מה לשים לך בבייגל? בייגל משני מרכיבים בלבד!
- מלי זיידמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.0 קק״ל 1208.2 קק״לפחמימות 27.9 גרם 222.9 גרםשומן 1.8 גרם 14.0 גרםנתרן 421.3 מ״ג 3370.6 מ״גחלבון 5.6 גרם 45.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 5.4 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 27.0 מ״גסידן 65.3 מ״ג 522.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 37.5 מ״ג 299.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות151
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.0 קק״ל 1208.2 קק״לפחמימות 27.9 גרם 222.9 גרםשומן 1.8 גרם 14.0 גרםנתרן 421.3 מ״ג 3370.6 מ״גחלבון 5.6 גרם 45.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 5.4 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 27.0 מ״גסידן 65.3 מ״ג 522.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 37.5 מ״ג 299.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
בלי התפחות ובלי בוג’ארס, הנה מתכון לבייגל עמוס שומשום או פרג משני מרכיבים בלבד. מעט עבודה והתוצאה מספקת, טעימה וריחנית. אפשר גם להקפיא בקלי קלות ולהפשיר בתנור כשרוצים ארוחת בוקר מפנקת.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 151 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
-
2גביעי או 400 מ"ל יוגורט 3%או יוגורט יווני או יוגורט מועשר בחלבון
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- בקערת מוט הבלנדר שמים את היוגורט והקמח ומפעילים את אופציית לישת הבצק למשך 5 דקות.
- הבצק יוצא קצת דביק וזה בסדר, הוא רק צריך להתאחד לכדור ואם זה לא קורה, מוסיפים 2 כפות קמח וממשיכים לעוד דקה.
- מעל משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומרדדים כל חלק לנחש באורך 15 ס”מ.
- מחברים בין קצוות הנחש לצורת עיגול ודואגים להדק בין הקצוות היטב.
- מכינים קערה עם מים שתכיל את הבייגל וקערה של הקישוט שבחרתם- שומשום, פרג או תערובת של שניהם יחד.
- טובלים צד אחד של הבייגל במים לרגע ואז בתערובת.
- מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, כשהצד של השומשום כלפי מעלה.
- אופים בתנור בחום של 175 מעלות במשך 25 דקות.
- מעלים את הטמפרטורה לחום של 220 מעלות ואופים עוד 5 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לבייגל להצטנן כ-10 דקות לפני שחוצים אותו.
כל יום בשעה 23:00 בערוץ Foody - הפודי היהודי עם אורי לייזרוביץ וקרן משפחת רודרמן (צילום, בימוי ועריכה: אור סיט)
אופן הכנה
- בקערת מוט הבלנדר שמים את היוגורט והקמח ומפעילים את אופציית לישת הבצק למשך 5 דקות.
- הבצק יוצא קצת דביק וזה בסדר, הוא רק צריך להתאחד לכדור ואם זה לא קורה, מוסיפים 2 כפות קמח וממשיכים לעוד דקה.
- מעל משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומרדדים כל חלק לנחש באורך 15 ס”מ.
- מחברים בין קצוות הנחש לצורת עיגול ודואגים להדק בין הקצוות היטב.
- מכינים קערה עם מים שתכיל את הבייגל וקערה של הקישוט שבחרתם- שומשום, פרג או תערובת של שניהם יחד.
- טובלים צד אחד של הבייגל במים לרגע ואז בתערובת.
- מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, כשהצד של השומשום כלפי מעלה.
- אופים בתנור בחום של 175 מעלות במשך 25 דקות.
- מעלים את הטמפרטורה לחום של 220 מעלות ואופים עוד 5 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לבייגל להצטנן כ-10 דקות לפני שחוצים אותו.
כל יום בשעה 23:00 בערוץ Foody - הפודי היהודי עם אורי לייזרוביץ וקרן משפחת רודרמן (צילום, בימוי ועריכה: אור סיט)
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
bאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
היי מאיה, ניתן להשתמש בתערובת אפייה ללא גלוטן. ניתן למצוא בחנויות המתמחות
אפשר להשתמש בקמח קוסמין?
כן, מומלץ 1 כוס קמח לבן + 1 כוס קמח כוסמין או מלא.
האם אפשר יוגורט סויה ? בשביל לטבען את המתכון
בוודאי