פרסבורגר פרג: כשרוצים לפנק ולהתפנק באמת!
ליאור שרף בעוד מתכון לפינוק אמיתי - עוגת פרסבורגר פרג, עוגת בצק שמרים במרקם פריך מפוצץ בפרג, קלה מאוד להכנה, ונהדרת לאירוח או סתם להשאיר לחברים מחוץ לדלת בסגר
ליאור שרף בעוד מתכון לפינוק אמיתי - עוגת פרסבורגר פרג, עוגת בצק שמרים במרקם פריך מפוצץ בפרג, קלה מאוד להכנה, ונהדרת לאירוח או סתם להשאיר לחברים מחוץ לדלת בסגר
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2159.6 קק״ל 8638.3 קק״לפחמימות 252.0 גרם 1007.8 גרםשומן 119.7 גרם 478.7 גרםנתרן 198.6 מ״ג 794.2 מ״גחלבון 43.7 גרם 174.9 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 62.2 גרםשומן רווי 39.6 גרם 158.3 גרםכולסטרול 309.5 מ״ג 1237.9 מ״גסידן 194.2 מ״ג 776.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 431.4 מ״ג 1725.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות2160
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2159.6 קק״ל 8638.3 קק״לפחמימות 252.0 גרם 1007.8 גרםשומן 119.7 גרם 478.7 גרםנתרן 198.6 מ״ג 794.2 מ״גחלבון 43.7 גרם 174.9 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 62.2 גרםשומן רווי 39.6 גרם 158.3 גרםכולסטרול 309.5 מ״ג 1237.9 מ״גסידן 194.2 מ״ג 776.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 431.4 מ״ג 1725.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 2160 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 חלמונים L
-
150 מ"ל חלב 3%בטמפ החדר
-
70 גרם אבקת סוכר
-
7 גרם שמרים יבשים
-
1/4 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קליפת לימון בינונימלימון אחד
-
1 כפית תמצית וניל
מלית פרג
-
300 מ"ל חלב 3%
-
250 גרם סוכר לבן
-
40 גרם דבש
-
40 גרם חמאה
-
1 כפית תמצית וניל
-
100 גרם אגוזי מלך טחוניםגס
-
400 גרם פרג טחון
אופן הכנה
- מכינים את מלית הפרג: בסיר מביאים לרתיחה את כל חומרי המלית מלבד הפרג והאגוזים.
- מוסיפים את הפרג והאגוזים, מבשלים כשתי דקות על אש נמוכה. מניחים בצד בטמפרטורת החדר עד השימוש.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה עד בינונית מערבבים קמח, חמאה, אבקת סוכר, שמרים ומלח לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלמונים, גרידת לימון ,תמצית וניל וממשיכים ללוש.
- מוסיפים חלב בשלוש פעמים. כשהבצק מתגבש עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מחלקים הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן 30×20, מורחים מלית פרג ומשאירים מסגרת של ס”מ מהשוליים ללא מלית ומגלגלים לרולדה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומעבירים את הרולדה ע”ג נייר האפייה.
- מערבבים את החלמון עם כף חלב, מורחים את הרולדה, חורצים על פני כל רולדה כארבעה חריצים לשחרור אדים במהלך האפייה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 20 דקות עד השחמת המאפה.
- מרתיחים בקלחת את חומרי סירופ הסוכר, מכבים את האש.
- כשהמאפה שחום, מוציאים מהתנור ומורחים בסירופ סוכר.
אופן הכנה
- מכינים את מלית הפרג: בסיר מביאים לרתיחה את כל חומרי המלית מלבד הפרג והאגוזים.
- מוסיפים את הפרג והאגוזים, מבשלים כשתי דקות על אש נמוכה. מניחים בצד בטמפרטורת החדר עד השימוש.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה עד בינונית מערבבים קמח, חמאה, אבקת סוכר, שמרים ומלח לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלמונים, גרידת לימון ,תמצית וניל וממשיכים ללוש.
- מוסיפים חלב בשלוש פעמים. כשהבצק מתגבש עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מחלקים הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן 30×20, מורחים מלית פרג ומשאירים מסגרת של ס”מ מהשוליים ללא מלית ומגלגלים לרולדה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומעבירים את הרולדה ע”ג נייר האפייה.
- מערבבים את החלמון עם כף חלב, מורחים את הרולדה, חורצים על פני כל רולדה כארבעה חריצים לשחרור אדים במהלך האפייה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 20 דקות עד השחמת המאפה.
- מרתיחים בקלחת את חומרי סירופ הסוכר, מכבים את האש.
- כשהמאפה שחום, מוציאים מהתנור ומורחים בסירופ סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן