עוד לא התארגנתם על קינוח לחג? עוגת תפוחים שוודית הפוכה בחצי שעה!
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3564.9 קק״ל 3564.9 קק״לפחמימות 474.1 גרם 474.1 גרםשומן 180.0 גרם 180.0 גרםנתרן 1416.8 מ״ג 1416.8 מ״גחלבון 22.7 גרם 22.7 גרםסיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרםשומן רווי 106.2 גרם 106.2 גרםכולסטרול 1020.8 מ״ג 1020.8 מ״גסידן 432.4 מ״ג 432.4 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 1949.1 מ״ג 1949.1 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות3565
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3564.9 קק״ל 3564.9 קק״לפחמימות 474.1 גרם 474.1 גרםשומן 180.0 גרם 180.0 גרםנתרן 1416.8 מ״ג 1416.8 מ״גחלבון 22.7 גרם 22.7 גרםסיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרםשומן רווי 106.2 גרם 106.2 גרםכולסטרול 1020.8 מ״ג 1020.8 מ״גסידן 432.4 מ״ג 432.4 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 1949.1 מ״ג 1949.1 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
נתחיל מהסוף…… את המתכון לעוגה הזו קיבלתי כשביקרתי את אחי ואחותי בגוטלנד – אי קטן בים הבלטי בין רוסיה לשבדיה השייך לשוודים.
הלכנו לבקר חברים שלהם בבית עתיק משוחזר ויפיפה, בבית הייתה חצר ענקית ועצי תפוחים מניבי פרי. כשהגענו, יצאה המארחת לחצר, קטפה תפוחים, קילפה, חתכה והכינה את העוגה -תוך חצי שעה! תוך חצי שעה, הייתה לנו מנת קינוח טעימה וטרייה לתה של אחה”צ.
הקלות והטעם המטורף של העוגה, לא השאירה לי ברירה, לקחתי את המתכון ממנה והנה הוא הגיע גם אליכם. אני קצת שדרגתי והתאמתי אותה לראש השנה (הוספתי דבש וקינמון והפחתתי את כמות הסוכר). השאר נאמן למקור.
אז איך הגעתי לגוטלנד? בקיבוץ עד לפני כמה שנים היו מתנדבים ובעיקר מתנדבות. אז לצד “החוויות הבלתי נשכחות”, היה מנהג של אימוץ מתנדבים בבתי החברים. שם התחילה ההיכרות עם מי שהפכה לימים אחותי – ליסה סיגריין. כאמור, ליסה הגיעה כמתנדבת לשלושה חודשים ונשארה שלוש שנים, היא הפכה לבת משפחה לכל דבר, אחות של ממש.
מאז (40 שנה) אנחנו נוסעים אליהם, הם נוסעים אלינו, בשמחות, ברגעים הפחות טובים ובסתם ביקורי פתע מהירים. (לפני עידן הקורונה כמובן).
האי גוטלנד שמורכב ממלא כפרים ועיר אחת גדולה המוקפת חומות, עוד מתקופת הכיבוש של הוויקינגים. גורם לכל מי שמגיע להתאהב בו ולחזור . אני כבר ביקרתי שם 10 פעמים לפחות.
לימים אח שלי שעבר לשוודיה בעקבות מתנדבת אחרת, נפרד ממנה ועבר לגור בגוטלנד גם הוא. כך שכל ביקור שם הוא מבחינת “לתפוס שתי ציפורים במכה”, אז אחרי “השיעור הקטן בהיסטוריה” קבלו את המתכון הכי קל וטעים שיש.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 3565 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסיות קמח לבן
-
1 1/4 כוסות סוכר חום
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם חמאהמומסת
-
2 ביצים L
-
1/4 כוס דבש
-
1 כפית קינמון טחוןלפי הטעם
-
7 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםפרוסים דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת, הדבש ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- משמנים תבנית רינג קפיציתעם חמאה (משאירים מעט גושי חמאה בתחתית), מפזרים מעטסוכרחוםוקינמון (לא חובה, אבל משדרג פלאים).
- מפזרים את פרוסות התפוחים, שופכים את הבלילה מעל ומשטחים.
- מכניסים לתנור לחצי שעה. מצננים, ומפרידים בעזרת סכין את דפנות העוגה. והופכים לצלחת הגשה.
- הולך מצוין עם גלידה וניל, אפשר גם בלי. חג שמח!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת, הדבש ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- משמנים תבנית רינג קפיציתעם חמאה (משאירים מעט גושי חמאה בתחתית), מפזרים מעטסוכרחוםוקינמון (לא חובה, אבל משדרג פלאים).
- מפזרים את פרוסות התפוחים, שופכים את הבלילה מעל ומשטחים.
- מכניסים לתנור לחצי שעה. מצננים, ומפרידים בעזרת סכין את דפנות העוגה. והופכים לצלחת הגשה.
- הולך מצוין עם גלידה וניל, אפשר גם בלי. חג שמח!
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
מה אפשר במקום חמאה מומסת?
מרגרינה / מחמאה