אוזני המן ממולאות בקרם שוקולד וקפה
למה לא כל יום פורים? מתכון למאפה המתוק והפריך שכולנו הכי אוהבים - אוזני המן במילוי משגע ושובר שגרה של שוקולד עשיר וקפה טרי מהמכונה. זה חג באמת שמח!
למה לא כל יום פורים? מתכון למאפה המתוק והפריך שכולנו הכי אוהבים - אוזני המן במילוי משגע ושובר שגרה של שוקולד עשיר וקפה טרי מהמכונה. זה חג באמת שמח!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 236.1 קק״ל 3777.6 קק״לפחמימות 18.5 גרם 296.1 גרםשומן 13.5 גרם 216.7 גרםנתרן 76.6 מ״ג 1224.9 מ״גחלבון 3.8 גרם 61.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 17.9 גרםשומן רווי 1.3 גרם 21.3 גרםכולסטרול 37.1 מ״ג 592.8 מ״גסידן 14.1 מ״ג 225.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 91.0 מ״ג 1456.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות236
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 236.1 קק״ל 3777.6 קק״לפחמימות 18.5 גרם 296.1 גרםשומן 13.5 גרם 216.7 גרםנתרן 76.6 מ״ג 1224.9 מ״גחלבון 3.8 גרם 61.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 17.9 גרםשומן רווי 1.3 גרם 21.3 גרםכולסטרול 37.1 מ״ג 592.8 מ״גסידן 14.1 מ״ג 225.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 91.0 מ״ג 1456.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 236 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
100 גרם שוקולד מרירקצוץ
-
1 כוס אספרסוספל
-
1 ביצה L
-
2 כפות שקדים טחונים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבלים קמח, חמאה אבקת סוכר ומלח. ברגע שמתחילים להתקבל פירורים מוסיפים את הביצה מבעד לפתח היציקה ומעבדים עד שהבצק נאסף. מקררים שעה במקרר.
- בינתיים מכינים את המלית: מניחים שוקולד בכלי ויוצקים עליו קפה רותח מהמכונה. מערבבים להמסה. מוסיפים ביצה ומערבבים עם שקדים טחונים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ב- Fast Preheat למצב טורבו 4D. מכינים 2-3 תבניות עם נייר אפייה.
- מרדדים, חורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 7-8 ס״מ. מניחים כפית של מלית שוקולד קפה, סוגרים למשולש על ידי הידוק קצוות הבצק פנימה.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות או עד שהבצק יבש ויציב אבל רק מתחיל להזהיב.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבלים קמח, חמאה אבקת סוכר ומלח. ברגע שמתחילים להתקבל פירורים מוסיפים את הביצה מבעד לפתח היציקה ומעבדים עד שהבצק נאסף. מקררים שעה במקרר.
- בינתיים מכינים את המלית: מניחים שוקולד בכלי ויוצקים עליו קפה רותח מהמכונה. מערבבים להמסה. מוסיפים ביצה ומערבבים עם שקדים טחונים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ב- Fast Preheat למצב טורבו 4D. מכינים 2-3 תבניות עם נייר אפייה.
- מרדדים, חורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 7-8 ס״מ. מניחים כפית של מלית שוקולד קפה, סוגרים למשולש על ידי הידוק קצוות הבצק פנימה.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות או עד שהבצק יבש ויציב אבל רק מתחיל להזהיב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר להחליף את החמאה בשמן
לא מומלץ ועדיף להשתמש בתחליף חמאה
רשום כוס אספרסו לאיזה כוס הכוונה?
כוס אספרסו (מנת אספרסו) מכילה 45 מ”ל (קפה ומים). בהצלחה!
מלית של פרג ומרציפן שילוב מנצח
אכן שילוב מנצח! נשמח לשמוע איך יצא לך…