מפרום צמחוני מושלם של יהודה עמר

קבלו את המנה הקלאסית האהובה במתכונת הצמחונית - מפרום במילוי פטריות, בטטה, בצל ועשבי תיבול, ברוטב אדום עשיר ומגרה
קבלו את המנה הקלאסית האהובה במתכונת הצמחונית - מפרום במילוי פטריות, בטטה, בצל ועשבי תיבול, ברוטב אדום עשיר ומגרה
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    362
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 362.0 קק״ל 5792.1 קק״ל
    פחמימות 45.8 גרם 732.9 גרם
    סוכר 4.4 גרם 70.5 גרם
    שומן 15.3 גרם 244.5 גרם
    נתרן 279.7 מ״ג 4475.8 מ״ג
    חלבון 8.4 גרם 134.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.4 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 24.6 גרם
    כולסטרול 92.3 מ״ג 1477.3 מ״ג
    סידן 21.5 מ״ג 343.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 94.1 מ״ג 1505.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    362
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 362.0 קק״ל 5792.1 קק״ל
    פחמימות 45.8 גרם 732.9 גרם
    סוכר 4.4 גרם 70.5 גרם
    שומן 15.3 גרם 244.5 גרם
    נתרן 279.7 מ״ג 4475.8 מ״ג
    חלבון 8.4 גרם 134.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.4 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 24.6 גרם
    כולסטרול 92.3 מ״ג 1477.3 מ״ג
    סידן 21.5 מ״ג 343.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 94.1 מ״ג 1505.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
יהודה עמר
X

14 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מפרום

ציפוי

טיגון 


אופן הכנה 

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי של 2 ס”מ.
  2. חותכים כל פרוסה באמצע ליצירת כיס, ממש כמו סנדוויץ’.
  3.  מטגנים במחבת את הבצל והפטריות בכפית שמן, מוסיפים את עשבי תיבול ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מחממים את הבטטה במיקרוגל למשך כ-2 דקות עד שהיא מתרככת.
  5. בקערה מערבבים את הבטטה המעוכה האפויה במיקרוגל, עם תערובת הבצל והפטריות.
  6. לשים את התערובת ומייצרים בידיים קציצות קטנות.
  7. ממלאים את כיסי תפוחי האדמה בקציצות ומניחים על מגש.
  8. מכינים את הציפוי: טורפים את בלילת הביצים בקערה אחת, ומכניסים את הקמח לקערה שנייה.
  9. מקמחים את המפרומים, טובלים בבלילת הביצים ולאחר מכן שוב בקמח ושוב בבלילה כך שמתקבל ציפוי כפול. 
  10. מחממים במחבת שמן בגובה 2 ס”מ ומטגנים את המפרומים עד שהם מזהיבים, במשך כ-2 דקות מכל צד. 
  11. מכינים את הרוטב: בסיר גדול מבשלים יחד את רוטב העגבניות יחד עם ציר העוף המעורב עם כוס המים החמים במשך 10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  12. מוסיפים את המפרומים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.
  13. מגישים את המפרום עם קוסקוס.

    מפרום צמחוני2
    מפרום צמחוני. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מפרום צמחוני מושלם של יהודה עמר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    קרן סרוסיי

    האם ניתן להקפיא אחרי שלב הטיגון ולהוציא לפי הצורך לבישול ברוטב?

      Avatar
      מערכת Foody

      בטח, אין שום בעיה

    Avatar
    רותם מרצ'ק

    כמה קופסאות של פיטריות על 12 מפרום

      Avatar
      מערכת Foody

      לפי הטעם, לפחות 1

    Avatar
    Judy Ben-harush

    מתכון מושלם!!!!!!!!! איזו יצירתיות!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה תגובה משמחת! 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות