עיג’ה – לביבות מהמטבח העירקי לארוחת הבוקר
לביבות עיג'ה הן לביבות עירקיות שאוכלים בבוקר שבת יחד עם חציל, טחינה, סלט ופיתות. אין סביח עירקי טוב בלי עיג'ה לוהטת ובשבילנו אין חנוכה בלי עיג'ה ירקות משמחת
לביבות עיג'ה הן לביבות עירקיות שאוכלים בבוקר שבת יחד עם חציל, טחינה, סלט ופיתות. אין סביח עירקי טוב בלי עיג'ה לוהטת ובשבילנו אין חנוכה בלי עיג'ה ירקות משמחת
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.9 קק״ל 1017.7 קק״לפחמימות 8.2 גרם 164.9 גרםשומן 0.9 גרם 17.9 גרםנתרן 119.9 מ״ג 2397.3 מ״גחלבון 2.0 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרםשומן רווי 0.2 גרם 4.3 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 13.6 מ״ג 271.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 52.4 מ״ג 1048.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות51
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.9 קק״ל 1017.7 קק״לפחמימות 8.2 גרם 164.9 גרםשומן 0.9 גרם 17.9 גרםנתרן 119.9 מ״ג 2397.3 מ״גחלבון 2.0 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרםשומן רווי 0.2 גרם 4.3 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 13.6 מ״ג 271.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 52.4 מ״ג 1048.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 51 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 תפוחי אדמה גדולים
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 צרור פטרוזיליהקצוץ דק
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבןאולי 3, לפי הצורך
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
לטיגון חצי עמוק
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה. מצננים לטמפ’ החדר.
- מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, התוצאה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
- מחממים שמן במחבת (כ-2.5 ס”מ עומק) יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה. מצננים לטמפ’ החדר.
- מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, התוצאה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
- מחממים שמן במחבת (כ-2.5 ס”מ עומק) יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים.
עוד מתכונים עירקיים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (29)
האם יש צורך בפירורי לחם כדי שהעעסה תהיה סמיכה/קשיחה יותר?
הלביבות יחסית קלילות ועיקרן תפוח אדמה וביצים, אין צורך בפירורי לחם
תיקון. עיג’ה זו חביתת ירק. מה שאת מכינה פה זה ערוק. קציצות. מכינה
היי מרדכי, יש שקוראים להן ככה, ויש שקוראים להן ככה, תלוי את מי שואלים 🙂
זה לא עיג׳ה זה ערוק , עיג׳ה זו פשטידה אחרת
אפשר קמח חומוס במקום קמח רגיל?
כן, אין בעיה
קטגוריות
- אוכל עיראקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- לביבות מלוחות
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- קציצות חביתיות ולביבות
- תוספות
- תפוחי אדמה