-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5367.0 קק״ל 5367.0 קק״לפחמימות 545.7 גרם 545.7 גרםשומן 318.5 גרם 318.5 גרםנתרן 3228.6 מ״ג 3228.6 מ״גחלבון 95.2 גרם 95.2 גרםסיבים תזונתיים 26.7 גרם 26.7 גרםשומן רווי 108.1 גרם 108.1 גרםכולסטרול 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסידן 200.7 מ״ג 200.7 מ״גברזל 17.3 מ״ג 17.3 מ״גאשלגן 2349.6 מ״ג 2349.6 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 11.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות5367
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5367.0 קק״ל 5367.0 קק״לפחמימות 545.7 גרם 545.7 גרםשומן 318.5 גרם 318.5 גרםנתרן 3228.6 מ״ג 3228.6 מ״גחלבון 95.2 גרם 95.2 גרםסיבים תזונתיים 26.7 גרם 26.7 גרםשומן רווי 108.1 גרם 108.1 גרםכולסטרול 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסידן 200.7 מ״ג 200.7 מ״גברזל 17.3 מ״ג 17.3 מ״גאשלגן 2349.6 מ״ג 2349.6 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 11.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 5367 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
1 1/2 כוסות קמח לבן210 גרם
-
50 גרם מזולה בטעם חמאהקרה, חתוכה לקוביות
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
1/4 כוס סוכר לבן50 גרם
-
1 קורט מלח דק
-
5 כפות מים קריםלפי הצורך
מלית סניקרס
-
1 כוס סוכר לבן200 גרם
-
100 גרם מזולה בטעם חמאהבטמפרטורת החדר
-
80 מ"ל קרם קוקוסאו שמנת צמחית
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
1/4 כפית מלח דקלא חובה
-
3/4 כוס בוטנים קלוייםשלמים או חצויים
ציפוי וקישוט
-
150 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
20 גרם מזולה בטעם חמאה
-
1 חופן בוטנים קלוייםקצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, המזולה, חמאת הבוטנים, הסוכר והמלח ומעבדים בפולסים עד לקבל תערובת פירורית יבשה. מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לעבד (כמה פולסים) עד לקבלת גושי בצק דביקים.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ. מעבירים את הבצק בעזרת המערוך לתבנית ומצמידים אותו לתחתית ולדפנות. את השלב הזה אפשר לעשות בדרך פשוטה יותר ע”י הדבקת חתיכות הבצק לתחתית ולדפנות עד שנוצרת קלתית שלמה. מורידים את עודפי הבצק, ובעזרת מזלג מחוררים את התחתית.
- מכסים את הקלתית עם נייר אפייה וממלאים בשעועית או כל קטנייה אחרת שמשמשת משקולת. אופים 15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את המשקולת ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, או עד שהקלתית מתחילה להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את המלית: מביאים את קרם הקוקוס לסף רתיחה. במקביל ממיסים על מחבת את הסוכר עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי עמוק. מוסיפים לקרמל את המזולה ומערבבים אותה פנימה עד שהיא נמסה. ממשיכים לערבב במרץ עד שהקרמל חוזר להיות חלק. מוסיפים לקרמל את קרם הקוקוס החם (התערובת תבעבע, זה בסדר) וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שמתקבל טופי קרמל אחיד וחלק. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים. אם רוצים, מוסיפים את המלח, מערבבים ומצננים בצד. כשהמלית מתחילה להסמיך, מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד, חמאת הבוטנים והמזולה על באן מרי או במיקרוגל בפולסים, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מרכיבים את הטארט: יוצקים את המלית לתוך הקלתית ומיישרים. יוצקים מעל את הציפוי ומקשטים בבוטנים. מעבירים להתייצבות במקרר או מקפיא לשעתיים לפחות.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, המזולה, חמאת הבוטנים, הסוכר והמלח ומעבדים בפולסים עד לקבל תערובת פירורית יבשה. מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לעבד (כמה פולסים) עד לקבלת גושי בצק דביקים.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ. מעבירים את הבצק בעזרת המערוך לתבנית ומצמידים אותו לתחתית ולדפנות. את השלב הזה אפשר לעשות בדרך פשוטה יותר ע”י הדבקת חתיכות הבצק לתחתית ולדפנות עד שנוצרת קלתית שלמה. מורידים את עודפי הבצק, ובעזרת מזלג מחוררים את התחתית.
- מכסים את הקלתית עם נייר אפייה וממלאים בשעועית או כל קטנייה אחרת שמשמשת משקולת. אופים 15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את המשקולת ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, או עד שהקלתית מתחילה להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את המלית: מביאים את קרם הקוקוס לסף רתיחה. במקביל ממיסים על מחבת את הסוכר עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי עמוק. מוסיפים לקרמל את המזולה ומערבבים אותה פנימה עד שהיא נמסה. ממשיכים לערבב במרץ עד שהקרמל חוזר להיות חלק. מוסיפים לקרמל את קרם הקוקוס החם (התערובת תבעבע, זה בסדר) וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שמתקבל טופי קרמל אחיד וחלק. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים. אם רוצים, מוסיפים את המלח, מערבבים ומצננים בצד. כשהמלית מתחילה להסמיך, מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד, חמאת הבוטנים והמזולה על באן מרי או במיקרוגל בפולסים, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מרכיבים את הטארט: יוצקים את המלית לתוך הקלתית ומיישרים. יוצקים מעל את הציפוי ומקשטים בבוטנים. מעבירים להתייצבות במקרר או מקפיא לשעתיים לפחות.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מוצלחת. עשיתי חלבי