פירושקי טבעוני במילוי תפוחי אדמה
הכיסונים הממולאים המשגעים מהמטבח הרוסי במהדורה טבעונית! אולגה טוכשר מכינה לנו פירושקי, כדי שגם הטבעונים יוכלו לחגוג את החג עם תועפות של שמן. מה, להם לא מגיע?
הכיסונים הממולאים המשגעים מהמטבח הרוסי במהדורה טבעונית! אולגה טוכשר מכינה לנו פירושקי, כדי שגם הטבעונים יוכלו לחגוג את החג עם תועפות של שמן. מה, להם לא מגיע?
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.9 קק״ל 4753.0 קק״לפחמימות 28.4 גרם 426.7 גרםשומן 20.2 גרם 303.1 גרםנתרן 249.9 מ״ג 3749.0 מ״גחלבון 4.9 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 27.5 גרםשומן רווי 1.8 גרם 27.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.8 מ״ג 596.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 99.0 מ״ג 1485.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 55 דק׳כולל שעה
-
קלוריות317
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.9 קק״ל 4753.0 קק״לפחמימות 28.4 גרם 426.7 גרםשומן 20.2 גרם 303.1 גרםנתרן 249.9 מ״ג 3749.0 מ״גחלבון 4.9 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 27.5 גרםשומן רווי 1.8 גרם 27.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.8 מ״ג 596.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 99.0 מ״ג 1485.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 317 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1 ק"ג תפוחי אדמהקלופים וחתוכים לקוביות
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 צרור שמירקצוץ (אופציונלי)
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
טיגון
-
1 כוס שמן קנולהלטיגון חצי עמוק
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
2 כפיות שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
300מ"ל או 1 1/4 כוסות מים פושריםאו מי בישול תפוחי האדמה
-
50 מ"ל שמן קנולה1/4 כוס פחות כף
-
1 כפית מלח דק
הגשה
-
1 גביע גבינת סויה
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה בכמות גדולה של מים במשך כ-25 דקות, עד שהם מתרככים. שומרים בצד 300 מ”ל ממי הבישול (מצננים לטמפרטורת החדר).
- מסננים את היתר ומועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק בלי גושים. שומרים מכוסה בצד.
- בינתיים מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במשך כ-8 דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק מדי.
- מוסיפים את המלח ולשים במשך דקה נוספת.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במקום חמים במשך 60 דקות, או עד להכפלת הנפח.
- ממשיכים להכין את המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה. מוסיפים את הבצל עם השמן לסיר עם הפירה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. שומרים מכוסה עד להכנת הפירושקי.
- משמנים קלות את משטח העבודה (חשוב לשמן ולא לקמח, כי קמח נשרף בטיגון).
- לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומרדדים אותו לעלה גדול בעובי כחצי ס”מ.
- קורצים עיגולים בעזרת קורצן גדול ושומרים את שאריות הבצק לנגלה הבאה.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
- מעצבים את הפירושקי: מניחים במרכז עיגול כף נדיבה מהמלית. סוגרים את הבצק מעל המלית לצורת חצי עיגול וצובטים את הקצוות.
- הופכים את חצי העיגול עם התפר כלפי מטה, מטשטשים אותו עד כמה שניתן ומעצבים בין הידיים לצורה אובלית.
- מטגנים את הפירושקי בסיר עם מכסה עד שהם משחימים, הופכים לצד שני וממשיכים לטגן שוב עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
- מגישים את הפירושקי לצד גבינת הסויה.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה בכמות גדולה של מים במשך כ-25 דקות, עד שהם מתרככים. שומרים בצד 300 מ”ל ממי הבישול (מצננים לטמפרטורת החדר).
- מסננים את היתר ומועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק בלי גושים. שומרים מכוסה בצד.
- בינתיים מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במשך כ-8 דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק מדי.
- מוסיפים את המלח ולשים במשך דקה נוספת.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במקום חמים במשך 60 דקות, או עד להכפלת הנפח.
- ממשיכים להכין את המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה. מוסיפים את הבצל עם השמן לסיר עם הפירה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. שומרים מכוסה עד להכנת הפירושקי.
- משמנים קלות את משטח העבודה (חשוב לשמן ולא לקמח, כי קמח נשרף בטיגון).
- לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומרדדים אותו לעלה גדול בעובי כחצי ס”מ.
- קורצים עיגולים בעזרת קורצן גדול ושומרים את שאריות הבצק לנגלה הבאה.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
- מעצבים את הפירושקי: מניחים במרכז עיגול כף נדיבה מהמלית. סוגרים את הבצק מעל המלית לצורת חצי עיגול וצובטים את הקצוות.
- הופכים את חצי העיגול עם התפר כלפי מטה, מטשטשים אותו עד כמה שניתן ומעצבים בין הידיים לצורה אובלית.
- מטגנים את הפירושקי בסיר עם מכסה עד שהם משחימים, הופכים לצד שני וממשיכים לטגן שוב עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
- מגישים את הפירושקי לצד גבינת הסויה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
הכנו ביום שישי ורוצים לאכול בשבת אחה”צ איך לאחסן את זה?
במקרר בקופסה אטומה
שלום.
אפשר גם עם מלית בשר?
כן בוודאי.