
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה ו-10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מצרכים
-
7 כוסות מים רותחים
-
1/3 עלה אצות קומבומזרח מערבשל מזרח ומערב
-
מזרח מערבשל מזרח ומערב
-
2 כפות מיסו בהירמזרח מערבמשחה של מזרח ומערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 גזר גדולחתוך לחצאי טבעות
-
2 גבעולי סלריחתוכים דק
-
100 גרם פטריות שיטאקה טריותאו 1 חבילה
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערבשל מזרח ומערב או לפי הטעם
הגשה
-
1 חבילה טופו משי נוקשהחתוך לקוביות
-
1/2 חבילה עלי בייבי תרד
-
1/2 חבילה בצל ירוקקצוץ
-
50 גרם שומשוםמזרח מערבקלוי
אופן הכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד בתוך קערה עם מים קרים.
- מכינים את הציר של מרק המיסו: שמים בסיר את המים, אצת הקומבו והפטריות המיובשות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
- מכינים את הירקות: מחממים במחבת את שמן השומשום ומטגנים את השום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, הסלרי והפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-4 דקות או עד שהירקות מתחילים להזהיב.
- מוציאים מהציר את האצה והפטריות (את הפטריות שומרים בצד), מוסיפים את משחת המיסו ומערבבים היטב.
- מעבירים את הירקות מן המחבת אל הסיר וממשיכים לבשל את המרק עד שהגזר מתרכך.
- מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם, מערבבים ומכבים את הלהבה.
- מגישים את המרק: בתחתית קערת ההגשה שמים את האטריות. יוצקים כמה מצקות מן המרק ומפזרים את התוספות.
- מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אפשר להחליף את פטריות השיטקה בפטריות טריות אחרות.
- אפשר להגיש את המרק עם תוספות לפי טעמכם האישי.
בשיתוף עם מזרח מערב
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
647.3
קק״ל
2589.0
קק״ל
פחמימות
341.5
גרם
1366.0
גרם
שומן
329.5
גרם
1318.0
גרם
נתרן
805.3
מ״ג
3221.4
מ״ג
חלבון
328.9
גרם
1315.8
גרם
סיבים תזונתיים
334.1
גרם
1336.3
גרם
שומן רווי
316.3
גרם
1265.1
גרם
כולסטרול
314.5
מ״ג
1258.0
מ״ג
סידן
752.7
מ״ג
3010.7
מ״ג
ברזל
319.7
מ״ג
1278.8
מ״ג
אשלגן
3256.4
מ״ג
13025.7
מ״ג
אבץ
317.1
מ״ג
1268.4
מ״ג
תגובות (3)
מה אפשר לשים כדי שלא יהיה טבעוני?
היי, מצורף לינק למתכוני מרק מיסו נוספים. בהצלחה(:
הנכדה הטבעונית שלי תשמח לאכול את המרק הזה