מחפשים עוגה טבעונית מעולה? עוגת גבינה טבעונית אפויה עם אוכמניות
מי אמר שעוגת גבינה חייבת להיות חלבית? קבלו עוגה טבעונית חגיגית עם גבינת סויה, אוכמניות וקשיו, שתחליף בהצלחה את עוגת הגבינה המסורתית
מי אמר שעוגת גבינה חייבת להיות חלבית? קבלו עוגה טבעונית חגיגית עם גבינת סויה, אוכמניות וקשיו, שתחליף בהצלחה את עוגת הגבינה המסורתית
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3865.4 קק״ל 3865.4 קק״לפחמימות 482.4 גרם 482.4 גרםשומן 209.0 גרם 209.0 גרםנתרן 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גחלבון 118.1 גרם 118.1 גרםסיבים תזונתיים 77.4 גרם 77.4 גרםשומן רווי 120.5 גרם 120.5 גרםכולסטרול 53.4 מ״ג 53.4 מ״גסידן 806.5 מ״ג 806.5 מ״גברזל 71.0 מ״ג 71.0 מ״גאשלגן 2556.7 מ״ג 2556.7 מ״גאבץ 67.1 מ״ג 67.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות3865
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3865.4 קק״ל 3865.4 קק״לפחמימות 482.4 גרם 482.4 גרםשומן 209.0 גרם 209.0 גרםנתרן 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גחלבון 118.1 גרם 118.1 גרםסיבים תזונתיים 77.4 גרם 77.4 גרםשומן רווי 120.5 גרם 120.5 גרםכולסטרול 53.4 מ״ג 53.4 מ״גסידן 806.5 מ״ג 806.5 מ״גברזל 71.0 מ״ג 71.0 מ״גאשלגן 2556.7 מ״ג 2556.7 מ״גאבץ 67.1 מ״ג 67.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 3865 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
2/3 כוס שבבי קוקוס
-
1 בננהקטנה, מעוכה או 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים
-
1/4 כוס סילאןאו סירופ מייפל
מלית
-
200 גרם אגוזי קשיו טבעייםאחרי השריה של לפחות 4 שעות
-
500גרם או 2 גביעי גבינת סויהאו טופו משי (סילקן) רך
-
80מ"ל או 1/3 כוס קרם קוקוס
-
100 גרם אבקת סוכר
-
3 כפות מיץ לימון
-
40גרם או 4 כפות קורנפלור
קישוט
-
1 קופסה מלית אוכמניות
-
1 קופסה אוכמניות טריות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ואת הדופן בפס רחב של נייר אפייה בגובה התבנית.
- מכינים את התחתית: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי התחתית ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מעבירים לתוך התבנית ומשטחים היטב לתחתית, אפשר להיעזר בתחתית כוס או כף, שומרים בצד.
- מכינים את המלית: שמים בקערת בלנדר חזק את הקשיו המושרה, גבינת הסויה, קרם הקוקוס, אבקת הסוכר, מיץ הלימון והקורנפלור. טוחנים במהירות גבוהה במשך כדקה עד שמתקבלת בלילה אחידה לגמרי. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים קצת ממתיק או להיפך, קצת מיץ לימון.
- יוצקים את הבלילה על התחתית שבתבנית וטופחים את התבנית על השיש כדי להוציא מהמלית את בועות האוויר.
- אופים במשך כ-45-50 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, אך נשארת טיפה רוטטת במרכז. היא עלולה טיפה להיסדק בחלקה העליון, זה בסדר.
- מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך כ-10 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור, מצננים על השיש ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות, כדי שהעוגה תתייצב סופית.
- יוצקים מעל העוגה שהתייצבה את מלית האוכמניות ומיישרים.
- מפזרים מעל מלית האוכמניות, אוכמניות טריות.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ואת הדופן בפס רחב של נייר אפייה בגובה התבנית.
- מכינים את התחתית: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי התחתית ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מעבירים לתוך התבנית ומשטחים היטב לתחתית, אפשר להיעזר בתחתית כוס או כף, שומרים בצד.
- מכינים את המלית: שמים בקערת בלנדר חזק את הקשיו המושרה, גבינת הסויה, קרם הקוקוס, אבקת הסוכר, מיץ הלימון והקורנפלור. טוחנים במהירות גבוהה במשך כדקה עד שמתקבלת בלילה אחידה לגמרי. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים קצת ממתיק או להיפך, קצת מיץ לימון.
- יוצקים את הבלילה על התחתית שבתבנית וטופחים את התבנית על השיש כדי להוציא מהמלית את בועות האוויר.
- אופים במשך כ-45-50 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, אך נשארת טיפה רוטטת במרכז. היא עלולה טיפה להיסדק בחלקה העליון, זה בסדר.
- מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך כ-10 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור, מצננים על השיש ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות, כדי שהעוגה תתייצב סופית.
- יוצקים מעל העוגה שהתייצבה את מלית האוכמניות ומיישרים.
- מפזרים מעל מלית האוכמניות, אוכמניות טריות.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם אפשר במקום הקורנפלור להשצמש בקסנטן גאם או ג’לטין?
אפשר להשתמש בקסנטן גאם במקום הקורנפלור.
קטגוריות
אביזרים
טכניקות