מיס אמריקן פאי: פאי תפוחים מבצק אגוזי לוז
פאי תפוחים מקלתית בצק אגוזי לוז פריך במלית תפוחים ושמנת מתוקה עם ציפוי קריספי של אגוזי לוז. הריח בבית יהרוג אתכם, ואין מי שיעמוד בפיתוי!
פאי תפוחים מקלתית בצק אגוזי לוז פריך במלית תפוחים ושמנת מתוקה עם ציפוי קריספי של אגוזי לוז. הריח בבית יהרוג אתכם, ואין מי שיעמוד בפיתוי!
- קרן אגם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6146.2 קק״ל 6146.2 קק״לפחמימות 652.6 גרם 652.6 גרםשומן 760.6 גרם 760.6 גרםנתרן 4035.0 מ״ג 4035.0 מ״גחלבון 401.7 גרם 401.7 גרםסיבים תזונתיים 342.0 גרם 342.0 גרםשומן רווי 411.5 גרם 411.5 גרםכולסטרול 1315.0 מ״ג 1315.0 מ״גסידן 783.0 מ״ג 783.0 מ״גברזל 329.4 מ״ג 329.4 מ״גאשלגן 2663.7 מ״ג 2663.7 מ״גאבץ 322.2 מ״ג 322.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות6146
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6146.2 קק״ל 6146.2 קק״לפחמימות 652.6 גרם 652.6 גרםשומן 760.6 גרם 760.6 גרםנתרן 4035.0 מ״ג 4035.0 מ״גחלבון 401.7 גרם 401.7 גרםסיבים תזונתיים 342.0 גרם 342.0 גרםשומן רווי 411.5 גרם 411.5 גרםכולסטרול 1315.0 מ״ג 1315.0 מ״גסידן 783.0 מ״ג 783.0 מ״גברזל 329.4 מ״ג 329.4 מ״גאשלגן 2663.7 מ״ג 2663.7 מ״גאבץ 322.2 מ״ג 322.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 6146 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
מלית תפוחים
-
20 גרם חמאהמומסת
-
2 כפות סוכר לבן
-
קלופים, נקיים מליבה, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
-
1 כפית ברנדי
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 ביצים L
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח הלבן, קמח אגוזי הלוז, אבקת הסוכר והמלח.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
- מוסיפים כף מים ומעבדים שוב. במידה והבצק לא מתאחד לכדור, מוסיפים עוד כף מים וכך הלאה, עד שמתקבל כדור בצק.
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה במחבת.
- מוסיפים את פרוסות התפוחים ואת 2 כפות הסוכר ומערבבים עד להמסה מלאה, במשך 5-6 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
- מוסיפים את תמצית הווניל, הקינמון, הברנדי והמלח ומערבבים.
- טורפים בקערה בעזרת מטרפה את הביצים, הסוכר החום ואת השמנת המתוקה, עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת הידיים משטחים אותו על גבי תבנית הפאי, תחילה בתחתית ואח”כ עוברים לדפנות.
- דוקרים את תחתית הבצק עם מזלג, מניחים נייר אפייה מעל וממלאים אותו במשקולת, כמו שעועית לבנה יבשה (לא מבושלת).
- אופים את הבצק באפייה עיוורת במשך כ-10 דקות.
- מוציאים את הבצק מהתנור ומסירים את המשקולת ונייר האפייה.
- מעבירים את מלית התפוחים לתוך הקלתית ומוזגים מעל את בלילת השמנת המתוקה.
- מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים את החמאה הרכה עם אגוזי הלוז והסוכר החום.
- מפזרים מעל המלית שבתבנית באופן אחיד.
- אופים את הפאי במשך כ-20-25 דקות, עד שהוא מתייצב ודפנות הפאי שחומות למראה. המלית תהיה רוטטת מעט וזה בסדר, היא מתייצבת בצינון.
- מצננים את הפאי לחלוטין ומעבירים לצינון במקרר.
- מומלץ להגיש פרוסת פאי עם כדור גלידה בטעם וניל.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח הלבן, קמח אגוזי הלוז, אבקת הסוכר והמלח.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
- מוסיפים כף מים ומעבדים שוב. במידה והבצק לא מתאחד לכדור, מוסיפים עוד כף מים וכך הלאה, עד שמתקבל כדור בצק.
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה במחבת.
- מוסיפים את פרוסות התפוחים ואת 2 כפות הסוכר ומערבבים עד להמסה מלאה, במשך 5-6 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
- מוסיפים את תמצית הווניל, הקינמון, הברנדי והמלח ומערבבים.
- טורפים בקערה בעזרת מטרפה את הביצים, הסוכר החום ואת השמנת המתוקה, עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת הידיים משטחים אותו על גבי תבנית הפאי, תחילה בתחתית ואח”כ עוברים לדפנות.
- דוקרים את תחתית הבצק עם מזלג, מניחים נייר אפייה מעל וממלאים אותו במשקולת, כמו שעועית לבנה יבשה (לא מבושלת).
- אופים את הבצק באפייה עיוורת במשך כ-10 דקות.
- מוציאים את הבצק מהתנור ומסירים את המשקולת ונייר האפייה.
- מעבירים את מלית התפוחים לתוך הקלתית ומוזגים מעל את בלילת השמנת המתוקה.
- מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים את החמאה הרכה עם אגוזי הלוז והסוכר החום.
- מפזרים מעל המלית שבתבנית באופן אחיד.
- אופים את הפאי במשך כ-20-25 דקות, עד שהוא מתייצב ודפנות הפאי שחומות למראה. המלית תהיה רוטטת מעט וזה בסדר, היא מתייצבת בצינון.
- מצננים את הפאי לחלוטין ומעבירים לצינון במקרר.
- מומלץ להגיש פרוסת פאי עם כדור גלידה בטעם וניל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן