אוממי-טיים: מרק מיסו טבעוני עמוס ירקות ואטריות

מרק בריא ומזין המגיע אלינו היישר מהמטבח היפני המסורתי. מתכון מושלם למרק מיסו טבעוני נהדר עם אטריות תרד, אצות קומבו, פטריות שיטאקה וטופו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד בתוך קערה עם מים קרים.
  2. מכינים את הציר של מרק המיסו: שמים בסיר את המים, אצת הקומבו והפטריות המיובשות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  3. מכינים את הירקות: מחממים במחבת את שמן השומשום ומטגנים את השום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, הסלרי והפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-4 דקות או עד שהירקות מתחילים להזהיב.
  4. מוציאים מהציר את האצה והפטריות (את הפטריות שומרים בצד), מוסיפים את משחת המיסו ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את הירקות מן המחבת אל הסיר וממשיכים לבשל את המרק עד שהגזר מתרכך.
  6. מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם, מערבבים ומכבים את הלהבה.
  7. מגישים את המרק: בתחתית קערת ההגשה שמים את האטריות. יוצקים כמה מצקות מן המרק ומפזרים את התוספות.
  8. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אפשר להחליף את פטריות השיטקה בפטריות טריות אחרות.
  • אפשר להגיש את המרק עם תוספות לפי טעמכם האישי.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 647.3 קק״ל 2589.0 קק״ל
פחמימות 341.5 גרם 1366.0 גרם
שומן 329.5 גרם 1318.0 גרם
נתרן 805.3 מ״ג 3221.4 מ״ג
חלבון 328.9 גרם 1315.8 גרם
סיבים תזונתיים 334.1 גרם 1336.3 גרם
שומן רווי 316.3 גרם 1265.1 גרם
כולסטרול 314.5 מ״ג 1258.0 מ״ג
סידן 752.7 מ״ג 3010.7 מ״ג
ברזל 319.7 מ״ג 1278.8 מ״ג
אשלגן 3256.4 מ״ג 13025.7 מ״ג
אבץ 317.1 מ״ג 1268.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    דניאלה

    מה אפשר לשים כדי שלא יהיה טבעוני?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, מצורף לינק למתכוני מרק מיסו נוספים. בהצלחה(:

    Avatar
    פנינה זוהר

    הנכדה הטבעונית שלי תשמח לאכול את המרק הזה