סנו רקע

קלאסיקה בניחוח סתווי: טארט טאטן אגסים מקורמלים

מתכון להכנת טארט טאטן עם טוויסט מרשים ומתוק של אגסים חצויים מקורמלים במקום התפוחים הקלאסיים ובצק פריך נהדר
מתכון להכנת טארט טאטן עם טוויסט מרשים ומתוק של אגסים חצויים מקורמלים במקום התפוחים הקלאסיים ובצק פריך נהדר
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    3792
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3792.2 קק״ל 3792.2 קק״ל
    פחמימות 1689.5 גרם 1689.5 גרם
    שומן 1685.8 גרם 1685.8 גרם
    נתרן 2506.1 מ״ג 2506.1 מ״ג
    חלבון 1581.1 גרם 1581.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1553.6 גרם 1553.6 גרם
    שומן רווי 1560.0 גרם 1560.0 גרם
    כולסטרול 1844.2 מ״ג 1844.2 מ״ג
    סידן 1612.0 מ״ג 1612.0 מ״ג
    ברזל 1550.9 מ״ג 1550.9 מ״ג
    אשלגן 1845.1 מ״ג 1845.1 מ״ג
    אבץ 1550.4 מ״ג 1550.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    3792
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3792.2 קק״ל 3792.2 קק״ל
    פחמימות 1689.5 גרם 1689.5 גרם
    שומן 1685.8 גרם 1685.8 גרם
    נתרן 2506.1 מ״ג 2506.1 מ״ג
    חלבון 1581.1 גרם 1581.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1553.6 גרם 1553.6 גרם
    שומן רווי 1560.0 גרם 1560.0 גרם
    כולסטרול 1844.2 מ״ג 1844.2 מ״ג
    סידן 1612.0 מ״ג 1612.0 מ״ג
    ברזל 1550.9 מ״ג 1550.9 מ״ג
    אשלגן 1845.1 מ״ג 1845.1 מ״ג
    אבץ 1550.4 מ״ג 1550.4 מ״ג
    סגור

רגע הפיכת טארט אפוי על צלחת הגשה הוא תמיד רגע עוצר נשימה: כל מה שהיה צנוע ומוסתר הופך לגלוי ומרהיב ביופיו. זאת בדיוק החוויה שצפויה לכם אם תכינו את הטארט הזה שכולו מחווה לטאטן צרפתי קלאסי עם טוויסט של אגסים טעימים ורכים. ותוספת שקדים טחונים בבצק לוקחת את הפריכות שלו צעד אחד קדימה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קרמל ואגסים

הגשה (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת השקדים, המלח, החמאה ואבקת הסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים קצרות רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  2. מכניסים את הבצק לשקית זיפר L סנו סושי ומקררים כחצי שעה.
  3. מרדדים את הבצק בין 2 דפי נייר אפיה טבעי סנו סושי לעלה בעובי כחצי ס”מ ושומרים במקרר.
  4. מכינים את הקרמל: ממיסים את הסוכר והגלוקוזה במחבת כבדה ומבשלים ליצירת קרמל. מוסיפים את החמאה ומערבבים לאיחוד.
  5. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  6. יוצקים את הקרמל לתבנית אלומיניום נמוכה לפאי סנו סושי, מסדרים את האגסים עם החלק המעוגל כלפי מטה. מניחים מעל את הבצק המרודד ומקפלים את שולי הבצק לתוך התבנית.

    טארט טאטן אגסים
    מניחים את הבצק על האגסים המקורמלים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  7. אופים 25 דקות להזהבה, מצננים קצת והופכים את הטארט על צלחת הגשה. מפזרים את השקדים והאוכמניות (לא חובה) ומגישים.
טארט טאטן אגסים4
טארט טאטן אגסים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
tip

טיפ סנו סושי

רדדו את הבצק בין שני דפי נייר אפייה טבעי סנו סושי כדי להימנע מהלכלוך של השיש שמלווה כמעט לכל מתכון בו מעורב בצק!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלאסיקה בניחוח סתווי: טארט טאטן אגסים מקורמלים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות