החיתוכיות של החורף: חיתוכיות תפוחים וקראמבל קינמון

אייל רווח במתכון מושלם לחיתוכיות תפוחים וקראמבל, מתפוחי גרני סמיט חמצמצים שמשתלבים נהדר עם הסוכר והקרמבל הפריך, קוביית חורף מושלמת וקלה להכנה
אייל רווח במתכון מושלם לחיתוכיות תפוחים וקראמבל, מתפוחי גרני סמיט חמצמצים שמשתלבים נהדר עם הסוכר והקרמבל הפריך, קוביית חורף מושלמת וקלה להכנה
  • אייל רווח
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    3459
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3458.8 קק״ל 3458.8 קק״ל
    פחמימות 449.6 גרם 449.6 גרם
    שומן 148.5 גרם 148.5 גרם
    נתרן 1592.1 מ״ג 1592.1 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 30.5 גרם
    סיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרם
    שומן רווי 89.3 גרם 89.3 גרם
    כולסטרול 376.3 מ״ג 376.3 מ״ג
    סידן 143.8 מ״ג 143.8 מ״ג
    ברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 1573.0 מ״ג 1573.0 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    3459
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3458.8 קק״ל 3458.8 קק״ל
    פחמימות 449.6 גרם 449.6 גרם
    שומן 148.5 גרם 148.5 גרם
    נתרן 1592.1 מ״ג 1592.1 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 30.5 גרם
    סיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרם
    שומן רווי 89.3 גרם 89.3 גרם
    כולסטרול 376.3 מ״ג 376.3 מ״ג
    סידן 143.8 מ״ג 143.8 מ״ג
    ברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 1573.0 מ״ג 1573.0 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

יש לי חיבה רבה לקינוחים עם תפוחים אפויים, מקורמלים, מוקפצים וכו׳. אבל לפעמים אין לי כח להתעסק בהכנת טארט תפוחים מאפס, אז חיפשתי לזה פתרון יחסית קל יותר לביצוע. נכון, המתכון הזה דורש הכנה ב-3 שלבים שלוקחים קצת זמן. אבל בסה״כ הוא ממש פשוט ולא צריך ללכלך מלא כלים.

כשאני מכין קינוח עם תפוחים אני תמיד משתמש בתפוחים מזן גרני סמיט (הירוקים-חמוצים). החמיצות שלהם באפייה משתלבת נהדר עם סוכר. והכי חשוב, הם שומרים על מרקם רך ולא קמחי. אם אין לכם מעבד מזון, אפשר להכין את הבצק לתחתית ואת הקראמבל במיקסר עם וו גיטרה (זה רק ייקח קצת יותר זמן). אם אין לכם גם מיקסר, אפשר לפורר בעזרת מזלג או בצורה ידנית.

השתמשתי ברינג נירוסטה בגודל 20 20X. אבל אפשר להכין גם בתבנית עגולה בקוטר 22. אם מכינים בתבנית יותר גדולה, רצוי להכפיל את המתכון בהתאם.

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות תפוחים
אייל רווח
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


תחתית

מלית תפוחים

קראמבל


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו.
  2. שמים את כל מרכיבי התחתית במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים עד לקבלת בצק.
  3. משטחים את הבצק בתבנית בגודל 20×20 מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים את התחתית כ-30 דקות עד שמזהיבה. מוציאים מהתנור ונותנים לה להצטנן.
  5. במקביל, מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
  6. שמים את כל מרכיבי המלית בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-30-40 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והתפוחים רכים אך שמרו על צורתם. יש לערבב מידי פעם את התפוחים בכדי שלא יחרכו.
  7. בזמן שהתפוחים מתבשלים, שמים את כל מרכיבי הקראמבל במעבד המזון (אין צורך לנקות אותו בין השלבים) ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. אם רוצים פירורים יותר גסים, אפשר להוסיף כף מים.
  8. מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.
  9. משטחים את התפוחים בצורה אחידה על תחתית הבצק האפויה ומעל מפזרים את הקראמבל. אופים כ-45 דקות עד שהקראמבל מזהיב מעט.
  10. מוציאים מהתנור, מחכים שיצטנן ומעבירים למקרר. לאחר שהתבנית התקררה לגמרי (שעתיים לפחות) מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל שרוצים (אני חתכתי ל-16 חתיכות). שומרים במקרר בקופסה סגורה עד להגשה.

    חיתוכיות תפוחים וקרמבל. צילום: אייל רווח
    חיתוכיות תפוחים וקרמבל. צילום: אייל רווחס;


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
החיתוכיות של החורף: חיתוכיות תפוחים וקראמבל קינמון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Meital Mizrahi

    היי אם אני רוצה לעשות תבנית 22×22 בכמה צריך להכפיל את המתכון?

      Avatar
      מערכת Foody

      להכפיל כמויות פי 1.25

    Avatar
    אוסנת יפת

    איך אפשר להכין את המתכון הפרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לגרסת פרווה- אפשר להחליף את החמאה במחמאה.

    Avatar
    נעמי שכטר

    אצלינו דווקא אוהבים את זה חם. זאת תהיה בעיה לפרוס את זה חם?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר בהחלט לאכול את העוגה כשהיא חמה, רק שיהיה קשה יותר לחתוך אותה לפרוסות יפות ושוות. בבטן אגב, זה לא משנה 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות