אהרוני מחמם אווירה – חמין מקרוני עם שוקי עוף ותפוחי אדמה

ישראל אהרוני מכין את המנה המנחמת המושלמת ליום חורף - חמין מקרוני עם שוקי עוף זהובות שאופים בתנור בחום נמוך. אל תשכחו להוסיף תפוחי אדמה שיוצאים רכים ונימוחים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוף

אופן הכנה

  1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן פחות 2 דקות. מסננים ושמים בקערה גדולה.
  2. קוצצים דק את השום והפטרוזיליה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  3. מוסיפים לאטריות המבושלות את השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מלח, פלפל שחור, שבבי צ’ילי יבש ושמן זית ומערבבים.
  4. מחממים סיר כבד על אש גבוהה ומשמנים קלות.
  5. צורבים את שוקי העוף מכל צדיהן עד שהן שחומות אבל לא מוכנות - הן יסיימו את הבישול בתנור. מוציאים לצלחת.
  6. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לאורכם. מניחים בסיר כשחציים החתוך כלפי מטה ומטגנים 5 דקות.
  7. משטחים חצי מכמות האטריות על תפוחי האדמה, מעליהן את שוקי העוף ומעל את המחצית השנייה של האטריות.
  8. מוסיפים את המים ומבשלים 5 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל-150 מעלות.
  9. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור החם לשעתיים.
  10. להגשה, הופכים את החמין על צלחת הגשה גדולה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 669.4 קק״ל 2677.5 קק״ל
פחמימות 58.8 גרם 235.2 גרם
שומן 28.7 גרם 114.8 גרם
נתרן 1315.7 מ״ג 5262.9 מ״ג
חלבון 42.8 גרם 171.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.1 גרם
שומן רווי 4.1 גרם 16.6 גרם
כולסטרול 104.4 מ״ג 417.6 מ״ג
סידן 79.3 מ״ג 317.2 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 15.9 מ״ג
אשלגן 529.6 מ״ג 2118.3 מ״ג
אבץ 4.2 מ״ג 16.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נועה גנאל-פסח

    בסרטון רואים בצל סגול ובמתכון הוא לא מופיע!

      Avatar
      Foody Foody

      המתכון יתוקן. יש להוסיף 2 בצלים סגולים. תודה על ההערה ובהצלחה!