ארוחת בוקר מושלמת לשבת: בורקיטס חציל וגבינה
ישראלים אוהבים בורקס, וזו עובדה! קבלו מתכון של בורקיטס חציל וגבינה מושלם לפתוח איתו את השבת, מוגש עם ביצים קשות, צנוניות, רסק עגבניות ופלפל חריף
ישראלים אוהבים בורקס, וזו עובדה! קבלו מתכון של בורקיטס חציל וגבינה מושלם לפתוח איתו את השבת, מוגש עם ביצים קשות, צנוניות, רסק עגבניות ופלפל חריף
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.8 קק״ל 3535.6 קק״לפחמימות 10.9 גרם 218.9 גרםשומן 14.4 גרם 287.5 גרםנתרן 338.6 מ״ג 6772.2 מ״גחלבון 6.4 גרם 127.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.4 גרםשומן רווי 3.3 גרם 67.0 גרםכולסטרול 34.8 מ״ג 695.1 מ״גסידן 107.7 מ״ג 2154.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 35.3 מ״ג 705.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות177
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.8 קק״ל 3535.6 קק״לפחמימות 10.9 גרם 218.9 גרםשומן 14.4 גרם 287.5 גרםנתרן 338.6 מ״ג 6772.2 מ״גחלבון 6.4 גרם 127.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.4 גרםשומן רווי 3.3 גרם 67.0 גרםכולסטרול 34.8 מ״ג 695.1 מ״גסידן 107.7 מ״ג 2154.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 35.3 מ״ג 705.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 12.7 מ״גסגור
ישראלים אוהבים בורקס, וזו עובדה. יוצאי הבלקן הביאו איתם את המסורת של בורקס בשבת בבוקר, וכולנו אימצנו אותה בשמחה. קבלו מתכון של בורקיטס חציל וגבינה מושלם לפתוח איתו את השבת. הבצק הפריך פה נפלא והוא מתכון שעבר בירושה מבית סבתי ההונגרייה, כי ככה אנחנו, שעטנז של טעמים. הגישו עם ביצים קשות, צנוניות חתוכות עם מלח גס, רסק מעגבניות טריות וגם פלפלים חריפים לנועזים ויש לכם ארוחה מושלמת
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 177 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 כוסות קמח לבן
-
200 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1גביע או 250 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 כפית מלח דק
מילוי
-
1 כוס גבינה צהובה 22%מגורדת
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מעבד המזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומערבלים בפולסים קצרים רק עד שנוצרים פירורי בצק.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הגבינה עם הביצה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה בעובי חצי ס”מ ובעזרת קורצן /קערית /רינג בקוטר עיגול גדול, קורצים עיגולים מהבצק.
- מניחים כפית של מלית הגבינות במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת חצי ירח.
- מהדקים היטב את הקצוות בעזרת לחיצות מזלג, ליצירת דוגמא והידוק נוסף.
- מניחים את הבורקסים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים בחלמון הטרוף ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות.
- מגישים עם ביצים קשות, רסק עגבניות, פלפל חריף וצנוניות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מעבד המזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומערבלים בפולסים קצרים רק עד שנוצרים פירורי בצק.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הגבינה עם הביצה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה בעובי חצי ס”מ ובעזרת קורצן /קערית /רינג בקוטר עיגול גדול, קורצים עיגולים מהבצק.
- מניחים כפית של מלית הגבינות במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת חצי ירח.
- מהדקים היטב את הקצוות בעזרת לחיצות מזלג, ליצירת דוגמא והידוק נוסף.
- מניחים את הבורקסים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים בחלמון הטרוף ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות.
- מגישים עם ביצים קשות, רסק עגבניות, פלפל חריף וצנוניות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן