אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה פרג

אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה פרג מושלמים במיוחד לאוהבי הבישול והמתוק! הכנו לכם מתכון מעולה וקל להכנה לקינוח לא שיגרתי שכולם הולכים לטרוף
אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה פרג מושלמים במיוחד לאוהבי הבישול והמתוק! הכנו לכם מתכון מעולה וקל להכנה לקינוח לא שיגרתי שכולם הולכים לטרוף
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    142
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.9 קק״ל 2270.2 קק״ל
    פחמימות 31.7 גרם 507.6 גרם
    שומן 0.7 גרם 10.5 גרם
    נתרן 12.8 מ״ג 204.2 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 38.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 18.0 מ״ג
    סידן 24.8 מ״ג 396.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 67.7 מ״ג 1083.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    142
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.9 קק״ל 2270.2 קק״ל
    פחמימות 31.7 גרם 507.6 גרם
    שומן 0.7 גרם 10.5 גרם
    נתרן 12.8 מ״ג 204.2 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 38.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 18.0 מ״ג
    סידן 24.8 מ״ג 396.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 67.7 מ״ג 1083.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

רוטב טופי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים את הקמח, היוגורט והפרג לבצק אחיד. מכניסים למקרר לעשר דקות.
  2. מכינים את המילוי: פורסים את הבננות באלכסון (לפרוסות עם שטח פנים גדול יותר) בעובי של עד 1 ס”מ.
  3. מחממים את המחמאה במחבת עד שנמסה, מוסיפים את הבננות והסוכר ומקפיצים יחד עד שהבננות משחימות מעט. מניחים בצד.
  4. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק לעוד 4 חלקים שווים.
  5. מכדררים כל חלק ומרדדים לעיגול דק ככל האפשר.
  6. מכינים את אוזני ההמן: מניחים מהמלית במרכז העיגול וסוגרים לצורת אוזן המן (מעין משולש שמרכזו מעט פתוח כדי שיראו את המילוי).
  7. מחממים מחבת נון סטיק (משמנים במינימום הדרוש, אפשר גם עם מעט תרסיס שמן) וצורבים את אזני ההמן משני הצדדים עד הזהבה.
  8. מכינים את רוטב הטופי: מרתיחים את השמנת המתוקה ומכבים את הלהבה.
  9. בסיר נפרד, עמוק ככל הניתן, מחממים את הסוכר עד שכולו נמס ומתחיל לקבל צבע זהב (אין צורך לערבב והיזהרו שלא יישרף).
  10. מוסיפים את השמנת החמה לסוכר בזהירות רבה, זה מבעבע והאדים גם כן מאד חמים. מערבבים היטב בכף עץ גדולה וממשיכים בבישול, הגושים שייוצרו יימסו מהחום.
  11. מסננים את רוטב הטופי, מוזגים על אוזני ההמן ומגישים.
    אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה ופרג. צילום: אפיק גבאי
    אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה ופרג. צילום: אפיק גבאי

    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי
    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה פרג

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות