנרגיה במהלך היום
מאפים שיעשו לכם בוקר מתוק במיוחד! מאפינס רכים ונימוחים עם דבש ושקדים קראנצ'יים וחמוציות, שהכי כיף לזלול עם הקפה של הבוקר או כשצריך בוסט אנרגיה במהלך היום
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 296.5 קק״ל 3558.5 קק״לפחמימות 45.6 גרם 546.7 גרםשומן 11.2 גרם 134.2 גרםנתרן 55.4 מ״ג 665.4 מ״גחלבון 5.3 גרם 63.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.2 גרםשומן רווי 3.4 גרם 41.1 גרםכולסטרול 62.5 מ״ג 750.0 מ״גסידן 40.2 מ״ג 482.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 57.4 מ״ג 688.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות297
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 296.5 קק״ל 3558.5 קק״לפחמימות 45.6 גרם 546.7 גרםשומן 11.2 גרם 134.2 גרםנתרן 55.4 מ״ג 665.4 מ״גחלבון 5.3 גרם 63.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.2 גרםשומן רווי 3.4 גרם 41.1 גרםכולסטרול 62.5 מ״ג 750.0 מ״גסידן 40.2 מ״ג 482.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 57.4 מ״ג 688.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 297 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
2 ביצים L
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס דבש
-
1/3 כוס חמאהמומסת
-
1/2 כף תמצית וניל
-
3/4 כוס רוויוןאו מיכל אחד של שמנת חמוצה או יוגורט
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כוס אבקת שקדים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
3/4 כוס חמוציות מיובשותלא חובה
קישוט
-
1 כוס שקדים פרוסים
-
1/2 כוס דבש
אופן הכנה
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בקערה גדולה ללא מיקסר) מערבבים את הביצים עם הסוכר.
- מוסיפים בזרם דק את הדבש, החמאה המומסת, הווניל והרוויון וממשיכים לבחוש.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים בפעמיים-שלוש עד איחוד.
- מוסיפים את החמוציות (אם אוהבים) לערבוב קצר עד שהן מפוזרות יפה בתערובת.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים את השקעים בתבנית (אפשר גם לשים בשקעים עטרות נייר למאפינס).
- מוזגים את התערובת לשקעים, מקשטים בשקדים פרוסים ומכניסים לתנור לכ-25 דקות (עד שהמאפינס זהובים ויפים מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם מעט פירורים לחים).
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומוזגים על כל אחד מהם, בעודם חמים, כ-1 כף דבש.
- מחלצים מהשקעים לאחר צינון.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בקערה גדולה ללא מיקסר) מערבבים את הביצים עם הסוכר.
- מוסיפים בזרם דק את הדבש, החמאה המומסת, הווניל והרוויון וממשיכים לבחוש.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים בפעמיים-שלוש עד איחוד.
- מוסיפים את החמוציות (אם אוהבים) לערבוב קצר עד שהן מפוזרות יפה בתערובת.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים את השקעים בתבנית (אפשר גם לשים בשקעים עטרות נייר למאפינס).
- מוזגים את התערובת לשקעים, מקשטים בשקדים פרוסים ומכניסים לתנור לכ-25 דקות (עד שהמאפינס זהובים ויפים מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם מעט פירורים לחים).
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומוזגים על כל אחד מהם, בעודם חמים, כ-1 כף דבש.
- מחלצים מהשקעים לאחר צינון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
שלום? האם אפשר להכין את העוגה הזאת כמו עוגה אחת גדולה בתבנית עגולה (כמין עוגת יום הולדת)? או שזה עלול לא להאפות לי טוב?
היי, אפשר בהחלט להכין את הבלילה ולאפות בתבנית אחת עגולה. אם נשארת בלילה אפשר להכין עוד כמה קאפקייקס קטנים. בהצלחה!
האם חובה לשים 3/4 כוס ריוויון או שמנת חמוצה? או אפשר בלי להכניס את זה למתכון??
כדאי להוסיף למתכון גם משום שהחמיצות עוזרת לתסיסת אבקת האפייה המסייעת בהתפחה וגם כי הרוייון/שמנת חמוצה מוסיפים עסיסיות למאפה. בהצלחה!