הכי חגיגית על השולחן: ביצים ממולאות בגרסה צבעונית!

הילה סער מביאה לנו מנה נוסטלגית בגרסה עדכנית - ביצים ממולאות, כל שולחן ישמח לצלחת כזו חגיגית וצבעונית, שמביאה איתה נוסטלגיה וזיכרונות ילדות זה בטוח!
הילה סער מביאה לנו מנה נוסטלגית בגרסה עדכנית - ביצים ממולאות, כל שולחן ישמח לצלחת כזו חגיגית וצבעונית, שמביאה איתה נוסטלגיה וזיכרונות ילדות זה בטוח!
  • הילה סער
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 138.9 קק״ל 833.2 קק״ל
    פחמימות 3.8 גרם 22.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 56.8 גרם
    נתרן 467.2 מ״ג 2803.3 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 60.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 14.1 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״ג
    סידן 47.3 מ״ג 284.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 180.3 מ״ג 1081.7 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 138.9 קק״ל 833.2 קק״ל
    פחמימות 3.8 גרם 22.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 56.8 גרם
    נתרן 467.2 מ״ג 2803.3 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 60.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 14.1 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״ג
    סידן 47.3 מ״ג 284.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 180.3 מ״ג 1081.7 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור

כמעט חג שמח, חברים!

איך אני אוהבת חגים. המשפחתיות, החגיגיות, האוכל ובעצם הכל. ואם חגים – אז ראש השנה הוא מלך החגים מבחינתי. פותח את השנה ומתחיל תקופה חגיגית ומיוחדת, שכל כולה חגים וחגיגות.

כמו רוב מי שאני מכירה, יש לנו “מטריצה” לחגים. בכל שנה אנחנו מחליפים ומתארחים בצד אחר של המשפחה, כדי שנצליח לפגוש ולחגוג עם כולם, ולהיות מסונכרנים עם האחיות והמשפחות שלהן. אבל לא ממש משנה באיזה צד אנחנו מתארחים, האוכל די דומה וחוזר על עצמו. ביום יום אני אוהבת לגוון, לשנות ולחדש בכל יום, אבל דווקא בחגים אני אוהבת את החזרתיות ואת המסורת.

יש משהו מנחם ומרגיע ב”אוכל של אמא”, שהיה גם האוכל של סבתא, וכנראה שגם של הסבתא לפניה. כשהייתי ילדה לא אהבתי את מאכלי החגים המסורתיים (כמו למשל גפילטע פיש) אבל עם השנים למדתי להעריך אותם וליהנות מהם. ובינינו – כל דבר הופך לטעים כשמוסיפים לו הרבה חזרת.

אז במסגרת הטריפ הסנטימנטלי שהחגים סידרו לי, החלטתי ליצור גרסה עדכנית לאחת המנות הכי חגיגיות של אמא שלי – ביצים ממולאות. כשהייתי ילדה אמא שלי הייתה מכינה את המנה הזו בכל אירוח חגיגי, ועם השנים הביצים הפכו להיות מנה של חג, והן מופיעות על השולחן רק בראש השנה ובפסח.

בגרסה המקורית של אמא שלי יש כמובן מיונז (בכל זאת, רוסים…) ופעם היה גם כבד, שהושמט לטובתי כשהפכתי לצמחונית. מיונז פחות עובר אצלי, אז יצרתי גרסה אחרת, שגם נראית שונה מבלי לוותר על הקרמיות והמרקם הכייפי.

הצבע המהמם מגיע ממחית סלק שמעורבבת פנימה, ביחד עם עוד תבלינים, וגם קצת טחינה, שתמיד מוסיפה טעם ועושר.

כל שולחן חג ישמח לצלחת כזו חגיגית וצבעונית, שמביאה איתה נוסטלגיה וזיכרונות ילדות.

שתהיה לנו שנה טובה, בריאה וטעימה.

טיפ בריא:

סלק הוא אחד הצבעים החזקים בטבע. אני משתמשת בו כדי לצבוע שייקים, פנקייקים, עוגות ועוד (למשל, ביצים ממולאות). מבשלים סלקים בקליפתם עד לריכוך, מקלפים וטוחנים למחית חלקה. את המחית המוכנה אפשר לשמור על 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. אפשר להשתמש בסלק קנוי מבושל, אבל הצבע יהיה יותר כהה ונוטה לחום.

 

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מנות ראשונות
הילה סער
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישוט


אופן הכנה

  1. מבשלים את הסלק בשלמותו במים (לא מקולף) עד שסכין ננעץ במרכז בקלות.
  2. מורידים מהאש, שופכים את המים החמים וממלאים במים קרים כדי לקרר את הסלק. לאחר שהסלק התקרר מעט, מקלפים. הקליפה מתקלפת בקלות כשהסלק מבושל, והקילוף פחות מלכלך.
  3. חותכים את הסלק לרבעים וטוחנים בעזרת בלנדר או בלנדר מוט למחית חלקה ואחידה.
  4. במקביל, מבשלים את הביצים במים רותחים כ-10 דקות עד שהן הופכות לקשות. מקררים ומקלפים בזהירות, מבלי לפצוע את הביצים. חוצים את הביצים לאורכן, ומרוקנים את החלמון לקערה קטנה. מפוררים את החלמונים בעזרת מזלג עד לגודל אחיד.
  5. מוסיפים את מחית הסלק לחלמונים המפוררים, ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.

    מוסיפים את מחית הסלק לחלמונים המפוררים. צילום: הילה סער
    מוסיפים את מחית הסלק לחלמונים המפוררים. צילום: הילה סער

  6. ממלאים את הביצים במילוי שהכנו. אני השתמשתי בשקית זילוף עם צנתר משונן, אבל אפשר למלא בעזרת שתי כפיות.
  7. מקשטים מלמעלה בעירית קצוצה או בעלי שמיר, מגישים עם פרוסות צנונית.

    ביצים ממולאות. צילום: הילה סער
    ביצים ממולאות. צילום: הילה סער


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכי חגיגית על השולחן: ביצים ממולאות בגרסה צבעונית!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    רונית

    מנה חגיגית ומרשימה! טעם נפלא ושילוב מעולה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות