החצ’פורי של קרין גורן

מה יותר ישראלי משקשוקה מזרחית בתוך מאפה חצ'פורי גיאורגי עם שולי גבינה איטלקית? ככה קרין גורן אוהבת, לקחת ביס מכל העולמות!
מה יותר ישראלי משקשוקה מזרחית בתוך מאפה חצ'פורי גיאורגי עם שולי גבינה איטלקית? ככה קרין גורן אוהבת, לקחת ביס מכל העולמות!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
73 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    409
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 409.2 קק״ל 3274.0 קק״ל
    פחמימות 51.9 גרם 415.5 גרם
    שומן 15.4 גרם 122.8 גרם
    נתרן 938.6 מ״ג 7509.1 מ״ג
    חלבון 15.3 גרם 122.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 25.9 גרם
    כולסטרול 214.4 מ״ג 1715.0 מ״ג
    סידן 74.6 מ״ג 596.5 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״ג
    אשלגן 189.5 מ״ג 1516.1 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    409
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 409.2 קק״ל 3274.0 קק״ל
    פחמימות 51.9 גרם 415.5 גרם
    שומן 15.4 גרם 122.8 גרם
    נתרן 938.6 מ״ג 7509.1 מ״ג
    חלבון 15.3 גרם 122.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 25.9 גרם
    כולסטרול 214.4 מ״ג 1715.0 מ״ג
    סידן 74.6 מ״ג 596.5 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״ג
    אשלגן 189.5 מ״ג 1516.1 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
קרין גורן
X

73 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. שמים את כל חומרי הבצק, לפי הסדר, בקערת מיקסר עם וו לישה, ומעבדים 7 דקות במהירות נמוכה לבצק חלק וטיפונת דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב. מכסים ומתפיחים במיקסר להכפלת הנפח. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח, לריבוע בעובי חצי ס”מ.
  3. מסדרים שתי שורות מקבילות של אצבעות מוצרלה ומגלגלים מעליהן את שולי הבצק. מהדקים את הקצוות ומפתלים כמו בורג שלא ייפתחו (לצורה של עין או סירה). מברישים מים ומפזרים שומשום על השוליים הממולאים. מורחים רוטב שקשוקה בנדיבות בתחתית ה”סירה” שיצרנו.
  4. אופים בתנור עד להזהבה קלה בלבד. מוציאים ויוצקים ביצה למרכז כל מאפה (פותחים את הביצה קודם לכלי, בזהירות שהחלמון לא יישבר). מחזירים לסיום אפייה, להשחמה ולהתייצבות הביצה. מפזרים פטרוזיליה, משפריצים שמן זית ומגישים חם.
    חצ'פורי שקשוקה ישראלי
    חצ’פורי שקשוקה
    חצ'פורי שקשוקה עם מיקסר
    חג שמח! צילום: שי נייבורג

     


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
החצ’פורי של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    pnina genich

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    סיון פרץ

    האם זה בצק שמתאים גם לפיצה?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות