מתוק ומשגע: בראוניז ריבת חלב ופקאן
מתכון קל ובעיקר טעים מאוד, לבראוניז ריבת חלב ואגוזי פקאן, רכים, שוקולדיים ונפלאים. חצי שעה בתנור ויש לכם קינוח מושלם לכל אירוע!
מתכון קל ובעיקר טעים מאוד, לבראוניז ריבת חלב ואגוזי פקאן, רכים, שוקולדיים ונפלאים. חצי שעה בתנור ויש לכם קינוח מושלם לכל אירוע!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5350.6 קק״ל 5350.6 קק״לפחמימות 708.4 גרם 708.4 גרםשומן 258.5 גרם 258.5 גרםנתרן 1665.3 מ״ג 1665.3 מ״גחלבון 81.9 גרם 81.9 גרםסיבים תזונתיים 39.1 גרם 39.1 גרםשומן רווי 114.6 גרם 114.6 גרםכולסטרול 1203.8 מ״ג 1203.8 מ״גסידן 1246.9 מ״ג 1246.9 מ״גברזל 25.5 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 3750.9 מ״ג 3750.9 מ״גאבץ 18.3 מ״ג 18.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות5351
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5350.6 קק״ל 5350.6 קק״לפחמימות 708.4 גרם 708.4 גרםשומן 258.5 גרם 258.5 גרםנתרן 1665.3 מ״ג 1665.3 מ״גחלבון 81.9 גרם 81.9 גרםסיבים תזונתיים 39.1 גרם 39.1 גרםשומן רווי 114.6 גרם 114.6 גרםכולסטרול 1203.8 מ״ג 1203.8 מ״גסידן 1246.9 מ״ג 1246.9 מ״גברזל 25.5 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 3750.9 מ״ג 3750.9 מ״גאבץ 18.3 מ״ג 18.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 5351 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז
תוספות
-
100 גרם אגוזי פקאן
-
1 קורט מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים את תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד והחמאה.
- טורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים לקערה את הסוכר וטורפים היטב (פעולה זו גם מקררת את התערובת).
- לאחר מכן מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית סמיכה וחלקה.
- יוצקים ½ מתערובת הבראוניז לתוך התבנית. מפזרים כמה כפות מריבת החלב (עד חצי צנצנת). מכסים במסת בראוניז הנותרת ומסיימים עם עוד כמה כפות של ריבת חלב.
- יוצרים מראה של שיש מרושל, בעזרת מזלג או קיסם עץ.
- מקשטים את פני הבראוניז באגוזי פקאן שלמים.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-25-30 דקות או עד שהבראוניז נאפים ומתחילים להיסדק בחלק העליון. אם הפקאנים מתחילים להשחים מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף של הנמל.
- מצננים, חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
צלם: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים את תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד והחמאה.
- טורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים לקערה את הסוכר וטורפים היטב (פעולה זו גם מקררת את התערובת).
- לאחר מכן מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית סמיכה וחלקה.
- יוצקים ½ מתערובת הבראוניז לתוך התבנית. מפזרים כמה כפות מריבת החלב (עד חצי צנצנת). מכסים במסת בראוניז הנותרת ומסיימים עם עוד כמה כפות של ריבת חלב.
- יוצרים מראה של שיש מרושל, בעזרת מזלג או קיסם עץ.
- מקשטים את פני הבראוניז באגוזי פקאן שלמים.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-25-30 דקות או עד שהבראוניז נאפים ומתחילים להיסדק בחלק העליון. אם הפקאנים מתחילים להשחים מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף של הנמל.
- מצננים, חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
צלם: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן
בשיתוף עם "הנמל"
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
רק תשוקולד והחמאה עושים על הגז ואז זהו? הסןכר ושאר המצרכים בלי גז נכון?
נכון מאוד.