אוממי-טיים: מרק מיסו טבעוני עמוס ירקות ואטריות

מרק בריא ומזין המגיע אלינו היישר מהמטבח היפני המסורתי. מתכון מושלם למרק מיסו טבעוני נהדר עם אטריות תרד, אצות קומבו, פטריות שיטאקה וטופו
מרק בריא ומזין המגיע אלינו היישר מהמטבח היפני המסורתי. מתכון מושלם למרק מיסו טבעוני נהדר עם אטריות תרד, אצות קומבו, פטריות שיטאקה וטופו
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    647
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 647.3 קק״ל 2589.0 קק״ל
    פחמימות 341.5 גרם 1366.0 גרם
    שומן 329.5 גרם 1318.0 גרם
    נתרן 805.3 מ״ג 3221.4 מ״ג
    חלבון 328.9 גרם 1315.8 גרם
    סיבים תזונתיים 334.1 גרם 1336.3 גרם
    שומן רווי 316.3 גרם 1265.1 גרם
    כולסטרול 314.5 מ״ג 1258.0 מ״ג
    סידן 752.7 מ״ג 3010.7 מ״ג
    ברזל 319.7 מ״ג 1278.8 מ״ג
    אשלגן 3256.4 מ״ג 13025.7 מ״ג
    אבץ 317.1 מ״ג 1268.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    647
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 647.3 קק״ל 2589.0 קק״ל
    פחמימות 341.5 גרם 1366.0 גרם
    שומן 329.5 גרם 1318.0 גרם
    נתרן 805.3 מ״ג 3221.4 מ״ג
    חלבון 328.9 גרם 1315.8 גרם
    סיבים תזונתיים 334.1 גרם 1336.3 גרם
    שומן רווי 316.3 גרם 1265.1 גרם
    כולסטרול 314.5 מ״ג 1258.0 מ״ג
    סידן 752.7 מ״ג 3010.7 מ״ג
    ברזל 319.7 מ״ג 1278.8 מ״ג
    אשלגן 3256.4 מ״ג 13025.7 מ״ג
    אבץ 317.1 מ״ג 1268.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד בתוך קערה עם מים קרים.
  2. מכינים את הציר של מרק המיסו: שמים בסיר את המים, אצת הקומבו והפטריות המיובשות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  3. מכינים את הירקות: מחממים במחבת את שמן השומשום ומטגנים את השום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, הסלרי והפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-4 דקות או עד שהירקות מתחילים להזהיב.
  4. מוציאים מהציר את האצה והפטריות (את הפטריות שומרים בצד), מוסיפים את משחת המיסו ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את הירקות מן המחבת אל הסיר וממשיכים לבשל את המרק עד שהגזר מתרכך.
  6. מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם, מערבבים ומכבים את הלהבה.
  7. מגישים את המרק: בתחתית קערת ההגשה שמים את האטריות. יוצקים כמה מצקות מן המרק ומפזרים את התוספות.
  8. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אפשר להחליף את פטריות השיטקה בפטריות טריות אחרות.
  • אפשר להגיש את המרק עם תוספות לפי טעמכם האישי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוממי-טיים: מרק מיסו טבעוני עמוס ירקות ואטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות