אוזני המן עם אקסטרה טחינה ושוקולד מריר

אוזני המן שהן חובה לאוהבי חלבה ושוקולד מריר, בפריכות שיא! אוזני המן טבעוניות, ספוגות טחינה גם בבצק וגם במלית, ושוקולד מריר שמעטר את האוזניים ומתחבא גם בבצק
אוזני המן שהן חובה לאוהבי חלבה ושוקולד מריר, בפריכות שיא! אוזני המן טבעוניות, ספוגות טחינה גם בבצק וגם במלית, ושוקולד מריר שמעטר את האוזניים ומתחבא גם בבצק
  • ענבל לביא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה ו-40 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    203
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 202.9 קק״ל 6086.3 קק״ל
    פחמימות 14.1 גרם 423.8 גרם
    שומן 12.2 גרם 367.4 גרם
    נתרן 28.2 מ״ג 847.3 מ״ג
    חלבון 2.8 גרם 82.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 52.8 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 114.4 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    סידן 19.8 מ״ג 593.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 38.6 מ״ג
    אשלגן 84.4 מ״ג 2532.4 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 19.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה ו-40 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    203
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 202.9 קק״ל 6086.3 קק״ל
    פחמימות 14.1 גרם 423.8 גרם
    שומן 12.2 גרם 367.4 גרם
    נתרן 28.2 מ״ג 847.3 מ״ג
    חלבון 2.8 גרם 82.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 52.8 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 114.4 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    סידן 19.8 מ״ג 593.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 38.6 מ״ג
    אשלגן 84.4 מ״ג 2532.4 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 19.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק טחינה ושוקולד מריר

מלית טחינה

עיטור


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: קוצצים את השוקולד המריר דק מאוד בעזרת סכין חדה, מקפידים שלא להשאיר חתיכות גדולות מדי כדי שלא יפריעו לרידוד דק של הבצק.
  2. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.
  3. מוסיפים קוביות מזולה קרה ותמצית וניל ומעבדים לבצק פירורי.
  4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת הטחינה הגולמית ומערבלים רק עד לקבלת בצק. מעבירים למקרר לשעתיים עד לילה.
  5. מכינים את מלית הטחינה: מוסיפים לקערה ובה הטחינה את אבקת הסוכר, מערבבים תוך כדי טפטוף של מעט מים פנימה לפי הצורך, עד לקבלת מלית אחידה וסמיכה מאוד, במרקם של בצק רך.
  6. מרדדים את בצק אוזני ההמן על משטח עבודה מקומח מעט לעובי של כ-5-4 מ”מ.
  7. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס”מ בעזרת חותכן, אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה.
  8. יוצרים ממלית הטחינה כדורים קטנים ומניחים כדור במרכז כל עיגול בצק, סוגרים בעדינות לצורת אוזן המן ומהדקים מעט את הקצוות כך שהאוזן לא תיפתח. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לשעה.
  9. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ואופים 18-14 דקות, או עד שאוזני ההמן משחימות בתחתיתן אך עדיין נותרות בהירות. מצננים.
  10. לעיטור: קוצצים גס את השוקולד המריר, ממיסים אותו במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט.
  11. מעטרים את אוזני ההמן בפסי שוקולד בעזרת שקית זילוף, קונוס מנייר אפייה או פשוט בעזרת כפית. מקררים קלות להתייצבות השוקולד ושומרים את אוזני ההמן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

    אוזני המן עם כוס קפה וחלבה
    פורים מתוק! צילום: ענבל לביא

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוזני המן עם אקסטרה טחינה ושוקולד מריר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    סיון זוהר

    פששש איזה חידוש נראה טעים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות